Strandliv
Mine to eldste døtre nyter en av få dager på stranden denne sommeren. Nå har vel sjansen til flere slike dager gått fra oss for i år, så da er det fint å kunne nyte minnene mens regnet pisker og vinder uler utenfor... :-)

Bildet er tatt på Ølbergstranden, samme sted som bilde nr. 182109.
Jeg tok bildet bakfra for å få et alternativt strandbilde av jentene som leker ivrig med å ta ''strømpebukse'' på føttene sine(!), og som ikke er klar over at de blir fotografert. Synes det er et trivelig bilde som viser et godt samspill mellom to søstre.
Bildet inngår i albumet JENTENE MINE :-) - Denne serien viser bilder av jentene mine - Astrid på 9 år, Anna på 7 og lille Andrine på 3 år.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-25 22:58:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Olymus digital, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger677
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152283} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Anne-Grethe S.

Det ser ut som om dei kosar seg, ja. Eg gledar meg til neste sommar allerede.
Eg likar veldig godt kvadratiske bilder, (passar jo ikkje på alle sjølvsagt) og dette er intet unntak.
Bildet har fine naturlege fargar. Sjølv om det er solskinn, blei ikkje skyggane forstyrrande synest eg, sidan dei er så små og ''gøymde''.
Eit koseleg sommarbilde, dette her.

Mvh
Anne-Grethe
Arnstein B.

Hyggelig bilde, men jeg synes ikke fargene er så veldig naturlige. Det virker som det er et fiolettskjær over det, eller så er barna veldig kalde ... Prøv å trekke ned blåkurven litt.
Stine J.

Hei Hege,

Koselig bilde av jentene dine på stranden. :-) Vi har nok sikkert sett det siste av såpass varme dager for i år ja, så det er godt å ha minnene.

Bildet er fint komponert, men jeg er enig med Arnstein om fargene. Du ser det spesielt på huden deres og på himmelen. Blåkurven ned, så blir dette bra. :-)

mvh Stine
Steinulf L.

Magentastikk kalles vel dette. Ellers et stemningsfullt bilde som nok blir trivelig å hente frem i november. Liker det kvadratiske utsnittet og den høye himmelen.
Janne L.

Jeg ser også fargestikket. Fint stemningsfuldt sommer minne.
Janne
Mike T.

Hei Hege.
I utgangspunkt et meget bra bilde for ditt familiealbum. For meg gjør nettopp ''fargestikket'' susen her og løfter bildet opp. Stikket setter stor fokus på de to jentene.
Om dette er ''god fotografering'', kan kanskje diskuteres. Uansett så synes jeg at din presentasjon er severdig.
Hilsen Mike
Hege J.

Hei og takk for raske og trivelige kommentarer!

Også jeg ser fargestikket, når dere peker på det. ;-) Akkurat det samme skjedde med det andre bildet mitt tatt samme dagen, se link over. Merkelig, for jeg har ikke justert hvitbalansen, og har ikke hatt dette problemet med bilder tatt før eller etter. Kompaktkameraet, som jeg bruker, styrer jo vanligvis dette selv. ...men jeg skal se å få justert fargene ved leilighet og legge ut en (forhåpentligvis) forbedret versjon senere.

Takk igjen!

Hege :-)
Hege J.

Mike: Takk til deg også. Du kom i mellom her... Artig å se at meningene er forskjellige. :-)
''God fotografering'' kan nok neppe dette kalles, nei, men har nok heller ingen ambisjoner om det helt store... Legger ut bilder jeg synes har et eller annet ved seg, så får hver enkelt bedømme hvor vidt de ønsker å bruke tid på å se og kommentere dem. ;-) Jeg er takknemlig for hver en tilbakemelding!!

Mvh Hege
Avsluttet .

Jeg synes bildet kledde det svake magentastikket.
Siden det er såpass lite blir det ikke forstyrrende i mine øyne. Ellers synes jeg du har fanget er fin situasjon med to barn som ser ut til å ikke ense fotografen. Det er her jeg synes den store forskjellen er. Bildet blir da naturlig!

MvhJRH
Tone B.

Heisann, jeg kan ikke se noe fargestikk her hos meg. Synes dette er et fint sommerminne og jeg liker det kvadratiske formatet du har valgt. Synes det understreker den roen som er i bildet. Enig med JRH om hans kommentar ang jentene. Fint dette :-=

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Velkomponert og et tvers i gjennom herlig bilde!:-)

meget bra fotografert og ser heller ikke unormalt fargestikk på min skjerm.

Meget bra utført bilde!

Inger Anne
Fred S.

Søtt og hyggelig, man kanskje mest for mor. Fargestikket er nevnt: ikke direkte sjenerende, men absolutt til stede.

vh fred
Inger-Lise S.

Hei Hege! Jeg syns bildet ditt er godt. Barnas positur vitner om nærhet og varme, samtidig med rolig lek.
Et klart og fint bilde og på min skjerm er fargene fine. Ørlite fargestikk, kanskje, uten at det sjenerer.
Komposisjonen er god, dybden fin og bildet er godt teknisk.
Vi ser proffesjonelle fotografer ta bilder av barn i lek på stranden,-ikke alle like gode som dette. Syns jeg..

Inger-Lise
Nina S.

Tror jeg skjønner hvorfor du legger ut dette bildet, et veldig varmt og stemningsfullt bilde og med et veldig fint sommerlys som er godt fanget. Tematisk helt ok, litt kjedelig horisont, men en formidler av et god kommunikasjon mellom to søstre.
Mvh Nina
Kurt S.

Et veldig fint sommerminne du deler med oss her.
Kommunikasjonen mellom barna ser det ikke ut som om det er noe i veien med-:) Bra.
En godt fanget situasjon og et trivelig bilde.
Å ''fange øyeblikket'' er viktig når det gjelder foto. Det klarte du godt.
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Hei Hege.

Ser at flere kommenterer fargestikket, uten at det sjenerer. Vel, faktisk sjenerer det meg littegranne, mest pga. av hudtonene virker litt kunstige.

Vel, det lille negative først. Så får jeg heller ta det positive som en avslutning denne gangen. Du har fanget jentungene i en situasjon der en føler leken og samhørigheten. Miljøet rundt med strand, sand og spann tilførere mye. God kontakt og engasjement mellom jentene, som jeg forøvring syntes er veldig bra plassert i bildeflata.

mvh Jan Frode
Hege J.

Takk for mange nye kommentarer som gir meg interressant lesning. :-)

Synspunktene rundt fargestikket er delte. Greit det! Har nå lagt ut en ny versjon hvor jeg har justert fargene. Så får hver enkelt bedømme selv... ;-)
Det er ikke meningen at jentene skal se kalde ut, for dagen var varm og god! Legger allikevel til at den lyse hudtypen deres kan være med å gi et misveisende inntrykk i forhold til fargebalansen i originalversjonen. Selv ser jeg at fargene ser mer naturlige ut i versjon #2, men er usikker på om justeringen gjør dette til et bedre bilde.

Fred: Jada, gjerne mest for mor denne gangen! Håper du tåler det også av og til. ;-)

Takk igjen til dere alle!
God natt!

Hege :-)
Helge A.

Jeg synes #2 ble et flott stemningsbilde fra stranda, med naturlige fine farger.

Helge
Karl Morten R.

Liker ver. 2 best. Bra komposisjon. Fin samhandling mellom de to jentene. Får en til å lure på hva som er i bøtten ? Flott setting !

Mvh
Karl Morten
Tuva K.

Nok en gang er jeg litt uenig med de ovenfor. Jeg liker v1 best her også, som med det andre strandbildet. Føler at fargene på v2 ble litt gule.
Fine modeller, og viser et bra samspill mellom søstrene. Veldig stemningsfullt!

Mvh Tuva :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu