Who cares??
På knærne med hodet ned og hendene forran seg.....slik ligger tiggerne i Praha. Har aldri sett dette noe annet sted.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger565
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219702} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Line M.
Dette bilde skulle inn under Bildegalleriet. Beklager, la inn feil.
Anne-Lise S.
Jeg har også nettopp vært i Praha, tur nr. 2, og som første gang la jeg merke til måten tiggerne lå på der kontra andre steder. Det var tiggere mange steder, hele døgnet, og flere lå med hunder under seg, eller ved siden av seg. Enkelte mennesker som er glad i dyr (mer i dyret enn at de bryr seg om mennesket som lå der), ga pga hunden.... Vet at ikke alle tiggerne i Praha er ''ekte'' fattige, om enn det ga sterke inntrykk likevel...

Jeg synes vinkelen du har tatt dette fra er meget spesielt. Helt annerledes enn fra siden eller forfra, slik de oftest er. Her sees menneskenes bein idét de går forbi eller stanser opp for å gi en Koruna. Ditt ståsted som fotograf er forholdsvis lavt, noe som passer motivet. Ned til tiggerens ydmykt lave nivå, underlagt alle som går forbi.... Uff.... Det er kraftig kost.... Synes det passer her at bildet ikke er i fokus. Det gjør virkningen enda sterkere, og sort-hvitt valget ditt også....

Anne-Lise
Otto L.
God dokumentasjon av håpløsheten, et menneske i blindgater, veien fra suksess til håpløshet og omvendt er uforutsigelig. En tapt menneskeressurs skal forsøkes gjenreist så langt som mulig, det må være enhvers menneskerettslige forsikring.

Mine tanker om et godt bilde.
Avsluttet .
Får litt ambivalente opplevelser her jeg. På den ene siden kan denne veldig ''aggressive'' og direkte måten å tigge på fremstå som kalkulert og utspekulert - noe a la det en ser tendenser til med de organiserte omreisende østeuropeiske tigger-grupperingene her i Norge også. På den annen side så har jeg i utgangspunktet et så positivt menneskesyn at jeg velger å tro ingen fremstår slik på åpen gate uten at de er i reell seriøs nød. Vinkelen bakfra gjør bildet til noe mere enn bare et bilde av en tigger på gata. Kunne ha tenkt meg litt mere rom på venstre side på bekostning av den murveggen til høyre samt litt mere kontrast. Men alt i alt bra dette.
Line M.
Takk for tilbakemeldinger :-) Må innrøme at tanken slo meg også at dette er en måte å vekke mest mulig medlidenhet på. Etter en liten stund i denne stilligen, enten det er rett på bar asfalt eller et lite underlag under, så kjennes det godt i knær og albuer og rygg vil jeg tro. Kan ikke forestille meg at de velger dette frivillig dersom det ikke reelt.
Caroline M. S.
Tja. Dette bildet krever en tekst med ord for at man skal se at det er en tigger. Han er rimelig velkledd (i hvert fall ikke dårligere kledd enn de som går forbi) og det er ikke andre ting i bildet som viser dette er en tigger. Han kunne vært full/rusa eller gal. Altså må man ha sett denne stillingen før eller ha en forklarende tekst.

Jeg ser hva du vil fortelle om - alle som går forbi som tilsynelatende ikke bryr seg. Du kunne sikkert fått mine bein hastende forbi på samme måten. Jeg gir aldri til de importerte tiggerne (de er det mange av i Tsjekkia også, ikke bare i Norge - fra fattigere land lenger øst), men jeg synes jo likevel det er fryktelig trist at de har blitt lurt til andre land av tiggerhalliker.

Sånn generelt er jeg ikke særlig begeistret for anonyme bilder av tiggere og ikke-anonyme snap shot og/eller snikfoto. Det gjør alltid større inntrykk på meg når bildene viser at fotografen har tatt bilde av et menneske som han/hun har tatt seg tid til å bli kjent med.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu