Elgens kamp
Bildet er tatt når elgen har lagt ørene bak og gått opp i lufta for å slå motstanderen med klovene. Litt usikker på om dette fungerer. Har ikke sett så alt for mange actionbilder av elg før, men her blir det kanskje litt for mye å forholde seg til? Elgen til høyre som er mest opptatt av fotografen burde kanskje ikke vært der? Hva syns du om bildet?
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 70-210 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKnipset på et sted der elgen får både høy og gulrot vinterstid. Formålet er bl.a. å holde dyrene borte fra trafikken når det kommer mye snø.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1084
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130863} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ronnie S.
Jo, kanskje litt mye å forholde seg til, men allikevel et motiv med dramatikk. Ser jo redslen lyser ut av øya på den og det er jo essensen i dette bildet. Elgen til høyre ser jo bare på fotografen og man kan jo lure på om den kan kuttes vekk? Og du kommer til å få ørten forslag på dette for og i mot :-) Fint at du ikke har klonet vekk den lille snøspruten. Bildet er forklarende og beskrivende slik det er.
Stig B.
Fint bilde med dramatikk i posituren. Snøspruten MÅ være der, den er en del av dynamikken her. Skulle imidlertid gjerne heller sett hva den agerer mot i stedet for disse to uinteresserte elgene som snek seg med på bildet. Enig med RS i at jeg ville forsøkt å fjerne linselusa til høyre.

Flott elgsituasjon.

Mvh Stig
Kjetil H.
Dette er jo ikke akkurat et hverdagsmotiv. Derfor må man kanskje akseptere at omgivelsene er som de er. At den ene elgen går amok mens den andre koper sløvt, gjør i hvert fall ikke meg noe, selv om et tettere utsnitt av hovedpersonen også kunne funke bra og gi et råere bilde.

Derimot ser det ut som om bildet er litt undereksponert, og har rødstikk. Det generer meg mer enn evt. rot.

mvh
Kjetil
Kjartan T.
Takk for fine kommentarer, jeg er fortsatt litt usikker på dette. Vanskelig å fjerne elgen til høyre og kjedelig at det flyktende dyret springer bort fra kameraet... samtidig som situasjonen ikke er noe hverdagsmotiv som Kjetil H her skriver. Kanskje er det derfor et bra bilde???

Når det gjelder rødstikk så er det bare min bildesmak. Jeg tar så og si alle bilder i et lys som kler naturen. Tidlig morgen eller sein kveld, og det skal gi et spesielt preg på bildene. Lik det eller ikke - dette er så nært det jeg oppfattet som virkeligheten denne kvelden som mulig.

Har hatt flere diskusjoner om fargenyanser og smak her på Foto.no tidligere. Se bildet også bildet: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=114909
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Syns det var tøft, jeg! Noe skjer i hele ruta og jeg syns det blir bra flyt. Fra den ulme på venstre siden til den oppvakte på høyre siden, til den i midten. At den ene ser på fotografen ser jeg ikke som et problem, for det ser ut som den på venstre siden er litt foran, i hvert fall i mine øyne. Et sprekt og livlig elgbilde. Bra, Kjartan!
Venche J.
Kamp om gulrøttene kanskje. :)
Flott situasjonsbeskrivelse. Det er så morsomt å se alle de gode dyre- og fuglebildene dine. Gleder meg til neste...

Wenche.
Kjartan T.
Nok en gang takk for tilbakemelding. Setter pris på at du liker det Jóhann - for jeg vet du er kritisk og liker å plukke på ting som kunne ha vært bedre. Takk til deg også Wenche, håper jeg kan levere noe som overrasker...
Jonny E.
Hei hei

Eg synes bildet virker mer humoristisk enn dramatisk
selv om det e dramatisk nok for dem som kjemper.

En ypper til kamp, en stiller opp for fotografen
mens den siste snur baken til og gir f....

Bildet skiller seg ut og har nokka ved
seg tross mange element,
det fikk også frem et stort smil.


Ha en god kveld

. JonnyE
Odd Tore S.
Jeg ser nok dette litt på samme måte som Jonny.
Det første jeg reagerte på var, hvem er det denne er aggressiv overfor?
De to andre passer liksom ikke inn i en dramatisk situasjon, interesse for fotografen passer ikke i en sådan stund, og hvorfor være aggressiv mot den som allerede ha gitt seg?
Så den dramatiske historien faller ikke helt på plass, men det ville være nærmest uhørt å kutte noen her. Jeg synes bra om humorversjonen.
--------------
Har forresten hatt elgku med det uttrykket der i bra fart mot meg da vi avskar fluktmuligheten til kalven dens på Kolsås uten å vite om det. Brå bevegelser á la håndballkeeper fikk den til å stoppe og ta en tenkepause før den kom for annen gang, da så jeg kalven og lekte keeper igjen. Den ga seg da vi trakk oss unna i retning vekk fra kalven.
Senere gikk den ned i bebyggelsen og brukte klovene på to gutter som den ikke likte.
Treffer til stadighet elg i marka, ofte temmelig rett på under o-løp, men har bare opplevd aggresivitet én gang.
Beklager de to siste avsnittene her på Kritikken, men bildet ditt trigget minnet om det jeg opplevde som en nokså dramatisk opplevelse.
Odd Tore
Johan K.
Røpet, var det første jeg tenkte når jeg så dette.
For min del synes jeg ikke det blir for mye å forholde seg til. Blir sittende å fundere litt på hva i all verden er det de styrer med. Ser ut til at de drev med noe lugubert som de helst ville styre med for seg selv, uten en fotograf tilstede. Det kommer mye av blikket på den til høyre som ser ganske forskrekket ut, og den bak som løper bort (hans måte å takle å bli røpet på). Posituren på den til venstre var ganske interessant, som får meg til å tenke at de drev på med noe lubugert.
Synes du har fanget en eksepsjonell morsom situasjon med dette bildet. Mener det er mer humoristisk enn dramatisk. Ble sittende å le litt for meg selv.
Det var mine tanker rundt bildet.
Særdeles bra bilde :)

Johan
Kjartan T.
Takk for tanker om og kommentarer på dette bildet. Har snudd litt på egen oppfatning av hva det egentlig forteller den som ser på, og det er nyttig.

Mvh Kjartan Trana
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu