Flukt
Tok bildet på Lanzarote i januar.
Bildet inngår i albumet Fugler i luft, vann og land -
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 18-70mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/8000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger304
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142370} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Oddvar T.
Jeg synes dessverre dette ble litt kjedelig. For mye støy og for liten fugl. Her kunne du ha økt lukkertiden betraktelig, brukt en lavere ISO og fått mindre støy.
Bortsett fra det tekniske, så tror jeg bildet mangler et interessepunkt for å bli spennende. Den lille fuglen er ikke nok, og da blir det ''bare'' en litt fin solnedgang igjen.
Fargene er fine, særlig sjøen.
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg likte dette.
Syns fuglen er fint plassert i bildeflaten, bildet formidler ro og stillhet, og viser en stemning i solnedgangen, i farger og lys. Fine farger i bildet.
Støy er nevnt, men det er ikke sjenerende, mulig ville det hjulpet med litt NI her, aner ikke hvilken ISO-verdi du har brukt, men veit at laveste på D70 er ISO 200.
Mvh -iav-
Avsluttet .
Hei på deg Eli

Jeg synes du har tenkt riktig i skuddøyeblikket for å si det slik. Sjøfugl, himmel og hav er bestandig en fin kombinasjon.

Hvis noen alternative utsnitt skulle være aktuellt her vill jeg vurdert å plassere fuglen høyere i bildeflaten, hvis du skjønner hva jeg mener. Ikke for at det er galt nå, men for at det ville løfte bildet på en best mulig måte. Så en ca 3 cm crop i toppen hadde ikke vært så helt galt her, men alt er relativt og det er jo som sagt smak og behag det da !

Absolutt et bildet med potensiale for flere utsnittsvariasjoner Eli !

Svenn
Odd Tore S.
Fuglen har en fin og typisk positur for fugl på vei til eller fra, og skyer og farger underbygger inntrykket av på underveis.
Jeg synes derimot ikke at den har vært helt samarbeidsvillig slik den har plassert seg i skykanten. Med den settingen du har her med tidlig eller sent lys synes jeg at fugler som jager tettere mot havoverflaten er mer dramatiske og mer typiske. Skulle derfor gjerne hatt den lavere i bildet, og regulert mengden himmel i forhold til dette.
Det ser ut som om det er ganske mye fargestøy her, har du kjørt med høy ISO eller var bildet undereksponert? Lukkerhastigheten er vel høyere enn strengt tatt nødvendig?
Odd Tore
Eli B.
Tusen takk for kommentarer. Grunnen til at jeg ikke har lagt ut dette bildet tidligere, er nettopp støyen. Jeg gjorde en skikkelig bløme, jeg rett og slett glemte å stille ISO tilbake til 200 etter å ha tatt noen bilder på et noe mørkere sted. Dette oppdaget jeg først når jeg lastet inn bildene. Lite profesjonelt, men nå er jeg jo tross alt amatør. Utover det er jeg enig i at bildet har potensiale til flere utsnitt.
Eli
Inger-Lise S.
Støyen er nevnt. Ellers et rolig og behagelig bilde som har en passende tittel:)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu