Undervannspinnsvin
Bilde tatt av frynsesnegle på ca 8m dyp, brukt lykt til belysning.. Ikke brukt blitz.
Synes dette er et av de bedre bildene jeg har tatt, kanskje det beste... Det eneste jeg har korrigert er å fjernet litt backscatter fra partikler i vannet.. Ellers er bildet ganske uforandret fra originalen.
Utstyr
  • Olympus sp-350
  • -
  • Brennvidde8mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeDigitalt.. Iso 100
  • Nei
  • AnnetLykt til belysning.. Ikke blitz... Vanskelig å få sort bakgrunn i en skog av sjøgress.. Og vanskelig å komme inn på sneglen fra den vinkelen da den lå ganske nært bunnen...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger202
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jon R.

Fantastisk bilde, virkelig. Jeg likte det veldig godt. Utrolig detaljert, rett og slett stillig. Liker spesielt godt de forskjellige nyansene av gjennomsiktig på snegla. Og den ''frynsete'' ryggen, med det hvite ytterst som skaper en fin kontrast mot den sorte bakgrunnen.
Marius S.

Wow! Skikkelig bra. Det er utrolig fascinerende med undervannsbilder altså. Enig med Jon i at du har fått til en god kontrast mellom snegla og bakgrunnen. Bare for å pirke litt... Jeg tror bildet hadde hatt godt av hvis du fjernet de små, hvite partiklene rundt.

Glimrende skutt!

Marius
Espen S.

Takk for positiv kritikk. Jeg er enig i at de partiklene er litt skjemmende, men synes også de viser litt hvor vanskelig det er i enkelte tilfeller å få et perfekt bilde under vann. Jeg er tilhenger av det perfekte bildet uten for mye ''manipulering'', og derfor så strekker jeg meg ikke så altfor langt når det er snakk om å pynte på bildene mine. Prøver heller å strebe etter å ta et bilde som ikke trenger korrigering, det er en utfordring jeg liker tanken på å mestre. Men selvsagt, photoshop er et uvurdelig verktøy i mange tilfeller:)
Lars G.

Det er alltid greiest å ta det ''perfekte bildet'' når du er i sjøen, men ikke alltid lett som du sier. Her syns jeg vinkelen på dyret (Flabellina eller?) er bra. Men det den sitter på er litt for mørkt til å få være med. Litt mer belysning, eller fjern det helt. Ellers, fint nok bilde.
Espen S.

Dette er vel en av de første versjonene av dette bildet jeg ''ferdigstilte''. Dette bildet har etter mitt skjønn en del muligheter. De senere versjonene har fått litt mer blått, litt mer eksponering, og litt mere kontraster. Pluss at de små ''skjønnhetsflekkene'' i den svarte bakgrunnen er blitt fjernet. Er fortsatt av den oppfatning av at dette er et av de beste bildene mine.
Lars G.

Kikka på bildet igjen, fullskjerm. Tror jeg ville kutta det til høydeformat. Slik at ''greina'' sneglene sitter på kommer ut fra øvre venstre hjørne. Så kutta til høyre i forhold til utskriftformat. Ingen kutt oppe eller nede. Tror diagonalen da ville trekke frem greina litt, og forsvare at den er med selv om den er mørk.
Bildet er helt klart bra uansett. Bare litt mye svart tomt område. Mvh Lars G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu