November
Jeg ble lei av de helt uskarpe bildene av fargene i Botanisk hage gjennom året, men ikke av serien. Ikke ennå i hvert fall. :-)

Passer denne eller ble småbildene for ulike?

Jeg ser at jeg heller ikke denne gangen har klart å få jevne delingsstreker (småbilde 2 er feilplassert) og er egentlig litt overrasket over at det ikke var lettere å få det til i min nye PhotoShop Elements. Jeg hadde forventet at jeg kunne plassere småbilder på bakgrunn ved hjelp av tallkoder. Fant ingen slik funksjon og dro bildene på plass i rutenett. Tungvint og upresist (måtte ha så små ruter at jeg nesten ikke kunne se hva jeg holdt på med for å få liten avstand mellom småbildene). Finnes det en enklere måte jeg har oversett?

Jeg ble også skuffet over at jeg ikke fant noe sted hvor jeg kunne klippe ut deler av bilder ved å angi pixel-bredd og -høyde. I dette tilfellet ville jeg ha alle bildene like høye, men for å få til det uten å endre proporsjonene i utklippene måtte jeg enten ha brukt sinnsykt mye tid eller nøyet meg med å gjøre som jeg har gjort; klippe ut hele fra hele høyderetningen. Æsj - dårlig forklart. Eksempel - hvis jeg ville klippet et utsnitt av bilde 2, men uten den blå himmelen, ville jeg fått trøbbel. Er det noen som vet hva jeg kunne gjort?

Jeg tar gjerne imot forbedringsforslag her, men er ikke like villig til å lage nye versjoner som jeg pleier å være. Jeg var nemlig ikke lur nok til å lagre kopi av bildet før jeg smeltet delene sammen. Så skal jeg gjøre endringer her, må jeg starte på scratch igjen. :-(
Bildet inngår i albumet Botanisk hage, Tøyen - Foto av fargene i Botanisk hage, Tøyen gjennom året.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-28 00:19:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2.8-3.5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68867} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Caroline!
Eg har en ''svakhet'' for collager.
Dette var (i mine øyner) noe av det fineste eg har sett fra din kant;det er ''akkurat passe'' med ALT her;helheten blei veldig GOD! Fine høstfarger og motiver;fint med det uskarpe mot det skarpe,for min del trenger du ikke legge ut ny versjon;denne her holder i lange baner!!:-)
Vennlig hilsen Inger Anne (som er ferdig med eksamen og ''back-på-dotten -idag:)
Kristoffer R.
Synes dette var veldig fint, jeg. Fargene står veldig godt til hverandre, og den brune rammen er helt riktig. Lurer likevel på om ikke jeg synes at bilde 2 og 5 på en måte ikke passer helt inn. Tror collagen kunne tjent på å bruke kun de andre tre, fordi de er mye likere hverandre enn de andre to... Men det er nå bare min mening, da.

Hva angår størrelser og sånt i PS tror jeg ikke jeg kan hjelpe deg allverdens. Når jeg har behov for å lage flere bilder med samme høyde eller bredde, velger jeg først utsnittet. Deretter setter jeg høyden/bredden til det jeg vil ha, går inn til 100% og klipper til jeg har fått riktig størrelse. Litt tungvint, men det funker for meg. Har dessverre ikke noen gode råd til deg for å få delingsstrekene like store. Det kan hjelpe å zoome inn - da er iallfall sjansen for å få det til litt større.

:-)
Hans Olav S.
Hei Caroline

Synes det ble en fin fotomontasje jeg, litt moro å se plantene også, ikke bare fargene :)

Når det gjelder PhotoShop Elements så bør det da være en måte å se hvor store utsnitt du får. I PhotoShop så har man ett tool vindu øverst til høyre, med disse fanene: Navigator, Info og Options. Klikk på Info fanen, så kan du hele tiden se hvor stor utvalg (selection) du har, slik at du kan få de nøyaktig like store. Du ser også til enhver tid X og Y coordinatet hvor markøren befinner seg. Det lønner seg forresten å bruke presis markør:
Gå på File -> Preferences -> Display & Cursors og velg precise cursor (presis markør) både på Painting og Other cursors.

Bilde 2 har litt stramt utsnitt, ser ut som det mangler noe på venstre side. Ellers fine bilder og komposisjon. Liker bilde 1 og 4 best. :)

MVH
Hans Olav
Ove E.
Artig å se en collage med 5 bilder!
At bilde 1 har fått stor plass er litt ''overraskende'', men tøft. Bilde 5 føler jeg kunne vært litt bredere, det ser ut som veksten/bildet er presset sammen i bredderetningen, selv om det ikke er det.

Masse bra bilder du har!
Inger-Lise S.
Hei Caroline! Dette var en veldig fin collage! Du har valgt farger som passer utmerket sammen!Nydelig! Delikat!
De tre skarpe bildene kunne godt stått alene sammen i en gruppe på tre,men det at du har valgt også de mer diffuse,myker opp her,syns jeg! (Ikke at det trengtes,-langt i fra!) Men jeg likte det slik..

Hadde du hatt PSP,kunne jeg hjulpet deg på pixelen...! Hva angår størrelsen på bildene og rammene,;Få de like store,og å klippe ut et utsnitt...Men desverre er jeg bare på lekestadiet i PS..Du har kanskje både PS og PSP?
Jeg vil gjenta fargene i collagen din:Nydelige fargenyanser!
Hilsen Inger-Lise
Steinulf L.
Ekleltstående er bildene teknisk gode. I en collage skal det etter min mening være elementer som går igjen. Det kan være fargetoner, bakgrunn, etc. Finner ikke helt gjennomgangsrytmen i dette.
Tom D.
Tror jeg sier meg enig med Steinulf.
Hvert bilde er en severdighet i seg selv, men satt sammen slik som nå mangler de en form for fellestrekk.
Jeg kunne tenkt meg å se særlig bilde 1 og 4 i større format
(bilde 4 med litt kapping i toppen). De synes for meg å være meget bra.
Mvh Tom
Caroline M. S.
Takk for fine og interessante kommentarer folkens. :-) Jeg skjønner godt hva dere mener Steinulf og Tom. Da jeg tok bildene var det med tanke på en montasje som denne og planen var at bildene skulle henge sammen i fargene. Men så syntes jeg det ble så kjedelig. :-)

Først fant jeg fram bilde 1 - fordi det var annerledes i fargene (og egentlig motiv også) - så ja Ove - jeg er glad for at du opplevde den som en ''overraskelse''. Om det var en positiv overraskelse er jeg ikke sikker på.

Etter at bilde 1 kom med syntes jeg det hele var litt tungt og trist og økte kontrasten på bilde 2 og 5 (mulig jeg lysnet de litt også). Så Kristoffer - jeg synes også de to skiller seg mer ut enn de andre i farge. Kanskje også motivmessig, men det så likere ut før jeg gjorde noe med de.

Både bilde 2 og 5 er nok kuttet for mye Hans Olav og Ove - mest fordi jeg ville ha ulik størrelse på bitene og ikke hadde lyst til å lage de andre smalere (også var jo bildet ganske langt/bredt allerede). Jeg burde nok kanskje heller begrenset meg til færre småbilder. Jeg skal ha det i tankene om jeg lager et desember-bilde på samme måten. :-)

Inger-Lise - jeg er litt usikker på hvilke tre som er skarpe - he, he - de er jo uskarpe, som vanlig, alle sammen, men jeg antar du mener 2, 3 og 5. Jo, det hadde sikkert gått bra, men mulig 2'ern hadde skilt seg for mye ut.

Inger-Anne - takk for at du alltid er like positiv og oppmuntrende. :-)

Jeg har lagt ut bilde 4 som v2 - Tom - som du ser så nok fireren for ut lovende i smått, smalt format.

Takk for tipset Hans Olav - nå tror jeg jeg vet hvor jeg skal lete og om jeg ikke finner noe, så skal jeg i hvert fall klare å finne forstørrelsesglasset. :-)
Avsluttet .
Hei Caroline!
Fin collage. Det jeg likte best med collagen er ideen bak. Ellers er bildene noe ujevne mht. kvalitet (da tenker jeg først og fremst på utvalg av motivene) og fargesammensetning (dette har du jo bemerket selv). Det gjelder særlig bilde 2, 3 og 4 (sett fra venstre). Helhetsinntrykket er imidlertid bra.
Bjørn H.
Hei Caroline ...

Jeg liker collager og montasjer veldig godt, og det gjør jeg også med din ..

Fine farger i sammen og den brune ramma funker fint..

Er mer usikker på bildene som enkeltbilder..

Tror bildet til venstre er best, og kanskje rute 3 og 4, mens 2 og 5 blir for svake i mine øyne...

Uansett, helheten gir en ok følelse, men men målet må jo være at bildene også står bra hver for seg .. ??????

Bjørn ;¤

Inger-Lise S.
Hei igjen Caroline! Jeg forklarte meg VELDIG dårlig.Sorry! Det jeg mente var at bilde 1 og 4 skilte seg ut med sine mye mer diffuse bakgrunner enn de andre....Egentlig har jeg ikke peiling på collager,bare på hva jeg liker! :-) Og jeg likte collagen din,først og fremst ut i fra ditt fargevalg . Jeg mener fargene i collagen står godt til hverandre!
Hilsenh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu