Turisten
Tatt på Borestranden. Blir det for midtstilt?
Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • AF-S NIKKOR 17-35mm 1:2.8D
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1140
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197467} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Chr. G.
Stort og voldsomt, samtidig preget av stillhet. Dette tilfredsstiller behovet for å betrakte noe vakkert av og til. Mdtstillingen av fyret funker greit. Synes heller ikke plasseringen av personen er skivebom, men alternativer finnes sikkert. Selv ville jeg nok forsøkt å plassere denne lenger mot venstre. Muligens vil det da framstå noe tungt på venstre side og oppfattes som ubalansert. Men, men. En liten teknisk detalj: du har vært litt uheldig på høyre side, ramma er noe ''tilgriset''.
Ivar B.
Jeg synes dette ble et mektig bilde. jeg er enig i at midttillingen fungerer fint og på en måte gir jo en slik midtstilling en slags ro til bildet, fyret tilfører også bildet en god dybde. Jeg ville nok også plasert personen en tanke mer mot venstre, og tror ikke det ville gitt bildet balanseproblemer siden bildet har slike tunge skyer, samt mere av stranden, som ville gi en slags balanse. Alternativet som jeg også tror ville ha fungert, er å plassert fyret mer mot høyre og personen enda mer mot venstre slik at disse hadde skapt en slags diagonal. Dette kunnet kanskje ha fungert. Likevel et flott bilde! Mvh Ivar
Stig Børre E.
Vedig flott dette. Dramatisk himmel og flott lys. Syns komposisjonen fungerer bra. Kuttet i bunn er bra. Hvis man kan ønske seg noe så hadde det jo vært fint om turisten rygget ti skritt tilbake. Uansett veldig severdig.

StigB
Espen A. I.
Jeg må bare si at dette var imponerende. Et kaos og mektig landskapsskildringer enn dette må man lete lenge etter! Nyyydelige farger og himmelen er helt fantastisk. Fint med øya som treffer rett i solnedgangen. Ellers synes jeg mannen er helt feil plassert. Få ham lenger til høyre/venstre (men pass sporene!), dette skal være mulig ved hjelp av kloning!

mvh Espen
Kjell Sigurd S.
Herlig bilde. Mye dramatikk i skylaget og fin dybde. Slående fargespill. Jeg skulle også gjerne sett personen litt til venstre. Men bildet står veldig godt uten også.

Kjell S
Inger Anne Maritsdotter V.
Eit utruleg vakkert bilde, for min del sjenerer ikkje den ''midtstillte personen'', det er eit magisk flott lys i bildet ditt.

Inger Anne
Ole E.
Hjertelig takk for kommentarer!

Jeg er også enig med de som skulle ønske å sett mannen lenger til venstre, ti skritt tilbake, som Stig Børre sier. Jeg ergrer meg litt over akkurat det, jeg brukte nok litt for lang tid til å fikle med kameraet. Hadde personen vært lenger til venstre tror jeg bildet hadde blitt litt mer balansert. Uheldigvis var det bare 2 personer som var ute å gikk på denne lange stranda, så nye muligheter dukket desverre ikke opp. Takk til deg Espen for klonetips, jeg skal prøve det.
Torgeir Pande B.
Hei! Sinnsykt fint! Dette er Jæren på sitt beste. For min del så gjør ikke midtstillingen av personen så mye, men det er heller ingen stor operasjon å flytte han litt til venstre med PS:)
Savner Jæren som er en av mine yndlingsplasser når jeg ser dette bildet:)
MVH:
Torgeir P. B.
Odd Tore S.
Uten at det egentlig har noen avgjørende betydning kunne jeg tenkt meg personen lenger til venstre, og fyret mer til høyre, på en måte slik at vertikalprojeksjonene av dem balanserte hverandre om midtpunktet på nedre ramme.
På den annen side ville da regnskuren få mindre flate, og det gjør at jeg synes at midtstillingen av fyret er OK likevel.
Selve motivet er storslagent og rolig, men samtidig med litt glefs i dønningene som viser at er er det kraft i roen.
Odd Tore
Kurt S.
Plasseringen av mannen er nevnt.
Det er ikke alltid lett å få alt perfekt.
Små detaljer kan lette føre til at bildet ikke ble som man helst ville ha det.
I dette tilfelle synes jeg ikke plasseringen av personen fikk så stor betydning at det går vesentlig ut over helheten i bildet.
Det at du fikk med personen var imidletid viktig. Et kjempepluss for bildet som ble meget flott.
Fin dramatikk, et herlig lys og flotte farger.
Som Odd Tore er inne på. Det er en blanding av dramatikk og ro som gir flott kontrast.
Mvh Kurt
Tone B.
Personen blir liten i forhold til den svært så dramatiske og fargerike himmelen. Når det gjelder plasseringen av personen er jeg enig i at den gjerne kunne vært mer til venstre og som OTS er inne på fyret mer til høyre. I mine øyner ville dette vært en optimal løsning, men bevares bildet er flott uansett. Svært bra levert!

mvh Tone
ingebjørg fyrileiv g.
Herlig dramatikk og flotte kontraster! Gode ord støttes fullt ut og
det samme gjelder tanker angående personens og fyrets plassering.
Men når det er sagt, er det flott at solnedgangen er bak fyret.
Flott bilde.

vh ingebjørg
Ann T.
Hei Ole - dette er vakkert. Flotte dramatikk på himmelen mot den mer rolig forgrunn. Jeg synes ikke at det er så negativ med midtstilling av personen. Et meget bra bilde.
Hilsen, Ann
frank robert h.
et lite menneske i den store verden, fantastisk flott bilde og stemning.
Avsluttet .
et flott bilde.som leg likte svært godt.Er egentlig mye enig med Kurt her.Det viktigste var nå det at du hadde personen med.Resten blir nå litt flisespikkeri for meg.Vi sitter vel alle på bilder,hvor litt her og der hadde gjort akkurat det ekstra lille?..Likte dette veldig godt som det er

mvh O
Eyvind R.
Fantastiske farger og mektig natur. Jeg synes ''plassering'' av ulike bildeelementer fungerer helt greit.. ''Perfekt'' plassering blir ofte litt kjedeligere..

Mvh Eyvind
Jan Frode A.
Nydelig lys og stemning, her er både dramatikk og ro. Flott jærsk landskapsbilde, der spesielt stranda og bølgene som vasker innover er nydelig. Personen tilfører mye, det samme gjør fyret som bryter horisontlinja.

mvh Jan Frode
Tone A.
Eit spesielt bilde der den øverste delen av himmelen har dramatiske mørke og store skyer som gir stor kontrast til den fredfylte idyllen med mannen på stranda og Feistein fyr som ligg midt i den gylne solnedgangen. Sjøen er frisk med skummande bølger. Mannen har fine spor og ein fin positur, det vert bare pirk at han skulle vera meir til venstre. Du har forklart kvifor han er plassert der også. Den blaute strandkanten har fin spegling av det gylne lyset. Den dramatiske himmelen med låge skyer som greinar seg bua oppover er flott kontrast.Og i høgrekanten av bildet er den mørke himmelen nede over sjøen med duse overganga,r og der trur eg at det regnar.
Idyll med den vakre stranda og fyret som ligg i solnedgangen med gylne tonar. Den dramatiske himmelen er motvekt til idyllen med innslag av gylne fargetonar. Personen viser dimensjonane i naturen og er difor viktig for bildet.
Fine fargar, god dybde og flott fanga motiv, Ole!
:) Tone
Rune S.
Nydelig havlandskapsbilde. Fine farger og dybde. Personen er selvfølgelig viktig. Fyret, som jeg synes ligger greit i senter på et slikt bilde, er som et havets Soria Moria slott. Stilig at du fikk solnedgangen presis der.

Mvh
Rune S
Elna T.
hei Ole...støtter alle rosende kommentarer over...blir i god stemning av å sjå på dei nydelege bileta dine...får lyst til å male, takk...elna
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu