Truende skyer over byen
... var det en stund i dag formiddag, med en litt sånn trykkende Moll-stemning.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T10
  • Fujinon XF 14mm f/2.8 R
  • Brennvidde14.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1049028} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .
Jeg opplever dette først og fremst som en fin skildring av et bymiljø hvor det moderne, store til venstre i bildet kontrasteres mot den gamle bebyggelsen som er synbar på andre siden av elva. Figurene som står som silhuetter i den spesielle portalen til høyre, er interessante. Hva slags bygg er det egentlig? vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Det er, som alltid, den potensielle konflikten mellom det gamle og det nye, moderne som nå reises i Fredrikstad, jeg skildrer.

Installasjonen til høyre er et minnesmerke etter den største bedriften i Fredrikstad, FMV som hadde ca 2.000 ansatte i skipsindustrien (båtbygging) og mekanisk bedrift. Installasjonen har innvendig belysning som skifter både farge og intensitet, noe som henspiller til aktivitet i en industrihall, som også det ytre stiliserer. Det er ennå mange slike store industrihaller med denne særegne fasongen og store flater med vindusruter her på Kråkerøy, på FMV's gamle områder. FMV er selvfølgelig historie nå.

Det er kunstneren Birthe Marie Løveid som står bak. Hun har en god del slike kunst i det offentlige her i Fredrikstad. Se: http://birthemarie.com/

Mvh,
Walter

P.S.: Takk for din kommentar, Kjell Øyvind!
:-)
Trygve B.
Fint komponert og du viser bymiljøet på en utmerket måte. Lys og farger er behagelige. 14 mm fast er et meget bra objektiv.
Walter S.
Takk også til deg, Trygve!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu