Toppmeis i vinterskog
Vinteren kan være en tøff tid for meisene, når snøen legger seg og kvikksølvet kryper nedover på gradestokken blir det vanskeligere å finne mat. Insektene som tidligere levde i barken og vegetasjonen på bakken har krøpet lengre inn og ned for å beskytte seg mot frosten og blir dermed vanskeligere å nå.
Noen meisarter hamstrer i gode tider mens andre satser på finne føden den trenger etter hvert.Vinteren blir dermed et nåløye å komme igjenom for mange meiser.
Vi kan trøste oss med det at det ikke er mange dager igjen nå før solen snur og etter hvert varmer solen terrenget og vegetasjonen, og i sørhellingen våger de første insektene seg frem som igjen gir føde til meisene våres.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger218
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_438935} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jan Inge K.
Innimellom mengden av knivskarpe nærbilder av fugler der man kan se den minste detalj i fjærdrakten kommer av og til det gode miljøbildet, slik som dette. Her fornemmer vi storskogen, vinterkulden, den svære naturen som den lille pip-pipen må utnytte for å overleve til neste vår når temperaturen stiger og matfatet bugner. Jeg liker sånne bilder som dette. Gir perspektiv. Synes du har komponert dette bra. Eksponeringen sitter også..:-)
Ottar P.
Flott bilde der jeg henger meg på
Jan Inge sin gode kommentar!
Knut Børge S.
ah, flott å se bilder av de små spurvefuglene våre, der det ikke er close up.

Bra miljøbilde av toppmeisa, der skogen og nysnøen bidrar mye.

mvh Knut BØrge
Joachim A.
Fin miljøskildring som viser meisens skjørhet mot skogens tøffe miljø. Fine toner i grått og grønt som passende går igjen i fjærdrakten.
(Noen løse tanker om komp: Synes komposisjonen fungerer på et vis selv om den ikke er tradisjonell med en forgrunn og bakgrunn og motivet i mellom. Bildet har kun forgrunn og bakgrunn med meisen som en del av forgrunnen. Dette synes jeg gir et uttrykk som om meisen med greinen nærmest er limt inn i bildet, og gir en ok virkning da en får en følelse av at meisen vises frem. Forgrunnens horisontale diagonaler mot bakgrunnen vertikale fungerer godt. Meisens retning balanserer godt mot greinens retning.)

Mvh Joachim
Hans-Jørgen H.
Ja, om få dager er ddet solsnu Rolf. Nesten utrolig hvordan tida egentlig flyr, og like stort hver gang.
Liker godt slike miljøbilder i skogen, og det ble stilig av toppmeisen dette. Ville gjerne sett at den snudde hodet litt mer over mot kamera. Virker en smule unnvikende og sjenert.
Fin komp.ja.
Hilsen Hans-Jørgen.
Håvard F.
Flott og annerledes. Her blir det ikke bare et artsportrett, men supert miljøbilde og god stemning.
Lekkert.
mvh
Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu