Høst i Hurdal
Ønsker meg ærlige og konstruktive tilbakemeldinger til dette bildet.

Selv liker jeg motivet og fargespillet, er fascinert av naturen om høsten.
Synes du dette har noe for seg, eller skjemmes bildet for mye av tekniske svakheter?
Bildet inngår i albumet DIVERSE NATUR- OG UTEBILDER -
Utstyr
  • Olympus digitalt kompaktkamera, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger791
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159882} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Steinulf L.

Flotte farger. Jeg ser to opplagte utsnitt her. Det du viser oss og ett uten bakgrunn. Synes ditt utsitt spenner over litt for mye. Kutter du bakgrunnen får du kun de fine bladene i gresset. Ingen tekniske svakheter som trekker vesentlig her.
Vibeke P.

Hei Hege!

Dette synes jeg var vakkert. Fantastiske farger, suverent kamerastandpunkt - liker dette jeg. Muligens litt oppskarping?? Liker at bildet er med bakgrunn.

Vibeke : )
Hege J.

Takk for dine synspunkt, Steinulf.
Er med på tanken om to utsnitt, tok også bilder der kun bladene var i fokus. Mulig jeg legger ut et slikt senere.
Når jeg valgte å ha med bakgrunnen er det for at denne gressletta ligger så fint ned til vannet, og jeg synes selv det ble pent å ha med landskapet i bakgrunn. (Bildet er for øvrig tatt på min hjemplass i Hurdal, et idyllisk beliggende lite småbruk. ;-))

Angående tekniske svakheter: Jeg mener selv bildet ville vunnet på at bladet helt i front hadde vært mer i fokus/skarpere, men med den automatiske innstillingen et kompaktkamera har, er jo det umulig. Nå ligger jo fokuset mer midt i bildeflaten.

Hege
Hege J.

Takk til deg også, Vibeke, du kom imellom her! :-)
Koselig at du likte bildet.

Hege
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hege.

Likte godt bildeutsnittet, vakre høstfarger i forgrunnen her, ville gjerne sett det fremste bladet i fokus, minus for lys himmel og lyst vatn.
Et kutt i nedre del hadde gjort seg, men dybdeskarpheten ble litt bakvendt i forgrunnen.

Mvh Inger Anne
Stine J.

Hei Hege,

Høsten er en flott og fargerik tid, noe du viser oss her. De tekniske svakhetene du selv nevner trekker noe ned. Da tenker jeg spesielt på to konkrete ting; utbrent himmel og litt uskarpt i front. Det siste har jo også med hvor du har plassert fokus, som jeg i dette motivet mener burde vært på bladene i front. Fargene i nedre halvdel av bildet er bra. Komposisjonen er også god. Du har øynene med deg når du finner motiver. :-)

Fortsatt god helg til deg!

mvh Stine
Tove Å.

Fargerikt og flott høstbilde! Synes komposisjonen og utsnittet er bra.
Litt synd at det store bladet i forgrunnen er såpass uskarpt. Også er det ett eller annet med trær mot hvit himmel...jeg synes trærne blir seende ufortjent puslete ut:)
Den røde rammen passer fint.
Anders Bredvei K.

Mitt forslag er at du hadde lagt fokus på det første bladet, og heller hatt bakgrunnen ut av fokus.

Det er forgrunnen/bladene som er fokuset i dette bildet, og det bør være skarpt.

Ellers veldig fine høstfarger:)
Hege J.

Takk for mange, raske og konstruktive kommentarer.
Dere er så greie at! ;-)

Til deg, Anders, vil jeg bare si at ditt forslag er det jeg prøvde å få til! Dessverre var mitt enkle kompaktkamera ikke helt på bølgelengde med oss i opptaksøyebikket. ;-)

Hege
Bjorn F.

Vakkert høstbilde med fine farger,likte godt standpunktet du har valgt.
Bjørn
Odd Tore S.

Skal jeg være litt brutal, lovet thumbnailen mer enn selve bildet holdt.
Problemet er fokus, som burde vært helt i forkant her. Jeg tror også at du har skarpet opp mye for å rette opp så mye som mulig, og så ble det ganske hardt selv om lyset egentlig er ganske bløtt og fint.
Ellers er det mange bra tanker bak dette, f.eks. å la bildet få dybde med å ta med bakgrunnen også.
Jeg tror at med det nivået du vil legge deg på når det gjelder motivvalg og komp, så hemmer teknikken (kameraet) for mye. Det er ikke til å komme forbi at det er kameraet og mindre fotografen som styrer det tekniske her.
Odd Tore
Hege J.

Takk til Bjørn og Odd Tore også!

Bjørn: Selv om jeg etterspør konstruktiv kritikk, skal jeg innrømme at det er koselig med litt godord også. Glad du likte det!

Odd Tore: Litt pussig kanskje, men jeg har også sett det du sier om thumbnailen kontra selve bildet her. Jeg blir litt skuffa selv når jeg åpner det og blir minnet om de åpenbare tekniske svakhetene. ;-)
For øvrig kan jeg gjenta meg selv til det kjedsommelige, men jeg holder fremdeles på med prosessen det er å velge og anskaffe meg et speilreflekskamera. Ser fram til det er i hus!!
Bildet er oppskarpet med autofunksjonen i PS elements 3.0. Det er tatt rett før solnedgang. Etterbehandlingen består stort sett av litt større fargemetning, samt litt påplussing av de varme fargetonene. Jeg har også mørknet høylysene en tanke.

Hege
Oddbjørn W.

Hei Hege!

Det er ikke mye som slår flotte høstfarger, og her gjør du et fint forsøk på å forevige dem. Liker godt det lave standpunktet ditt - det skaper stor dybde i bildet. Men samtidig avdekker det svakheten ved kameraet ditt, som gjør at forgrunnen blir uklar. Det er synd, for forgrunnen er en stor del av dette bildet. Kansje du av den grunn burde tatt et noe høyere standpunkt - du kjenner apparatet ditt rimelig bra etter hvert skulle jeg tro.

mvh
Oddbjørn

Fred S.

Du HAR to svært forskjellige motiver her ( minst), og kombinasjonen av mark med mangefarget lauv, og bakgrunnen omgitt av trær med gule lauv fungerer ikke helt for meg. Jeg ville ha konsentrert meg om marka i forgrunnen; det er jo ikke måte på hvor fargesterk den er med alle de forskjellige lauvene. Ville ha forsøkt mange utsnitt, og så, når jeg var ''mett'', ville jeg ha kikket nærmere på den fine innsjøen, og omgivelsene rundt den. Du må da ikke gape over så mye, jente !

vh fred
Hans Henrik F.

Sikkert mye riktig i det FS sier over her, men jeg skjønner godt hvor du vil hen. Imidlertid tror jeg vanskelig du kan oppnå dette med det utstyret du har hvor begrensningene er store mhp dybde og fokus (selvom man nok i mange tilfeller overdriver viktigheten av utstyr - det er jo tross alt viktigere å ha øye for motivet og knipse de riktige tingene).

Men, som nevnt over her, du har sett deg ut et riktig godt motiv og lavt standpunt gjør det spennende. Hadde du klart å fått bladene i forgrunnen skarpe, samtidig med at himmel og sjø hadde hatt mer farge og mindre utbrendthet, ville bildet vært kanon, mener jeg. Slik det er nå, kan det kanskje reddes litt av å lage et utsnitt som fokuserer på de bladene som er i fokus og droppe resten, men da blir jo bildet noe helt annet.

Avsluttet .

Fargene i forgrunnen og det lave kamerastandpunktet liker jeg godt.
Vanligvis liker jeg ikke rammer, men på dette bildet synes jeg det ble vellykket. Fargene i ramma passer med motivet, samt at den ikke blir for dominerende.

MvhJRH
Hege J.

Tusen takk for kommentarer til dere siste også. Setter stor pris på betraktningene deres og lærer mye av det dere skriver. :-)

Hege
Anne-Grethe S.

Hei Hege

Flotte høstfargar du har fanga her. Eg synest det er fint med vannet i bakgrunnen.
Første gang eg såg på bildet syntes eg at bladet i framgrunnen skulle ha vore i fokus men etter å ha sett på det fleire gangar blir eg meir og meir sikker på at det er riktig slik som det er. På denne måten trekker blikket seg frå bunnen på bildet og oppover og det gir fin dybde i bildet.
Ein ting eg kanskje ville ha prøvd, var å rette opp ''horisonten på graset''. Det ser for meg ut som om det hallar litt til venste. Det kan jo også hende at augelokka mine begyner å bli skeive

Mvh
Anne-Grethe
Kurt S.

Hei.
Her har du absolutt et bilde med potensiale, som det så fint heter-:)
Det som først og fremst ødela litt for deg var lyset.
Lysmåleren på kameraet ditt taklet ikke helt den relativt store kontrasten mellom forgrunn og bakgrunn. Her har nok lysmåleren stilt seg inn etter forgrunnen og bakgrunnen måtte da bli for lys.
Ser bildet for meg i en annen belysning. F.eks. lav ettermiddagssol som ville gitt et varmt og fint lys.
Når man skal ha frem fine farger er lyset alfa og omega.
Med de varme fine fargene i forgrunnen og blå himmel og blått hav i bakgrunnen ville dette blitt supert.
Når det gjelder skarpheten så har du nok kommet litt for nært det fremste bladet. Dersom du skal ha alt skarpt i et bilde, fra forgrunn til bakgrunn, lønner det seg å bruke kortest mulig brennvidde. D.v.s zoom helt ut og bruke mest mulig vidvinkel.
Tanken bak bildet er god. Du kom bare ikke helt i mål men fikk til et godt forsøk.
En kjempefin samling høstfarger i forgrunnen.
Prøv deg på nytt (Det kan vel ikke bli i år da) når det er et litt annet lys.
Mvh Kurt
Tuva K.

Dette motivet slo meg som helt nydelig! Kjempelekre farger, og veldig fint utsnitt.
Jeg synes også det er synd med uskarpheten på bladene i forgrunnen, og litt synd med blitzskyggene (hvis ikke jeg tar feil).
Men jeg liker bildet veldig godt, og du kan jo prøve deg på samme motivet senere, i et annet lys.
Stå på!

Mvh Tuva :)
Oda Lystrup H.

god oppbygging av bildet.
liker bakken med bladene i forgrunn - og høstlandskapet i bakgrunnen.
største bladet fint plassert i nederste hjørne.
litt synd med utbrent på himmel og vann.
dessuten synes jeg kanskje at fokuset skulle vært enten helt framme eller helt bak,
og ikke på midten.
men fint høstbilde med flotte farger!

Oda:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu