Sa du fint påskevær?
Sort/hvitt fra kamera.
Er selv i tvil om jeg burde hatt mer dybdeskarphet.
Bildet inngår i albumet Fugler og dyr - Dyr jeg møter på min vei. Både firbente og bevingede vesen.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor 20mm F2,8 AF-D
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeRAW - ISO 400
  • Nei
  • AnnetSynlig grums er solfilteret på stuevinduene mine. :)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185767} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Lars-Anders M.
Bra bilde av hunden. Men bakgrunnen er ikke bra.
Odd Tore S.
Hund med sideblikk, holder den deg ansvarlig for at det fortsatt faller snø?
Eller har du oppdratt den til å posere pent med kroppen, men nå har den fått nok av kamerafikling, så nå må du snart være ferdigfiklet?
Ikke godt å si, men det er bra med knapper på D200, og de skal være store etter det jeg har lest. Meget nyttig i kaldt vær, og en av grunnene til at jeg mener at 30D ikke er det jeg bør oppgradere til. Fargestøy er en annen, men her strides de lærde. For meg som liker meg godt i blåtimen er fargestøy i mørke partier et problem med 300D.
Men fargestøy var ikke noe problem her i dette s/h bildet. Det er derimot bakgrunnen, som vel bare kan beskrives som rotet og forstyrrende. Du får lure vovse ut i snøen et sted det er bedre bakgrunn, og fikle til sideblikket kommer enda en gang!
Odd Tore
Venche J.
Takk for kommentarene dere to, og spesiell takk til fiklekommentaren din Odd Tore.

Joda, det blir mye fikling for å bli kjent med kameraet. Knapper og ratt er jeg jo godt kjent med fra D2h, og det er i hovedsak disse jeg bruker.

Godt tilbakelent i godstolen med manual og kamera på fanget oppdaget jeg sort/hvitt-funksjonen som måtte testes ut der og da. Sako satt stram som en general og studerte småfuglene, et lite ''smatt'' fra min side var alt som skulle til for sideblikket. ;)

Støy er ikke noe problem med dette kameraet så langt jeg har sett, men jeg har ikke fått testet ut nattbilder og blåtimebilder ennå. Du får følge med Odd Tore. :)

To be continued...

Wenche.

Johan K.
Fin hund, som du har fanget et fint blikk på.
Liker snøtjafset... men bakgrunnen trekker veldig mye ned her

Johan
Kjell G.
Jeg er enig i at bakgrunnen ikke er strøken. Derimot er blikket til hunden strøkent. Hunder er gode til slikt - å observere forholdene og melde tilbake spørsmålet: Hva skjer nå?

God påske ønsker kjellg
Steinulf L.
Til å være en kameratest må vel dette være svært så bra, og du har god kustus på modellen. Ang. støy så har jeg sammenlignet D70 og D200, erfaring med 300D har jeg ikke. For meg er det en helt annen verden,det er faktisk meningsfyllt å fotografere på 1600 ISO med D200. Det var definitivt ikke tilfelle med D70.
Torbjørn K.
Svært bra blikk du har fanget, og et helt klart ''vær så snill, kan vi ikke bare gå inn igjen da-blikk.'' Bildet gjør seg bra i sort-hvitt og snøen skaper en fin stemning i bildet. Jeg ville foretrukket mye mindre dybdeskarphet og en relativt uskarp bakgrunn.

Torbjørn
Torbjørn K.
Svært bra blikk du har fanget, og et helt klart ''vær så snill, kan vi ikke bare gå inn igjen da-blikk.'' Bildet gjør seg bra i sort-hvitt og snøen skaper en fin stemning i bildet. Jeg ville foretrukket mye mindre dybdeskarphet og en relativt uskarp bakgrunn.

Torbjørn
Roger K.
Hei hei, Wenche!
Stemmer det, der er nok en knapp for s/h fotografering på D200. Kameraet ditt ser da ut til å jobbe godt under denne innstillingen. Jeg velger å se bort fra bakgrunnen din og regner med at det ikke var denne delen du ville fremheve i bildet ditt. Hadde blikk kunnet drepe var ikke Sako sitt langt unna her. Du er ikke mye verd der du sitter i stolen din, ser jeg. Slikt fanget øyeblikk er kjekt å ta vare på og måtte nu le litt i stundens alvor. Det er godt å se at kameraet arbeider godt selv om det ikke er satt på de store prøver her. Kanskje har jeg mitt i morgen og gjett hva jeg kommer til å bedrive tiden med i påsken da.

En trivelig påske til deg og dine i Alta

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu