Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • Canon eos 20d
  • ef-s 10-22
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/11
  • Filmtypeiso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1369
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182338} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Avsluttet .
Du leverer varene nok en gang, Hans Jacob. Liker godt vinkelen, og det er skikkelig sug i bildet. Flott bildebehandling. Jeg kunne godt sett en versjon der du hadde kuttet litt i bunn.
Kjetil H.
Ah.. me like.. Har virkelig sans for slike bilder! Litt utbrendt på himmelen men pytt pytt.. Kan du fortelle litt om vidvinkel/kamera?
Oddvar T.
Flott dybdevirkning! Skyene bidrar også til det. Kunne dybden blitt enda tydeligere om mer av himmelen (taket) var med? Må man ha veldig kraftig vidvinkel for å få til dette?
Carsten S.
Portrett format av mektig landskap og allikevel så bra formidling av dimensjoner. Linjeføring er så flott. Det breier seg (som en vifte) ut fra bunnen til in i himmelen. Liker også veldig godt valg av toning.
Torbjørn K.
Kanon dybde og veldig ''typisk deg'' når deg gjelder lys og farger. Det går ikke an å si så mye negativ om slike bilder.

Torbjørn
Odd Tore S.
Bakgrunnen og skyene er topp, noe slikt som jeg drømmer om å se og fange den dagen vi klarer å krabbeklatre oss opp Eimeskaret på Hallingskarvet.
For det er slik jeg mener fjellets sjel er, barsk, forrevet, fullt av steinblokker og krevende passasjer.
Forgrunnen tenner jeg ikke så veldig på. Brungrufs på bre, riktignok med bra tekstur, men med tilsynelatende uskarphet helt i fronten kan sikkert være representativt, men er likevel ikke av samme klasse som bakgrunnen.
Ordet kutt vil jeg ikke bruke, et bilde hvor bakgrunnen får dominere og samtidig forgrunn og linjer står til den og bygger opp mot den må tas fra bunnen av.
Odd Tore
Wiggo T.
Fantastisk flott! Dybden, vinkelen og forgrunnen er utmerket! Særdeles bra

Wiggo
Hans Jacob H.
Takk for kommentarer!
Marius: Har kuttet i bunn allerede fra originalutsnitt, har ikke lyst å kutte mer av formen i forkant.
Oddvar: Har ikke mer å gå på i toppen. Mer der ville nok gitt et litt ''luftigere'' preg. Synes selv det er passe balanse mellom himmel og forgrunn.
Odd Tore: Trenger ikke dra høyt til fjells for å oppleve dette her i Vesterålen. Standpunkt ca 100 moh. og lett gåtur fra bilen nede i fjorden. Misunnelig? :-)
Takk igjen til dere alle for kommentarer!
Hans Jacob H.
Har forøvrig lagt til utstyrsinfo etc. for de interesserte.
Anya K.
Hva skal man si.. helt utrolig!! Liker ''suget'' i bildet.. flotte kontraster og farger. Må ikke kutte noe mer her!

Anya
Joachim H.
Oi

Dette bildet hadde en utrolig effekt. Bra dybde og skarphet med flott kontrast mot himmelen.
Men det er bunnen på bildet som får meg til å undre, jeg blir lissom dratt inn i bildet på en måte. Synes det var utrolig tøft.

Har du laget denne effekten i PS eller er det bare helt tilfeldig. Mulig at det bare er min trøtte øyne som lurer meg litt.

Syned det ble et bra bildet jeg :-)

mvh

JH
Andreas L.
Kjempe flott bilde... Bra jobb med photoshop her! Jeg har forresten tenkt å kjøpe en vidvinkel linse. Jeg vil gjerne ha en kjempe bra, og jeg ser du tar en del bilder med vidvinkel objektiv. Har du noen forslag om hva jeg bør kjøpe?

-Andreas
Odd Tore S.
Nei, jeg er ikke en særlig misunnelig natur.
Forresten ganske lett å si når man bor i Løkenhavna, Kolsås, med Mega-Løkenhavna 250 m fra huset, og Kolsåstupene omtrent det dobbelte, og haven går rett over i naturreservat.
Men vi nøt å være på ferie i de områder hvor du holder til, og bildet ditt har en sjel som godt kunne vært fra brattdelen av Hardangervidda.
Odd Tore
Kurt S.
Utrolig flott og tøft hvis man kan si det slik.
Bruker ordet tøft p.g.a. du her formidler en karrig, hard og tøff natur på et ypperlig vis.
Som nevnt, flott vidvinkelvirkning og kjempebra sug i bildet.
Smak og behag varierer her på dotten. Naturligvis, og bra er det.
For min del synes jeg forgrunnen gjorde mye for bildet.
Likte den grove og litt slørete strukturen som gir inntrykk av lett snefokk over den frosne marka.
Veldig bra.
Mvh Kurt
Espen A. I.
Typisk deg dette bildet med nydelige, kalde fargetoner. Sjeldent pene formasjoner i sanden, samt en vakker himmel som omkranser de store fjellene. Kunne også tenkt meg et vidvinkel objektiv. Bra!!

mvh Espen
Avsluttet .
I tillegg til meget gode PS-kunnskaper, kan du det å komponere bilder. Spennende vinklel og utsnitt du har valgt her. Dramatisk, kaldt og forblåst er den følelsen jeg sitter igjen med.

MvhJRH
Johan K.
Knallflott bilde, med dramatikk og enormt sug innover.
Godt gjennomført etterarbeide som vanlig.
Fargetonene forsterker inntrykket av at det er forblåst og kaldt.

Veldig bra

Johan
Lars-Anders M.
Meget fint dette. Liker dybdefølelsen.
Reidar T.
Fantastisk bilde med enorm dybde og bra kontraster.
Veldig bra.

RT
Stine J.
Hei Hans Jacob,

Utrolig sug i dette bildet. Den litt urolige forgrunnen i den skrånende vinkelen gjør mye for inntrykket.

mvh Stine
S. N.
Et naturbilde? Har sett på dette et par ganger siden du la det ut og kan ikkke annet enn å oppfordre deg til å fortsette å dra med deg kameraet på tur. Forgrunnen gir flyt og bevegelse i forhold til de formodentlig mer stedfaste fjellene. Savner resten av den skyen til høyre der oppe ettersom den ellers speiler forgrunnen. Liker fargene og den store sirkelen.
Bra :) Silje
Kjell Sigurd S.
Rå dybdefølelse. Forgrunnen gir ''fart'' innover i bildet. Skyene ser også ut til å være i rask bevegelse :-) Flott utsnitt av norsk vinterlandskap. Godt sett og godt fanget.

Kjell S
Hans Jacob H.
Mange takk til dere alle for synspunkter og kommentarer!
Forgrunnen er mønster av sand oppå hard snø, med en dæsj nysnø øverst formet av vinden. Vidvinkeleffekten pluss kontrastøkning/litt mørkere i forkant gir den sugende effekten som flere av dere kommenterer.

Andreas: Jeg har en canon ef-s 10-22 som jeg er fornøyd med.

Odd Tore: Har bodd mer enn halve livet på Rykkin, så jeg skjønner hva du mener. Fint oppe i Løkenhavna ja!

Silje: Hehe, en gang naturfotograf, alltid naturfotograf, selv om jeg gjør andre ting nå som jeg har blitt digital. Forstår det med resten av skyen, men hadde ikke mer øverst dessverre. Fint at du så at himmel speiler forgrunn, synes selv det var viktig for bildet. ;)
Øyvind A.
Jeg liker dette. Litt av samme feelingen som her: bilde nr. 191770.
Stødig gjort, velbalansert mht utsnitt og linjer, og som vanlig veldig fine toner.

Jeg tror det kunne gjort seg med litt mer skarphet på forgrunnen, enten ved å legge fokus litt nærmere eller et trinn mer nedblending.

Ø.
Kristoffer L.
Det er et flott sug av vidvinkel i denne flotte og klassiske komposisjonen. Tonene er generelt bra, men snøen virker litt utvasket i området omkring halvveis inne i bildet. Ser du sier at du har kuttet noe i nedre kant allerede, og jeg synes bildet fungerer bra slik. Et alternativt utsnitt kunne evt. være kvadratisk format, tatt ovenfra i bildet (dvs. enda mer kutt nederst). Men det står seg også meget godt slik det er. ;-)

- Kristoffer
Odd Eirik S.
Blikket suges innover i bildet og kommer tilbake med samme hastighet så snart det teffer himmelen. Et særdeles godt gjennomtenkt og gjennomført bilde i både komposisjon og fargebruk. Man fornemmer kulden og norvesten som biter i kinnene.

mvh
OddES
Ketil K.
Her synes jeg høydeformatet fungerer bedre enn i bilde nr. 224316 til Jon-Petter Thorsen. Ser at du mener at mørke oppe og nede i hans bilde gir bildet en innramming og forsterker hovedmotivet. Føler det gjelder bedre for dette bildet.
Det skråttstilte mønsteret i forgrunnen gjør bildet interessant og løfter det utover det ordinære naturmotivet. Speilingsvirkingen mellom buen i snøen og buen i fjellformasjonen er meget godt sett og kompletterer bildet. Skulle gjerne hatt en person på vandring innover i bildet, for å gi ytterligere dynamikk og sette målestokk.
Tarjei Ekenes K.
ah, her blir jeg dratt inn i bildet

skråstillingen er veldig effektiv
med tanke på blikket og linjene

tøft

:-D ! tarjei !
Fred S.
Her ser jeg at det går oppover... ( hadde problemer med det i det sugende bildet dit fra slutten av august). Nesten så jeg kan kjenne at jeg planter skoene ned i snøen for å få feste. Derfor bør ingenting kuttes nederst i mine øyne.
Bildet gir meg mye, igjen; men denne gangen fordi det tar meg rett inn i en situasjon jeg kjenner igjen. Det å nærme seg toppen, eller en midlertidig topp, og særlig når en går i et område der en aldri har vandret før, og i et område der tregrensa er passert for timer siden, er for meg et ''kick'' som er vanskelig å formidle til folk som ikke ''skjønner seg på slikt''. De som er glad i fjellet vet imidlertid automatisk hva jeg mener.

vh fred
Anne A.
Effektfullt og flott bilde, hiver meg på alle andre positive uttalelser!
Mektig.
Leif Håvard H.
Tøft foto som mange av dine andre bilder!!
Nei Hans Jacob. Båtvraket var ikke på Andenes=)
Kjørte 19 mil i dag for å ta fotoet. Vi snakkes. LHH
Hans Jacob H.
Takk for kommentarer til alle dere siste!
Er glad for alle synspunkter, innvendinger og innspill.
Arne S.
Forgrunnen er ofte den største utfordringen i storslåtte landskapsmotiver. Du har klart det med glans. Her støvsuges blikket inn i motivet. Veldig bra!
Hans Jacob H.
Takk Arne, for hyggelig tilbakemelding!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu