Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 28-135mm IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger822
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180969} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Jan v.
Hei Erlend.

Fint ansiktsuttrykk og betraktningsvinkel, men jeg synes fordeling av lyset er feil. Ansiktet kan godt være såpass mørkt, men da må resten av bildet være like mørkt, eller mørkere. Det er det anstrengende for øynene å betrakte ansiktet nær de lys partiene.

Det er en fin ro over bildet, men jeg synes ikke flyten i bildet er god. Jeg leser fra venstre mot høyre ovenfra og ned og det fungerer ikke her. Blikkfanget er ansiktet, men det er i halvskygge. Det hjelper betydelig å speilvende bildet, men det kan en jo ikke gjøre med et portrett. Da er det lettere å oppfatte bildet, og lyset innfra venstre, som faller på brystet, blir mer natulig.

Fine detaljer og velenget for S/H, men mindre bra samspill mellom bildets elementer, blir min konklusjon.

Mvh Jan
Avsluttet .
Som portrett (siden du selv har plassert det i den kategorien) blir jeg litt ambivalent. Mulig det er jeg som er litt for primitiv av natur, men blikket mitt dras i dette bildet helt andre steder enn mot den unge damens ansikt. Vinkelen og perspektivet gjør at blikket for meg ledes bort fra ansiktet og i retning brystpartiet oppe til venstre. Altså synes jeg vinkelen blir litt feil ift. at det er et portrett; dersom det ikke var slik at det var innsiden av toppen/kløfta du ville portrettere da...

Når det er sagt, så sitter jo det tekniske veldig fint da. Toningen og valget av skarphetsdybde stemmer utmerket.


Erlend J.
takk for tilbakemelding, veldig nyttig! Ser at jeg ikke har vært helt heldig i forhold til lys og komposisjon. Som jeg oppfatter dere opplever dere begge at lyssetting og komposisjon skurrer i forhold til ansiktet som jeg ønsket skullevære i fokus. Det er vel slik at man leser bildet fra venstre, og i tillegg trekkes vel blikket mot det lyse partiet.

JVO, er det ''ulovlig'' å speilvende et portrett ?

Hilsen Erlend.
Jan v.
Hei igjen Erlend. Svar:

Nei, selvsagt ikke, men for dem som kjenner personen vil det bli helt feil, fordi ansiktet ikke er symmetrisk. Derfor sier jeg at en ikke kan gjøre det. Dersom du prøver med et protrett av en du kjenner, vil du selv kunne overbevise deg om at det er slik.

Mvh Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu