Kom ikke nermere
Va ute og tok noen bilder her om dagen og fikk sneke meg inn på denne karen her. Rett etter at jeg tok dette bilde her så stakk han/hun av.

#2 er det ikke gjort noe med. Det er helt org rett i fra kamera.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-09 20:31:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-02-16 00:06:33
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-02-16 00:06:55
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 300d
  • Canon EF 70-200mm F/4.0 L
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO Speed 320
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger356
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126251} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Carsten A.
Det hadde nok vært bedre om du hadde ventet til øyeblikket der fuglen tok av, for slike bilder av stillestående måkefugler blir ikke så veldig interessante. Teknisk er det vel egentlig også endel å forbedre her, skarpheten er det bare så som så med og langt fra det utstyret greier.

MVH CA
Tor Harald T.
Heia, skal ikke nekte på det du sier der. Skulle heller ha ventet til den tok. Tok noen bilder i det den lettet. Men alle ble uskarpe pga feil ''program'' sto på. Hadde løperen på. Slik at fokusen går hele tiden.

Det er også godt og vite at utstyret jeg har skal klare bedre bilder en dette her. Har slitt en del med og få skarpe bilder.

Men takk takk :)

mvh THT
Carsten A.
Syns kanskje det er litt tvilsomt at du bruker ''Program'' under fotografering. Det står deg selvsagt fritt å gjøre akkurat som du vil, men normalt er det deg som aktivt selv skal bestemme blender og eksp. tid. Derfor kan det være en god tanke å bruke blender- eller lukkerprioritet. Selv bruker jeg omtrent utelukkende blenderprioritet - men noen ganger blir det også manuell.

Ja, dette utstyret er utmerket, både kamera og objektiv er av høyklasse, så du skal klare skikkelig god skarphet - det mangeler det dessverre mye på. Her har du brukt f/4 og 200mm brennvidde, det er er en god idé med et slikt opptak (og for den saks skyld gjerne med et portrett og mye annet), ettersom det gir en fint utvisket bakgrunn.

Skarpheten er som nevnt ikke god slik bildet er presentert, men kan forbedres en god del med oppskarping i dette tilfellet. Les gjerne artikkelen om dette på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''.

MVH CA
Tor Harald T.
Heia kjempe. Skal notere meg dette. Og ikke minst linken din og lese igjenom det. Holdet på og leser også en bok der det står veldig mye om ''hvordan ta bra digitale bilder''.

Og jeg var innom og tittet på linken din og der står det mye bra som jeg skal ta med meg. Så skal vi se om jeg ikke kan få bedre bilder en det jeg har lagt ut her. org bilde så ser man nesten ikke fugelen heheh.

Legger også dette ut jeg :)

Mvh THT
Oddvar T.
Hei!
Dersom v2 er orginalen, så forklarer jo det hvorfor v1 er så uskarp. Du har jo beskjært kanskje kraftig.
Tor Harald T.
heheh skal ikke benekte det ;)
Caroline M. S.
Jeg synes nok dessverre at dette bildet ikke ble særlig spennende. Det kan være OK med måkebilder hvor måken ikke er i bevegelse, men da bør bildet helst være mye bedre teknisk (sylskarpt, detaljer i fjørene, gode farger, godt lys osv, og/eller en spennende bakgrunn).

Jeg lurer på om ikke en mellomting mellom v1 og v2 ville vært bedre her - hvis du foreksempel kutter av like under de lyse horisontale stripene på vannet og en del av det mørkeste i bunn, samt en del på venstresiden (slik at måken ikke blir plassert midt i bildet).

Ellers kan du jo jukse litt når du skal ta fuglebilder - ha med mat til dem. :-)
Tor Harald T.
Heia takk takk for kommentaren. Jeg skal se om jeg ikke får tid til og prøve dette som du sier i helga. Så får vi se hva som skjer og hvordan det blir.

Lokking med mat har jeg tenkt lenge på. Så det skal komme bedre bilde en dette her. Heheh håper jeg :)

Får ikke testet dette før søndag så vi får se ;)
Tor Harald T.
Då har jeg endelig fått tid til og gjøre noe med bildene :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu