havets hilsen i Lofoten
Har akkurat vært på Lofotferie en tur. Der var det friskt.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger425
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_347259} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Jarle H.

Hei Ingebjørg
Dette tror jeg gjør seg i et stort format. Jo større jo bedre. Vilt og vakkert. Kraftfullt. Tatt i det rette øyeblikk. Flott med øya som står mørk i kontrast til dei høyreiste fjella i bakgrunnen.
Havet som går kvitt rundt øya og bølga som slår
over forgrunnen gir bildet liv. Finner ikke noe å trekke på her. Flotte fargetoner.

Mvh Jarle
Avsluttet .

Ja det var litt av en velkomst-sprøyt. Her føler jeg at du velger alt, istedenfor å velge enten det ene og det andre.
Hm, forstå det dem så vil, men med det mener jeg at i utgangspunktet kunne bilde stått seg godt uten denne sjøsprøyten, eller omvendt. Sjøsprøyten i mer rolige bakgrunnsmiljø.
Men, vi har nå en ide om alt:) Så da for jeg heller si mer om det som du har lagt ut.
Er ikke alltid like glad i blåfarver som du er, men det er jo mitt problem. Men jeg synes at himmelen kunne du gjort grå istedenfor blå. "Øya" ligger jo ganske delikat til i sjøsprøyten i siluett, akkurat den biten liker jeg.
Vel, også fjellene i bakgrunnen.
Men, får en liten følelse av at det ikke er action "nok" i bildet ditt.
Men, ganske greit, som sagt, litt mye blått.

mvh arild
Nely d.

Liker både sprøyten og bakgrunnen, men sprøyten er kanskje noe dominerende? Litt større avstand hadde muligens vært en fordel. Ellers er det noe helt spesielt med blåfargen i Lofoten. Et bilde av havet og fjellene i Lofoten MÅ være blå! Hilsen, Nely
Tove H.

Tror det ville gjort seg med mer fokus på sjøsprøyten her - og dusere bakgrunn. Pent bilde, men lurer på hvorfor det mangler actionfølelse - det er er ikke noe villskap i uttrykket.. det er liksom vilt og vakkert i utgangspunktet og ender opp som bare vakkert og flatt. Merkelig. Pent er det!
Hilsen Tove
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer!

Arild - Jeg er nok uenig med deg. Dette bildet er kjedelig uten sjøsprøyten, iallefall om det skal være samme utsnitt. Himmelen er ikke så veldig annerledes enn dette (mer orange mot høyre), og jeg har ikke lagt på noe blåfarge. Selv synes jeg at det er action i 85% av bildet...

Nely - At sjøsprøyten er dominerende stemmer. Det var det som var meninga i grunn. Ellers er jeg til en viss grad i tanker om blått.

Tove - Jeg har mange varianter, men ikke noe skarpere av akkurat denne bølgespruten. Fint at du synes at det er vakkert, men hva er det som gjør det flatt? Jeg synes i grunn det er ganske mye liv.


Ha en fin kveld!
-Ingebjørg
Kjell Sigurd S.

Liker ideen. Synes nok likevel at bølgeskvulpet tar litt mye av bildet. Jeg oppfatter landskapet der bak å være en del av formidlingen, men slik det fremstår kommer det ikke særlig godt gjennom. Et alternativ ville vært å gi bølgen all oppmerksomhet, men det er jo et helt annet bilde :-)

Kjell S
John H.

Hei Ingebjørg
Friskt og røft bilde av Lofoten. Sjøsprøyten er dekorativ men samtidig skaper den uro i bildet. Den kommer litt for tett på. Litt større avstand og mer av det som skaper spruten ville gjort susen. Men dekorativt er det og elementene i bildet er som vanlig velplasert.
John
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere to.

Kjell Sigurd - Tja, idéen har man vel sett før. Det er ikke enkelt å styre bølgene slik man vil ha dem, men jeg skjønner hva du ser for deg. Selv er jeg brukbart fornøyd med dette.

John - Jeg har mange versjoner av den du foreslår, og synes at bildene er helt greie. -Men ikke så spennende, og de er vel kanskje litt mer vanlige i uttrykket.


-Ingebjørg
Stig Børre E.

Funker dette. Syns du får frem råskapen på en god måte.

StigB
Vegard L.

Meget flott bilde. Fin sprut i forgrunnen og fine fargetoner for øvrig. Dette kan du være fornøyd med. :-)
Vegard
Johan Mathis G.

Fint bilde Ingebjørg, men noen skritt til siden, eks til venstre og jeg tror at vips, mer villskap og dybde i bilde.
Bare en tanke utfra erfaring...

Mvh

JMGaup
Tone A.

Hei Ingebjørg
Her har du fått fram ei flott 3-deling i bildet, og sjøsprøyten i lufta gir flott liv til bildet.Det er jo sjøskum som også flyg i lufta,så sjøen er er frisk her.
Dei lyse partia rundt øya og mot fjellet i forgrunnen,forsterkar at bølgene er sterke her.
Det bakerste fjellet ligg i ein dis mot den duse bakgrunnen kor nokre skyer gir litt liv.
Flott med den mørke øya og steinen i forgrunnen i kontrast mot det duse og blåtona fjellet i bakgrunnen.
Eit dramatisk bilde frå Lofoten som får fram både kreftene til sjøen og naturen der.Blåtonane er fine, men dette bildet hadde gjort seg i gråtonar også.
:) Tone
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer.

Johan - Jeg starta innerst ved moloen i Kabelvåg, og gikk til venstre hele veien. Her hadde ikke den fremste øya fått fin bakgrunn av Lille Molla om jeg hadde gått mer til venstre.

Tone - Grått kan hende hadde gjort seg, men jeg foretrekker nok farger best selv. Derfor blir det i farger. Jeg føler meg ikke trygg på gråtoner.


-Ingebjørg
Jan Erik E.

Utbrent i bølgespruten.Her kan du dempe lyset....og kanskje litt større blender åpning? For å få mer liv i bildet.Fremstår som veldig flatt.(livløst)
Mvh JEE
Avsluttet .

Hei

Mer et "ka-plopp" fra en liten bølge enn et "ka-blam" fra en stor bølge er den følelsen jeg får, både fordi havet er for flatt og fordi det er for lite vann i lufta (bare skum). Altså ikke vilt og rått for meg slik noen nevner, men mer "friskt" slik du sier i underteksten.

Jeg synes kanskje det hvite dominerer for mye i bildet, og det kan virke helt utbrent (men vanskelig å se om det bare er nesten helt hvitt eller om det faktisk er utbrent, antakelig er det nærmest det første). Vannsprøyt fra en stor bølge i stedet for skum tror jeg hadde gjort seg bedre mot den bakgrunnen.

Jeg synes bildet er OK, et friskt pust fra Lofoten - slik du sier. Blåtonen er fin.


Hjerteligst
Frode Langset
ingebjørg fyrileiv g.

Takker for kommentarer!

Begge to - Bildet er ikke utbrent, men skummet er hvitt.

Jan Erik - Selve lyset kan jeg ikke styre, men kontasten kunne jeg ha dempet om jeg ville. I dette tilfellet ønsker jeg ikke det da det for meg ikke er noe problem. Nok en gang synes jeg ikke at bildet er livløst.

Frode - Kreftene i disse bølgene som når moloen er temmelig tøffe, og det er synd du får opplevelsen av bare et plopp. Men så står jo jeg ganske langt opp, og jeg får bølgen i nedfarten.


-Ingebjørg
Bjørn H.

Dette synes jeg var veldig bra

mvh. Bjørn
ingebjørg fyrileiv g.

Jaha, hvorfor? Takk for kommentar.

-Ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu