September
Bildet inngår i albumet Botanisk hage, Tøyen - Foto av fargene i Botanisk hage, Tøyen gjennom året.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-10 00:39:18
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 50-200 mm, 1:2.8-3.5
  • Brennvidde147mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger246
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_103744} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger-Lise S.
Dette var lekkert. Fine fargenyanser og herlig mønster. Fint med den store forgrunnen.Er likevel usikker på om jeg ville kuttet litt av den...Nei,tror ikke det.Likte dette.

Inger-Lise:)
Rune T.
Hei Line!

Dette var virkelig bra. Nydelige fargevalører i vannets reflekser. De mørke peker mot blomstene, dette var vakkert :-D
Rune L.
Spesiell og gid idé. Undres litt over om ikke liljene burde kommet lengere ned i bildet. De synes og være litt vel høyt plassert. Pent er det.

Rune
Kristoffer R.
Flotte farger, god kontrast mellom bladene og vannet. Dette var flott!
Marit E.
Hei Caroline!

Du verden, dette var nydelig. Flotte farger isammen og fin komposisjon.
Likte dette godt!

vh
Marit
Steinulf L.
Flotte farger, så absolutt. Synes det blir litt mye gjentagelser i nedre del av bildet og ville nok kappet litt. Men det er jo en personlig oppfatning. Teknisk sett er dette meget bra.
Dag T.
Fin struktur i overflaten, men jeg synes det ble for mye liljer oppe, de er rotete.

Skal du først lage et sånnt bilde kan du like gjerne kutte mer. Kutt ovenfra og ned slik at du får halvparten av det nærmeste hele bladet, og fjern den lyse kontrasten til venstre. Med litt kontrastøkning og oppskarping tror jeg du da får en mye bedre bilde :-)
Caroline M. S.
Takk for kommentarer og forslag. :-)

Dag: Jeg er mest enig med deg. :-) Bildet er ikke skikkelig gjennomført. Jeg skylder på at det jeg egentlig hadde tenkt å ta bilde av var en and som svømte blant vannliljene, men aldri langt nok oppi de. Etter flere mislykkede andebilder så jeg et annet bilde - litt vannliljer i toppen og mye vann under. Men der og da klarte jeg ikke tenke tanken helt ut - se et nytt bilde med lite nok i toppen (her er det også ekstra ille med strå og en mørk flekk til venstre - så ikke det før etter at jeg hadde lagt ut bildet). Jeg ble også for opphengt i å få med vannliljene - så ikke ikke at jeg kunne nøyd meg med kun blader/halve blader (det så jeg først da jeg kom hjem og oppdaget at den ene vannliljen var utbrent).

Skal prøve beskjæringsforslaget ditt en kveld (det er for lyst her nå til å se hva jeg gjør), men jeg har mer tro på å ta bildet på nytt. Lærerikt for meg - først ''utviklingen'' på stedet og så din kommentar. :-)

Rune L og Steinulf: Jeg ville ikke kuttet i bunn her - i hvert fall ikke uten å kutte en god del på sidene også - siden det jeg ville ha var mye vann og bare litt vannliljer/blad i toppen. Men siden bildet ikke er gjennomført, synes jeg det er naturlig at dere vil ha mindre i bunn/mer vannliljeblader i toppen. Det ville sikkert blitt bra, men et helt annet bilde/annen ide.

Bjørn H.
Hei Caroline -

Jeg tar ikke bølgen umiddelbart her ....

Først: ...Jeg syns ikke du skal kappe noe i bånn. Liker nederste delen av bildet. Bevegelsene og tonene i vannet er flott Caroline.


Det øverste partiet henger ikke med, om du skjønner... Det trekker helheten ned.

Det skjer for mye der. Komposisjonsmessig blir denne delen presset for mye opp mot toppen av bildekanten, samtidig som liljebladene ikke har nok form og linjeføringer - (klomper seg sammen på en måte, om du skjønner)

Sier meg enig i forslaget til Dag om at en dramatisk kapping kunne hjulpet, men tror jeg også ville testet nye opptak :)))

Håper dagene er ok, og at du hygger deg med broren din -

Bjørn ;¤



Erlend K.
Jeg var innom dette bildet i går, men måtte la det ''synke'' litt. Du har spennende farger i speilingen din, men jeg føler at bildet heller mot høyre. Jeg brukte muligheten til å speilvende dette horisontalt, og da fungerte dette bedre for meg. Kanskje fordi jeg er høyrehendt...?

Bilderammen din slik det fremstår nå virker for trang.
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. Nå har jeg lagt ut en v2 som er speilvendt horisontalt og beskåret. Tror nok jeg må opp til dammen igjen heller. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu