Morgenstund har gull i munn
En vakker morgensol viser fram byggverket en arbeidssom edderkopp har laget i et furutre på myra, for å kunne forsørge seg selv og familien. Et evig slit :-)
Bildet inngår i albumet På ''Hjortevakt'' - Forsøk på å få avbildet hjort i naturlig miljø. Laget til kamuflasje i nærheten av et hjortebad på ei myr på fjellet. Sitter der morgen og kveld :-).

Blir mest bilder av annet og minst av hjort, men artig lell.

Prosjektet er avsluttet for i år.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-17 20:40:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger270
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_105495} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Jon Erik V.

Hei!
Flott bilde! Artig med spindelvev detaljer! Fine farger diagonalt og bra komposisjon.
Jon
Inger Anne Maritsdotter V.

Absolutt eit severdig bilde , morgenlyset er spesielt , det formidler du til fulle her , lyset var heilt magisk flott her ;-)
God helg.

Helsing Inger Anne
Bjørn H.

Flott lys Stig, men lurer på hvordan dette hadde funka hvis du hadde laget det endel mørkere ...


Virker litt for lyst eller ??

Bjørn ;¤
Avsluttet .

enig med bjørn her, lyset blir noe sterkt på toppen og preger bildet. litt triksing med curves/levels kunne vel ha forbedret det.

en herlig stemning du har fanget her uansett. liker godt hvordan planten blir framstilt i motlyset med skyggepartier og det hele. fint.
Christian P.

Utrolige detaljer i bildet ditt. Flotte, behagelige farger, men som de andre sier - litt lyst.
Odd Tore S.

Hei!
Jeg håper for edderkoppens skyld at den fikk litt mat i munnen også som takk for at den laget slikt et fint spinn til bildet ditt.
Jeg synes at motivet er et godt grunnlag, men det mangler litt på å være helt ferdig:
Jeg tror at noe mørkere og mer kontrast hadde hevet det, og så ville jeg fjernet den lille solregnbuen ved å kutte litt av toppen, alternativt klone over en passende gren.
MVH
Odd Tore
Venche J.

Gylden morgenstemning.

Nå er det ikke så ofte jeg har vært våken ved soloppgang, men de få gangene det har skjedd så har nå lyset fallt slik du har fremstilt det på bildet ditt. Syntes du har truffet bra.

Liker det. :)

Wenche.
Stig B.

Takk for raske kommentarer en fredagskveld.

Det var en fin opplevelse å sitte og se solen komme opp over fjellkanten og jage natten i vei, selv om den forsvant litt motstrebende. Det var et vakkert lys.

Stig
Svein B.

Heisann Stig, her har du funnet nok et flott motiv ved hjortemyra di! En mellomting mellom de to versjonene du har lagt ut ville passe mine ønsker best. Ver#2 er nærmest riktig (i mine øyne), men blir vel mørk i det mørkeste, ellers gjorde den økte kontrasten seg fint i hoveddelene av motivet.

Mvh
Svein B
Per Harald O.

V2 - et greit bilde, men virker litt slørete her- muligens pga. refleks på linsa?
Hans-Gunnar H.

Faller nok ned på ordene til Svein Bekkum.....

Flott fanget dette Stig....Er rart med denne fotograferinga...man føler seg priviligert! Og det følger masse fine opplevelser med......

MVH Hans-Gunnar
Avsluttet .

Jeg liker veldig godt begge versjonene, men jeg synes faktisk v1 gir best assosiasjon til morgensol. Flott med det spindelvevet.
Bjarne B.

Dette er morgenstemning ja, de første solstrålene har dette fine røde lyset som vi så ofte sover bort. Må være morgenfugl for å fange det, og når en får det er det en fryd. En fin liten detalj med det spidelvevet.

Mvh Bjarne.
Inger-Lise S.

Fint motiv med god komposisjon og flott lys .Fine farger. Liker begge, men mest v#2.

mvh Inger-Lise
Mike T.

Hei Stig,
jepp, vers#2 så klart! Motlyset kommer mye bedre fram og forstyrrelsen gjennom uskarpe partier i den lyse versjonen er borte.
Meget bra.
Hilsen Mike
Eskil O.

Nydelig lys og ei flott stemning. Blikket trekkes litt opp til høyre, lurer på om ei kutting oppe og på høyresiden ville vært å foretrekke.

Eskil.
Lars Erik N.

Herlig lys du har fanget her. Du kunne nok gått enda nærmere. Liker best V2. Hold ut. Snart kommer hjorten :-)


Lars
André M.

Nydelig lys og utsnitt. Ville brukt ''curves'' for å mette det mørkeste, men beholdt intensiteten i høylysene.
Thor B.

Koselig dette,flott å våkne opp til.Synd med det litt forkraftige lyset oppe til høyre en annen vinkel hadde hjulpet. Men du kunne vel ikke gå ut av kamuflasjen.... :-)

Mvh TBH
Kristian S.

Kult!

KES
Stig B.

Takk for kommentarer igjen. Dette bildet ble redigert i sin helhet på en bærbar pc og bærer nok preg av det, spesielt v2.

Håper snart hjorten kommer, det er jo derfor jeg sitter der, men sier ikke nei takk til de muligheter som byr seg. Det er imidlertid begrenset utvalg i vinkler i og med at jeg ikke kan gå ut av kamuflasjen.

Blir nå borte en ukes tid, skal til rondane / ringebu-fjell, blir derfor ikke mer fra hjortemyra på en stund. Håper på fine høstfarger.

Stig
Anya K.

Hei. Du har fanget stemningen kjempe flott...fint fargespill og struktur i bildet ditt..

Anya
Jonas L.

Pent naturutsnitt dette.
Synes versjon 2 er ørlite for hardt i tonene.

mvh JL
Roger V.

Halloen
Du opplever litt av hvert på disse hjorteturene dine ser jeg.
Skal jeg velge tar jeg nok versjon 2. Flotte edderkoppspinn, som fremheves av sola. Bakgrunn som virkelig står i kontrast til hovedmotivet. Det eneste negative her er det kraftige solyset oppe til høyre. Men har jo forståelse for at man ikke kan snu og vende på seg slik man gjerne har lyst til når man ligger i kamuflasje...... Lykke til videre.

Roger
Fred S.

Tjaaaaaaa...neeeeiiiiiiii. Vet ikke jeg. Litt av poenget ditt her er sikkert å vise edderkoppnettet, synes ikke det kommer til sin rett når bildet er eksponert slik. Enik med Bjørn at noe mørkere ville ha vært bedre, men selv da er jeg ikke sikker på om dette motivet hadde gått helt hjem hos meg. Uansett tror jeg dette er et motiv å prøve seg fram med, det gjelder også diverse andre utsnitt.

vh fred
Kay R.

Hei Stig...

Ser du har fått flere flotte bilder siden æ var hær sist. Har vært borte en stund but i`m back..
Et flott bilde dette. En veldig spesiel stemning du formidler. Kanskje litt mye støy..hmm? Spinnet e jo døkult... Spennende og severdig motiv ja..
Ha en fin natt..

MVH Kay:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu