A sheeps life - Ode til en sau
Takk, sau! Takk for at du er og alt du bringer til oss. All heder til deg og ditt avkom.
Jeg synes det er et greit portrett av en sau. Framstilt litt dystert og vil høre DIN mening.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-22 04:20:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Eos 350D
  • Sigma 70-300mm 1:4-5.6 APO DG
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger392
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198401} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Mads R.

Dette lammet minner meg om både sau, gris og geit - ser ikke helt hvor du vil hen.
Avsluttet .

Jeg får en følelse av at sauen gir oss så 'mye', mens vi gir den så 'lite' igjen...
Den dystre stemningen gir meg en følelse av hvor mye dyra er villig til å gjøre for oss ville 'tyranner'; menneskene..!
Julie E.

Jeg synes egentlig dette var et veldig vakkert dyreportrett. Det er imidlertid her hos meg for mørkt. (kan være min skjerm) Skjønner du vil ha det dystert, men området rundt øyet og øret er etter min smak her hos meg for mørkt.
Kan forøvrig opplyse om at dette ikke ligner på hverken gris eller geit. Har begge deler tuslende her. :)
mvh Julie
Espen A.

Det kunne vel se ut som et nyfødt Fe? Jeg vil ikke ha med øynene for da får det et preg av kun å handle om akkurat dene sauen. Jeg tenker på Sau generelt. Artig tema og er glad for kommentarer. Håper det kommer flere.

Mvh
Espen Amdahl
Ellen Therese R.

Hei Espen!
Jeg likte bildet ditt jeg. Har også sansen for det dystre uttrykket i bildet som står til sauens positur.
Ellen
Julie E.

Mørkhetsgrad i bildet er jo en smakssak som fotografen har den deilige rett til å bestemme selv. :) Uansett synes jeg du har formidlet sauens dystre og litt tunge uttrykk på en veldig bra måte, spesielt gjennom posituren.
(fine de andre bildene dine også!)
Julie
Carsten A.

Grumset sauebilde med pretensiøs tittel. Uten tittel er dette intet, og da hjelper det nok ikke med tekstlig supplement i form av tittel og undertittel.

MVH CA
Espen A.

Til CA: Og i norsk betyr det!? Har ikke fremmedordboken foran meg for øyeblikket. Men vent, det store nettet har:

Pretensiøs [-tang-] -t
1 som har for store pretensjoner; selvovervurderende: det er vel noe pretensiøst av ham å søke direktørstillingen
2 så krevende at det er vanskelig å leve opp til; fordringsfull: pretensiøse omgivelser
Etym.: fr. avl.; ○pretendere
Synonymer: 1. høytstrebende, selvbevisst, ubeskjeden.

Javel. Nå som jeg vet hva det betyr kan jeg vel tolke.

Grumset(e) -ete; (om væske) full av grums: grumset(e) vann // uren; suspekt: en grumset(e) tankegang / grumsete forhold, motiver

Altså er dette et bilde av en suspekt sau med en uren tankegang? Joda, kan vel godt hende det. Ergo er det da altså noe? Hmmm...

Om du ikke forklarer hva det er du mener, er det vel heller ikke noe hjelp i kommentarene dine. Hva er vel vitsen med å legge ut bilder til alles betraktning om det ikke er en mening bak det? Ser det er mange som legger ut ''se-så-flink-jeg-er-bilder'' og '' se-så-flaks-jeg-hadde-bilder'' som får en hel drøss med kommentarer, men hva er vitsen? Liker stemningsbilder osv jeg, men når du får følelsen av å ha sett det før så gir det ikke meg noe. Derfor prøver jeg å se ting fra en annen vinkel. Og når du kaller det for ''intet'' faller det tydeligvis ikke i smak, men da er du nok heller ikke åpen for utradisjonelle og ''nye'' ting.

Siste linjer: Så lenge du ikke begrunner kritikken din gir du meg ''intet''.

Mvh
Espen Amdahl
Carsten A.

Grøtet, grumset, teknisk svak avbildning av et ordinært tamdyr. Er grumset tilsiktet (tvilsomt) er jeg ikke enig, og som alt sagt, holder ikke det billedmessige virker et slikt pretensiøst tekstpåheng bare negativt (på meg).

MVH CA
Espen A.

Da er originalen lagt ut. Et helt kjedelig, vanlig bilde av en sau. Med redigeringen åpner man muligheten for å tolke og oppleve. Og ''grumset'' er lagt til.

Mvh
Espen Amdahl
ingeborg w.

Jeg tolker det slik at sauens liv handler om en ting og det er å feite seg opp til å bli slaktet så vi kan ete den. Da passer det vel greit at det er mørkt og grumsete, selv om det er litt for mørkt etter min smak. Jeg må bemerke at tittelen har en del å si for mitt såpass positive syn på bildet. Uten tittelen hadde vært vanskelig å se poenget med å framstille en sau så mørkt og dystert.
Espen A.

Lenge siden jeg har sett på dette bildet nå å ser det har kommet ''ny'' kommentar av I.W. Takker for kommentar! Ja, uten tittel og undertekst hadde det vel ikke vært så mye, men heldigvis kan man framstille kunst med det suplemanget som trengs. Personlig kunst trenger ikke beskrivelse, men jeg deler tankene mine rundt avbildingen og historien bak det slik at den som betrakter det skal kunne skjønne hvorfor i granskogen jeg legger ut et slikt bilde :) Til manges fortvilelse skal dette trykkes på canvas og muligens få leve sitt eget liv en plass...Uten undertittel :)

Mvh
Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu