Trapp
Ei trapp
Utstyr
  • Mju-II
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker?s
  • FilmtypeKodak EliteChrome200
  • Nei
  • AnnetFrihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3916} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Carsten A.

Jeg ser på diskusjonssidene at JG klager over at han ikke får kommentarer til bildene sine, så det er kanskje på sin plass å rette litt på det.

Når det gjelder dette bildet er vel ''Tja'' på sin plass, ikke noe spesielt galt, og lite som interesserer i dette svært ordinære utsnittet av et lite inspirerende motiv.
MVH CA
Johan G.

Jeg synes dette er et vanvittig bra motiv. Jeg kjenner følelsen fra den gangen jeg stod i akkurat denne trappen. Det var en trist dag og alt var forferdelig. Jeg liker grønt, og belysningen i denne trappen er vel så interessant for meg, eller nei, den er ufattelig mye mer interessant en sommerfugler og bier som flyr rundt om kring. Selv om bildet ikke er kjempeflott og utrolig fint er det da mer stemningsfylt enn sommerfugl bildet ditt ? Jeg får ikke engang følelsen av sommer ved å se på det. Akkurat som om det er en død sommerfugl.

Men alikevel. Det er helt kjempegreit at du ikke har interesse av å se på dette.
Kinehw h.

Ikke så hissig!! Smaken er som baken vet du!!!

Av og til forbinder vi hendelser og følelser med bildene våre som en utenforstående (alle de andre!!!!) ikke har mulighet for å kunne ''se'' på samme måte som en selv. Kanskje legger du mer i dette bildet enn det som egentlig viser?

Jeg ser en ''mørk'' stemning i bildet ditt, og kan godt tenke meg at humøret ikke var på topp denne dagen. Synes absolutt ikke det er noe galt med motivet, og ikke fargene heller! Men kanskje du kunne prøvd å få en modell (et barn?) til å sitte litt nede i trappen; og også slik gi bildet et tema? F.eks. mobbing, ensomhet, sorg, eller bare la det være opp til hver enkelt å tolke?? Bare tanker dette her, du får spinne videre på dem om du vil!!
Ser gjerne flere (trappe)bilder fra deg....

Mvh Kine
Johan G.

Ja jeg legger høyst sannsynlig mye mer i dette bildet enn alle andre gjør. Hvorfor ? For det er mitt bilde, og det var min tanke som lå bak.

Hva bildet viser er viktig. Dog kan det det viser vekke forskjellige følelser hos forskjellige folk. Og kanskje, for noen heldige sjeler, gir dette bildet masse.
Carsten A.

Av prinsipp diskuterer jeg *ikke* de billedmessige kvaliteter (eller mangel på samme) ved egne bilder. Derfor har jeg heller ikke særlig sans for at du her søker å fremstille ditt eget bilde her som ''et vanvittig bra motiv''. Bilder som trenger støtte i form av tekstlige forklaringer mangler som regel noe (eller helst mye) når det gjelder det visuelle. Noen og hver kan ha forsøkt seg på å vise egen depresjon el. lign. med denne typen bilder. Kinehw sier endel om det. Det er mildt sagt *svært* vanskelig, og derfor, som her, sjelden vellykket. I fotografi dreier det seg bl.a. om visuell formidling, og det har du altså etter min mening ikke greid.

Hvorvidt en liker eller ikke liker et bilde er en svært så subjektiv sak. Bildekritikk her på FOTOdotNO er meningsløs uten et visst minimum av ærlighet. Dersom du fortsetter å reagere på denne måten overfor dem som har noen negative syn på dine bilder (og forsøker å forklare hvorfor), bør du kanskje være forberedt på at folk vil holde seg unna med kommentarer til dine bilder.

Jeg vet neimen ikke hva du mener å få fram med å vise til mitt bilde ''Dagpåfugløye'', bilde nr. 5750. Uansett om bildet ''Dagpåfugløye'' har gode eller dårlige egenskaper, kan vel dette neppe få noen betydning for vurderingen av ''tja''-trappebildet ditt her? ''Dagpåfugløye'' er et (godt eller dårlig) artsportrett (slik ser en dagpåfugløye ut), ''tja''-trappebildet er antakelig et (godt eller dårlig) forsøk på å formidle en negativ og/eller depressiv sinnsstemmning. Disse to bildene ligger såvidt langt fra hverandre i innhold og formål at enhver sammenligning blir maksimalt meningsløs.
MVH CA
Johan G.

Nå kommer den egentlige bakgrunnen for dette bildet. Det var en trist dag. Jeg hadde det ikke kjempefint (noe jeg skjelden har da jeg er av den tristere typen) og når jeg så var på vei opp til mitt hotellrom så jeg at det var et festlig lys i trappen og at det tegnet seg fine skygger på veggen. Det var ingen lys i trappeoppgangen. Så jeg tok mitt mju ut av lommen og rettet det mot det jeg så der og da og trykket på den gyldne knapp.

Resultatet har du her. Hva bildet uttrykker er for meg uforståelig. Det uttrykker ingen verdens ting. Det er en avbildning av en trapp i en trappekorridor uten lys. Forøvrig har jeg aldri sett dette svært ordinære utsnittet av et lite inspirerende motiv noen ganger før. Er det fordi det er et dårlig motiv ?

Ja det må det jo nesten være. Hvis det er så ordinært (ordinært som i negativt) og så lite inspirerende (inspirerende til hva?) som du sier hvorfor synes da jeg at dette er et ''vannvittig bra motiv'' ? Selv når jeg tar vekk følelsene jeg hadde der og da osv. så synes jeg fortsatt det er bra. Hvorfor det ?

Jeg setter pris på denne bildekritikken på fotodotno og det er strålende at folk forklarer hvorfor de ikke liker mine bilder. Jeg reagerer som jeg gjør og det gjør meg ikke til mindre dum en at jeg kjenner til at jeg kan snakke om ting slik jeg gjør her med folk uten at de slutter å snakke av den grunn. Trist at internett fungerer slik. Hvis folk finner min oppførsel skremmende og ønsker å holde seg unna må de gjerne gjøre det.

Jeg vet heller ikke hva jeg tenkte på når jeg viste til ditt ''Dråpefugløye''. Bildet viser et så svært ordinært utsnitt av et lite inspirerende motiv. Men formålet er vel ikke å inspirere. Bare avbilde. Vet egentlig ikke om jeg ønsket å inspirere noen med ''Tja-trappebildet mitt''. Bare avbilde.

Det er nok noe jeg ikke skjønner her, og jeg vet ikke helt hva det er for noe.

Kan du si noe om bildet mitt Natt i Tromsø ? Det hadde vært fint å få tilbakemelding på bildet jeg liker best av alle mine bilder.
Carl Martin N.

yeppers... liker dette jeg. har så absolutt IKKE lyst til å gå ned den trappen.. stairway to hell..
Lina Maria K.

Synes trappa di e trist, æ... Vet ikke, den gir mæ en creepy feeling, må si mæ enig me Carl Martin der. Tror æ må ha hatt en kjip opplevelse me en trapp en gang..
Erling K.

Et ordinært bilde av et dagligdags motiv. Bildet er litt i mørkeste laget, synes jeg. Kanskje det hadde blitt bedre om du hadde stått nederst i trappa og fotografert oppover, istedenfor som her; stått øverst og tatt det nedover?

Mvh EK
Siv D.

Fulgte en link fra en eldgammel kranglevoren diskusjon og havnet på bildet ditt. Har ikke lest alle kommentarene ovenfor (det orker jeg ikke for nå har jeg lest gamle diskusjoner i tre timer), men vil bare si at jeg liker bildet ditt godt. Det blir intetsigende slik det er nå, men med en gang man legger på en hvit ramme (kan gjøres i ''rediger'') kommer mange skjulte kvaliteter fram. Synes bildet har en nærmest grafisk effekt, med sine skygger. Skyggen av trappa ser bl.a ut som et rundt sagblad (slik jeg husker vi hadde på sløyden på barneskolen) Liker den dystre stemningen, og grønnfargen.

:) siv
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu