Romjula i Nittedal
Laft skydekke og sol og frost med -8 kalde grader over dalen i dag. Syns jeg var litt heldig med lyset her.
Utstyr
  • Canon 350
  • Tamron 18-200 mm
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • Filmtypeiso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger260
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230672} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Geir B.

Hei. Bildet er litt lite. Du kan 1280 pixler i bredden. Utnytt dette. Fin barfrost-stemning.

MVH

Geir
Fred S.

Enda en natteravn... Fint og landlig motiv dette, barfrost er fine greier for fotografer. Litt lite, som nevnt, og ikke helt skarpt, er det det da. Kanskje littegrann mer kontrast også hadde gjort seg; litt usikker der.
Småpent, men tror du kunne ha fått enda mer ut av dette motivet.

vh fred
Bjorn F.

Flott landskap i ett lekkert lys med rim på markene og tåke i heia. Kontrasten synns jeg er som den skal være på dette bildet.
Hilsen Bjørn med ønske om et godt nyttår.
Anne-Lise S.

Hei Inge! Jeg er helt enig med deg ang. lyset! Synes det er flott, og det er fint hvordan det hvite huset synes opplyst av sola. Synes også du har lykkes godt i å bruke bildeflaten. Synes tredelingen din er delikat. Linjene gjentar seg i skogbeltet i nedre kant og tåkelaget øverst. Flotte kontraster mellom det fuktige (tåka) og rimfrosten. Ellers virker kanskje bildet litt dalende til høyre, men det er pga. linjene i tåka øverst og trærne nederst. Synes du har gjort mye utav dette jeg!

Anne-Lise
ingeborg w.

Fint lys ja som treffer det hvite huset og får det til å lyse opp. Frostdekte marker, sol og tåke gjør seg godt. Litt synd med trærne foran men sånn bestemmer en gjerne ikke selv. Hva om du hadde zooma inn til 200 og sikta på huset mellom trærne i forgrunnen? Prøvde du det? Det er mulig du da kunne klart deg uten trærne ved bare en liten beskjæring av bildet i etterkant. Det er også mulig jeg fabler og ønsketenker fælt.
Inge S.

Hei.
Takker for fine komentarer. Dette er det eneste motivet jeg har.
Ville bare ha et oversiktsbilde:-)

Mvh Inge
Jan Frode A.

Lyset er flott, og formene baketter i kulturlandskapet gir liv og dybdefølelse innover i bildeflata. Litt irriterende med noen tretopper som gror opp i forgrunnen og bryter dette mønsteret som finnes innover. Et motiv med mange muligheter, men som allikevel kan være vrient alt etter hvor fotografen står i opptaksøyeblikket.
Virker litt tomt mot høyresiden, sikkert på grunn av den tette skogen som er så framtredende i venstresiden.

mvh Jan Frode
Odd E. k.

Hei Inge!

En flott og sikkert noe annerledes desemberstemning, der rimfrosten har tatt over for snøen. Flott med tåka som ligger og trykker samt det lille solgløttet midt på bildet. En bra komposisjon med et fint utsnitt!

Mvh

Odd E.
Bergliot E.

Heisann,
Flott bilde, reine julekortet jo. Fint lys og komposisjon.

Ønsker deg et flott Fotoår!

Bergliot:)
Steinulf L.

Litt lite bilde, men stemningsfullt og med fin flateinndeling.
Avsluttet .

Nå har jeg gått her og virret i flere flere dager og bare ventet på ditt neste bilde.
Og dette var skjønt. Liker hva jeg ser, flotte hvite trær og lyset som treffer det hvite nyere huset, er det der du bor?
Ser noen nevner tretoppene i forgrunnen, synes de er flotte slik de står jeg.

Men har dere ikke pølsebu i Nittedal?

Nei men det er et fint bilde og jeg har ingen forslag til forbedringer.

mvh arild
Avsluttet .

Hei Inge.
Dette var stemningsbildet til tusen. Her på haugen har vi sterk vind, regn og temperatur som er 3 grader mindre enn vi hadde ved st.hans i år.
Et magsik lys har du fått frem over dalen, som fremhever snikende skodde og deilig rimfrost. Må bare fremheve at det også er ''kjekt'' å se slike landskapsmotiver fra deg.
Et riktig postkort motiv...

Godt Nyttår
hilsen
Arne
Ingunn S.

Hei Inge:)

Fint oversiktsbilde, som du selv kaller det.
Liker komposisjonen med de grønne furene og granene i forgrunnen, etterfulgt av rimkledd landskap som etterhvert får et lite streif av sol over seg, og til slutt ender opp i det lave skydekket der du så vidt kan ane hvor åskanten slutter og himmelen begynner. Liker lyset og stemningen i bildet.

Godt nyttår til deg Inge og tusen takk for mange hyggelige og konstruktive kommentarer som du har gitt meg i året som har gått;-) Takk også for alle flotte bilder du har delt med oss på dotten, gleder meg til å se mer fra deg i året som kommer;-)

Hilsen IngunnS:)

Inge S.

Hei.
Takk til dere siste for fine tilbakemeldinger og et godt
nytt fotoår til dere alle.
AriLd: Jeg bor nok ikke nede på sletta jeg kan du tro.
Jeg bor nok litt opp i skogen nede til høyre:-)

Mvh Inge
Kjell Sigurd S.

Fint stemningsbilde fra Tændstikkfabrikken hjembygd dette Inge. Fint lys i bildet og et bra utsnitt. Litt for lite til å kunne danne seg et skikkelig inntrykk.

Kjell S
Espen A. I.

Et pent, men litt lite bilde. Liker snøen eller frosten som det het før i tiden, nå har vi ikke snø lengere. Uansett, lekkert, men altså litt lite for vurdering.

Godt nytt år!!

mvh Espen
Avsluttet .

Syns det var et flott oversiktsbilde over Nittedal.Med fine farger og lys og det lave skydekket som henger over dalen lager ekstra stemning.Liker dette bildet og den stemningen det formidler:-)GODT NYTT ÅR!
Hilsen Tone!
Bente K.

Kulturlandskap ikledd frost er et flott skue. En liten tåkedott + litt lysstreif gir også alltid en fin stemning. Her har du med alle ingrediensene som skal til for at et landskapsbilde skal bli vellykket.
Ha et riktig godt nytt fotoår.
mvh Bente
kåre l.

Godt nytt år Inge :-)

Dette var veldig flott. Hærlig lys og godt komponert.
Snodig hvordan det bare er noen trær som frosten har bitt seg fast i.
Pen lita bygd, men alt for langt unna havet for meg :-)
Inger Margrete P.

Et virkelig flott bilde. Synes du har fanget lyset godt og jeg kan rett og slett kjenne kulda komme mot meg. Stilig med lengdeformatet. Godt Nyttår!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu