~ Se min kjole ~
Bildet inngår i albumet ~ Mine vakraste hageblomar ~ -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-15 14:16:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeISO-200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200540} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Inger-Lise S.

Lekkert macrobilde med nydelig bagrunn: diffus og med fine farger. Jeg liker komposisjonen. Blomsten nede til venstre gjør mye for balansen i bildet. Det gjør seg også godt med fokus på småblomstene og resten av bildet mer diffust,med glidende overganger. Liker ekstr godt nedre del av hovedblomsten:)

Inger-Lise
Torild H.

Fint at du tar bilde av denne blomsten, som jeg mener er undervurdert i norske hager, og bare hør på navnet; Astrantia (lat), og Stjerneskjerm som sier mye om blomstens oppbygning. Men også mer lokale navn kan nevnes, som Grå dame og Oldemorsblomst, planten har vært i norske hager siden tidlig på 1800-tallet.
Den lyse sorten av blomsten er nok mest vanlig, men du viser her den rosa/røde varianten, fin fargegjengivelse og jeg liker godt at lyset skinner gjennom ''skjermbladene''; nydelig detalj. På en annen side så er jeg ennå ikke fortrolig med å se bare del av blomsten skarp, det gir meg bare ''delvis glede'', så jeg er nok ikke klar for ''å melde meg inn i macro-klubben'', ennå.
Vellykket bakgrunn og komp.
Mvh. Torild

Avsluttet .

Wonderful!

Dette er noe jeg kan nyte i langdrag.
Den skarpe rosa fargen mot den duse grønne er som et mesterverk.

Liv
Ivar B.

Nydelig!. Flott rolig bakgrunn som ikke blir kjedelig fordi den duse grønnfargen glir over i en blå og lysere farge. Synes denne stripa i øvre del av bakgrunnen hever bildet betraktelig. Blomsten er vakker og synes skarphetsplanet er lagt helt suverent, og dette fremhever blomstens skjønnhet. Jeg er svært gla for at ikke hele blomsten er skarp, men så er jo jeg gla i liten dybdeskarphet under makrofotografering også. Mvh Ivar
Inge S.

Hei.
Syns dette ble meget bra. Det meste er nevnt og terningkast
6 fra meg:-)

Mvh Inge
Inger Anne Maritsdotter V.

Fint macrobilete med flott farge på blomen og ein fin bakgrunnsfarge.
Bra fokus på blomen.
Interessant med den avkutta blomen i venstre hjørne.

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig bakgrunn er det første jeg legger merke til mens bildet lastes opp. Fokus/skarphet ligger fint og komposisjonen fungerer. Egentlig ville jeg ha irritert meg over blomsten nede i venstre hjørne, men uten den kunne det ha blitt tomt siden bakgrunnen er så uklar (og det må den være). Flott bilde, Tone.

hilsen ingebjørg
Fred S.

Trodde dette var blomstene til gressløken, men der tok jeg altså feil. Uansett vellykket macro; det er jo noe du behersker bedre og bedre. Og ''dingsen'' nede til venstre bør nok være med, den utfyller det hele.

vh fred
Kurt S.

Dette funker ypperlig.
Den flotte fargen på blomsten står veldig bra til bakgrunnen.
Blomsten nede til venstre må være med.
Her finner jeg ingenting å bemerke og det er bare å nyte.
Mvh Kurt
Leni L.

Lekkert bilde. Det skarpe fokuset på midtre del av blomsten gir ''shvung'' over bildet. Fine fargar og god komposisjon
Ann T.

Hei Tone, et meget pent macro-bilde dette. Flotte farger på både blomsterhodet og bakgrunnen. Jeg liker at du ikke har det alt for skarp. Dette fungere for meg slik det er.
Hilsen, Ann
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Torild: Takk for at du visste navnet på denne spesielle stauden: Astrantia - Stjerneskjerm. Denne stauden planta eg sist sommar, men artslappen hadde blese bort. Eg låg i bedet ein litt overskya dag, for å få fram dei elegante kronblada frå undersida, ikkje lett sidan blomen ikkje er høg. Sidan i natt har det ikkje vore mogleg å koma seg inn på dotten, så nå fekk eg endeleg skifta navn på bildet.
:) Tone
Steinulf L.

Svært vakkert og velkomponert. Foretrekker v#1.
Rolf J.

Vakker blomst, foretrekker #1 Kunne nok tenkt meg litt mer dybdeskarphet og kanskje ørlite mer ''trøkk'' i fargene. Flott dus bakgrunn med behagelige farger og fin ballanse med den uskarpe nede i venstre hjørne.
God helg.
Rolf
Kjell Sigurd S.

Dette var flott. Herlige farger både på blomst og bakgrunn. Bruken av dybdeskapheten synes jeg er bra og gir en fin effekt i bildet. Fin komposisjone og jeg mener også at blomsten nede til venstre må med. Vellykket dette.

Kjell S
Torbjørn K.

V2 har de sprekeste fargene, men da får du med en liten fargeklatt nede i bilderamma som du burde kuttet bort. Spreke farger og diffus bakgrunn. Fint dette her.

Torbjørn
Espen A. I.

Dette vil jeg påstå er et av dine makrobilder - For det første stemmer ligger fokusplanet svært bra til og gjør dette delikat og ikke minst vakkert. Farvene også virker naturlige.

mvh Espen
Avsluttet .

Hei Tone
Utrolig vakkert. Alt er helt perfekt, fine farver og skarpheten sitter som den skal.

mvh arild
Christine H.

Kjempevakkert bilde!
Bente K.

Et nydelig bilde med gode farger. Fin eksponering og god skarphet. Bra jobbet.
mvh Bente
Tone A.

Takk til de siste for kommentarar i v2 skulle eg nok ikkje hatt med toppen av blomen nederst i høgre kant!
:) Tone
Avsluttet .

Dette er et sånt bilde man vil innhalere :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu