Me
Forsøker å lære meg PS, og dette kom som resultat av litt eksperimentering. ;) Tanken var å få til en kullstifteffekt her.
Bildet inngår i albumet RARITETER - Her prøver jeg ut rare ideer og innfall jeg får, ikke alltid med like stort hell! ;-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-10 22:15:18
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus digitalt kompaktkamera, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger466
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122100} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Janne L.

Det er gøy å eksperimentere. Men dette ble ikke særligt bra. Men ideen er god. Men den må nok jobbes litt mer med.
Janne
Hege J.

Takk for tilbakemelding, Janne! Likte ideen delv, men er helt nybegynner i PS og kan ikke så mye om hva jeg konkret kan ''jobbe litt mer med''. Tips mottas med takk... ;)

Mvh Hege
Ole Martin T.

Hei!
Synes heller ikke ideen er dum, og dersom en skal bli god i PS er det viktig å leke seg litt. Ikke bare lese seg frem.

Gjennom slik lek som du har holdt på med her finne du etterhvert frem til de verktøyene som du kan bruke både for å skape bilder, men også for å fikse bilder.

Selv har jeg mange ganger fått konkrete tips både på bilder jeg har lagt ut, men ikke minst på konkrete spørsmål som jeg har stillt. Har også sendt personlige meldinger med spørsmål til enkelte som jeg har følt har kapasitet til å hjelpe.

I dette tilfellet vil jeg gi deg et råd som jeg mener har allmen gyldihet innen alle kunstformer og det er ideen om at ''less is more''. Og her blir det litt for mye av det gode, som igjen gjør at bildet blir detaljløst i mine øyne.
Tror allikevel du har lært om noen funskjoner i PS som du kan bruke videre neste gang.

Lykke til

mvh - Ole Martin
Hege J.

Takk for kommentar, Ole Martin!
Fine betraktninger og gode råd du kommer med.

Det du skriver om at bildet ble detaljløst er interessant! Det var nettopp den effekten jeg ønsket å oppnå, en slags kullstifteffekt. Så da har jeg vel på en måte lykkes!?! ;)

Når jeg betrakter bildet nå, ser jeg imidlertid at bildet er litt for uskarpt i forhold til det jeg tenkte meg. Det kan jeg jo fikse i PS og eventuelt også eksperimentere videre.

Ha en god lørdagskveld, alle sammen!

Mvh Hege
Odd Tore S.

Jeg forsøkte meg på noe lignende her for en tid siden, og syntes resultatet ble spennende. I kritikken etterpå ble det beskrevet som ''voldtekt av et vakkert motiv''.
Jeg skal ikke gå så langt her, men det treffer ikke helt hos meg.
Jeg har naturligvis ikke sett utgangspunktet, og må forholde meg til det jeg ser her:
Øynene - på vei inn i drømmeland?
Hår - gråaktig ull her og der?
Jeg går ikke lenger.
Forskjellen på deg og meg (og oss) er at du vet noe jeg (og vi) ikke vet, og derved føyer til det som ble borte under behandlingen. Det kan ikke vi.
Spennende, ja, men minst like vanskelig.
Odd Tore
Ole Martin T.

Jo da har du nok lyktes, men jeg tror allikevel du ville følt at du kom nærmere et ønsket resultat ved å bruke litt andre verktøy enn det du har gjort. Ser, for meg ut som om du har brukt kontrast verktøyet og blur, i tillett til noen av effektene som ligger under filterkategoriene i PS. Vanskelig å vite det selvsagt, men det er heller ikke poenget.

Vil bare kommentere en ting som du skrev ang. uskarphetene. Det er lett å gjøre et bilde uskarpt i PS, men ikke motsatt. Du kan forsterke linjer, men det blir lett veldig kunstig. Jeg tor derfor du vil komme mye lenger ve å bruke f.eks. curve verktøyet i dette tilfellet og dermed jobbe med flatene uten at bildet blir mindre skarpt enn det var i utgangspunktet. Du vil da få den samme utbrente effekten og dermed mangelen på detaljer.

Lykke til

mvh - Ole Martin
Hege J.

Hei igjen!

Takk til deg, Odd Tore, for konstruktiv kommentar og til deg, Ole Martin, for ny kommentar.
Originalbildet her var et snaspshot av meg i det jeg var i ferd med å sette meg og blikket er derfor vendt nedover. Det jeg har gjort er å kutte bildet til ønsket utsnitt og lagt på filteret Photocopy.
Etter at jeg la ut bildet har jeg forsøkt meg litt videre, det er moro å se hva man kan få til. Prøvde meg blant annet med litt unsharp mask, litt høyere kontraster og litt fargeregulering. Spennende for meg, men vurderer det for lite interessant til at jeg legger ut flere versjoner.

Nå er det leggetid for meg... God natt alle sammen!! :)

Mvh Hege
Inger Lene H.

God morgen!

Jeg må dessverre si meg enig med flertallet her om at dette ble litt for mye... Det som er viktig er at du fortsetter å eksperimentere! Det er jo bare slik vi kan bli bedre! :)

-il
willy m.

Hei Hege..dette treffer heller ikke meg..men synes det er bra du prøver..kullstift prøver du på og klarer ikke det helt..det er mange knapper å dra i og det er ikke så lett..men i utgangspunktet er ikke jeg så glad i å bruke disse effektene i ps.. men, hvis du skal lage dette bilde med den effekten så ville jeg også tenkt less is more.. kanskje nå hvis du legger til texture cracelure i ps og gjerne gi ''papiret'' en svak jordfarge/rødtone så vil bilde bli mer dybde i..nå er det litt flatt som om du har brukt feil papir i tegningen hvis du skjønner:) det er et godt utgangspunkt komposisjonsmessig men her har du mer å gå på rent teknisk i PS..huff, nå lyder jeg veldig negativ men det er godt ment da..tegner jo selv mye i kullstift og har endel erfaring på det området så jeg vil gjerne gi noen tips..
mvh willy
willy m.

phu så dessverre ikke at du hadde brukt photocopy..:) tips: bruk heller scetch,og charcoal effekten,,pluss texture i papiret og juster derfra mvh willy
Hege J.

Takk for nye kommentarer!

Inger Lene: Jepp! ...og det er jo morro å prøve på litt nye ting. Ser selv at effekten er litt vel voldsom. ;)

Willy: Takk for konstruktiv kritikk! Skal forsøke meg litt frem ut fra det du nevnte. Setter stor pris på rådene du gir meg! :)

Ha en fin søndag!

Mvh Hege
Inger-Lise S.

Hei Hege! Jeg syns bildet ditt er stilig.Effeten er ukjent for meg,men jeg likte den. Spennende! Visst er det gøy å eksperimentere,-det er lærerikt.Du viser at du er kreativ. Effekten framhevet bakgrunnen og står perfekt til portrettet.
Jeg liker ansiktsuttrykket godt. Jeg syns du har fått hvitfargen akkurat passe, uten tegn til utbrenthet.
Råstilig dette!!
Inger-Lise
Hege J.

Takk Inger Lise!
Har fått mye konstruktiv tilbakemelding på dette bildet i forhold til teknikk, noe jeg setter pris på i læringsprosessen videre.
Få eller ingen har imidlertid kommentert det estetiske i bildet. Utgangspunktet mitt for å jobbe med dette bildet var at jeg likte vinkelen, ansiktsuttrykket og diagonalen i bildet. Synes selv jeg har kommet et stykke på vei her, og setter stor pris på at en dyktig fotograf som deg ser noe av det samme som meg selv. :)

Mvh Hege
Odd Tore S.

Interessant observasjon du har gjort her, Hege.
Det tyder på at de fleste har vært så opptatt av teknikken at de bakenforliggende kvalitetene går hus forbi. Skummelt når teknikken blir så dominerende.
Jeg tror du kunne fått både annerledes og mer positiv respons her om bildet hadde vært mer ''normalt''. Det at ingen har kommentert dette kan du i alle fall oppfatte som ikke negativt. Jeg gjorde meg i alle fall ikke noen negative tanker om selve motivet.
Det kunne vært interessant å se originalen, gjerne i s/h. Utgangspunktet for min voldtekt mot naturen fikk positive kommentarer da jeg endelig fikk rotet meg ut til å legge det ut.
Odd Tore
Hege J.

Odd Tore:

Takk for ny kommentar!

Utgangspunktet for denne eksperimenteringen, var et elendig snapshot, tatt av min bror da han ville prøve kameraet... Jeg er i ferd med å sette meg.
Bildet kunne enten slettes, eller gjøres noe eksperimentelt ut av. Jeg valgte det siste... ;) Grunnen var ansiktsutrykket og den diagonale vinkelen som jeg mente var såpass interessant at jeg ville prøve å skape en kullstifteffekt ut av motivet. Pga lav oppløsning ble utsnittet for uskarpt til at jeg kunne benytte det til, som du kaller det, et ''normalt'' bilde.

Har vegret meg for å legge ut originalen pga svært dårlige tekniske kvaliteter, men ''skit la gå''!! Legger ut originalen, ikke engang croppet, kun konvertert til svart-hvitt.

Mvh Hege
Odd Tore S.

Jeg forstår at du ville gjøre noe med originalen her.
Som du selv sier, så er ikke det tekniske i originalen mye å skryte av. Du har tatt godt vare på de kvaliteter det var i den.
Da blir det vel kullstiftteknikken som bør forbedres.
Jeg mener fortsatt det samme om resultatet som jeg mente innledningsvis. Lurer litt på om noe av det mørke har blitt for mørkt i forhold til omgivelsene, tenker da særlig på øyevipper, hårlokk og mørke felter som innramming av ansiktet.
Samtidig synes jeg fortsatt at deler av håret ble vel gråullent.
Kanskje denne teknikken krever at man må ta versjonen som programmet lager som et råutkast, og så jobbe videre med gråtonene.
Men nå er jeg egentlig langt på jordet, mine erfaringer med dette strekker seg til å ha blitt bevisstgjort grunnet egen utilstrekkelighet.
Du har ikke valgt en enkel oppgave. Lykke til videre!
Odd Tore
Hege J.

Hei igjen Odd Tore!

Takk for ditt tålmodige engasjement. :)

Nei, det skal ikke være enkelt, kanskje det er det som gjør det så spennende? ;)
Har i ettertid jobbet litt mer med bildet og fått til et litt annet resultat, uten at dette dermed sagt er bedre... Føler ikke for å legge ut en ny versjon her, eksperimentet anses nå som avsluttet!
He, he... Tror jeg får holde meg til de mer ''normale'' bildene en stund framover!

Mvh Hege
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hege.

Et annerledes portrett , litt spennende også ,
fint at du eksperimenterer og beholder fotogleden ;-))

Ha en fin kveld.

Mvh Inger Anne
Anne-Grethe S.

Hmm.. eg synest det blei tøft, eg. Synest det er bra at det er så lite detaljer. Ikkje noko vondt meint til orginalbildet, for all del! Men skal det være så skal det være. Det ser nesten litt tegna ut.
Det einaste eg kunne ønske var at det svarte var meir svart og at skyggen over hovudet var vekke.
Bra at du legg ut slike eksperiment. Det er lett å bli hekta på PS

Mvh Anne-Grethe
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu