Lisa My
Fungerer dette som portrett?
Lurer på om dette fungerer teknisk, og om jeg skulle hatt mer luft rundt?
Bildet inngår i albumet Mine barn - Selvsagt de vakreste på jord ;)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-11 21:38:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-09-15 22:26:52
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D50
  • 75-300mm F/4-5.6
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger433
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154614} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Amund Blix A.

Mer luft trenges ikke, men det blir litt mye fleece...
Tekniskt er det litt svakt og, langtfra så skarpt som det skal være, det er på grunn av du har brukt blender 22...
Neste gang, arranger litt annerledes, og ta bildet på en større blender, så blir det nok bra.
Kristel S.

Takker for tips, jeg trenger dem sårt som du ser ;)! Ang. skarpheten vil jeg påstå at originalen er sylskarp i forhold til det jeg ser her. Når jeg zoomer inn ser jeg hver en pore. Er det normalt at bildene forringes slik når en tilpasser størrelsen?
Amund Blix A.

Man mister gjerne en del ved nedskalering til webvisning,så det lønner seg å bruke oppskarping(unsharp mask) i f.eks Photoshop etter at du har satt størrelsen du vil ha.
Hadde du tatt bildet på blender 8 eller 11 ville det blitt merkbart skarpere, ved blender 22 får du diffraksjon som forringer skarpheten mye. Det er ingenting med bildet som tilsier en liten blender heller, portretter blir ofte finest ved stor blenderåpning. :-)
Elise K.

Jeg synes det var et vakkert bilde av en vakker datter! Nydelige blå øyne får du godt frem. Godt uttrykk på jenta. Også synes jeg det er akkurat passe skarpt. Det eneste jeg er usikker på er fargen på fleecen. Skulle jeg ville gjort noe, så ville jeg dempet fargen på den.

Mvh Elise Klaveness
Avsluttet .

Bildet er akkurat som det skal være - mykt og fint, hennes blå øyne forsterkes av genseren, og de røde ruten i hårbåndet går igjen i leppene. Herlig bilde, synes jeg! :)
Tone A.

Eit nydeleg portrett der Lisa My har eit naturleg og herleg uttrykk. Fint lys og fine fargar i fjeset. Ho er fortsatt litt brun i huda. Vakre auge som lyser av glede, og ho har god kontakt med fotografen. Augefarge og fargen på fleecen passar saman, men fargen på fleecen kunne ha vore litt svakare sik at det er det søte fjeset først som får blikket og ikkje fleecen!
Kjempebra jobba! Eg har ei jente på same alderen, og det er ikkje lett å få ho til å vera naturleg på bilde. Vakkert bilde av ei vakker datter!
:) Tone
Ottar J.

Jeg synes også bildet er fint, tror det hadde blitt enda litt bedre med å skjære bort en del av flisen på høyre side. Kan du forsøke det og legge ut?
Ottar J.

Jeg synes også bildet er fint, tror det hadde blitt enda litt bedre med å skjære bort en del av flisen på høyre side. Kan du forsøke det og legge ut?
Kristel S.

Tusen takk for all hjelpsom tilbakemelding!! Nå har jeg lagt ut en versjon #2, som er en kombinasjon av alle råd. Jeg skulle ha vært mer nøye ved markering ser jeg ( nede til venstre er hårstråene kuttet for brått). Har styrt med lasso, kloning, magic wand.... Vel, det er en læreprosess, og det er ingenting jeg lærer mer av enn tipsene jeg får. Den nye fargen er ganske intens den også, men jeg synes den var bedre. Ang. skarpheten så må jeg nok innrømme at Amund har helt rett, det var IKKE et skarpt bilde ;) -Men ja, mykt. Takk Amund, for gode, grunnleggende tips om portrettfoto, og takk dere andre for synspunkter og komplementer som gjør at en blir glad :o)
Amund Blix A.

Bare hyggelig :-) Man ser det godt på øynene at det ikke var skarpt, det blir et lite ''slør'' over dem.
Camilla S.

Heisann

Ville bare si kort og greit at dette var kjempe skjønt.
V2 fungerer best, tett og fint utsnitt.

-Camilla
Kristel S.

Tusen takk Ottar, for forslaget du sendte meg. Jeg ser at du har beskåret det ennå litt mer enn jeg prøvde, og synes det ble det beste resultatet ( her slipper jeg jo også den fæle amatør-redigeringen ;).
Camilla; -Tusen takk for den korte, og veldig greie kommentaren ;o)
Thomas M.

Hei! Ser du har mange gode bilder av barn. Gjerne sjekk ut mine barne-bilder også ;)
Dette var hvertfall veldig vakkert. Bra flikkfang, diffuse og behagelig bakgrunn som stod i kontrast med øynene og genseren!
Rett og slett perfekt!!


mvh thomas mørch
Thomas Foyn H.

dette er uten tvildet beste bildet du har tatt, det har en genuin varme og balanse. Hva angår kommentaren du tidligere har fått at det ikke er skarpt nok stiller jeg meg uenig til denne kritikken, et bilde av denne art skal man ikke skjære seg på. Bakgrunnen derimot kunne du kanskje kjørt en liten desaturation på, men dette er flisespikkeri. Totalinntrykket er et harmonisk bilde. Bra at du tør å gå så nære, det betyr at du generelt sett har skjønt tegninga.

mvh
Thomas Foyn Hansen
Michael Nordgård T.

Synes du har en veldig fin og vakker datter.

Jeg synes bildet ble fint og skarpt. Kanskje litt mere luft rundt. Blandt annet ved hodet. Det virker som at litt av det ikke er med.
Men ellers så var det helt fint og bra tatt!

Med vennlig hilsen
Michael
Jan Helge H.

Jeg hadde stor sans for dette bildet. Pesiellt i versjon to. Likte fargene bedre der. Ble litt mer liv i det liksom. Portrettet står i god kontrast til bakgrunnen. Hvis jeg skal lete etter noe jeg ville gjort anderledes savner kanskje litt skarphet på den bakerste delen av håret og skautet på høyre side... Jeg synes komposisjonen er flott!

mvh
Jh2
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu