2:nd prize i onlinekonkurransen til BetterPhoto.com (oktober 2006). Det har vist seg at amerikanerne liker Sunnmørsnaturen vår. Vi som bor midt i den er privilegerte. Dette bildet ble tatt fra moloen i Ålesund (''molja'') mens middagen godgjorde seg i komfyren, tre minutters rusletur unna.
Bildet inngår i albumet Landscapes - Nature - the way I see it
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-29 15:41:05
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger990
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219277} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
ingebjørg fyrileiv g.
Her var det virkelig et spektakulært lys med gode farger! Måkene her og der i bildet gjør mye for ekstra detaljer og bevegelse. Bevegelse kommer også fra båten som i tillegg til bevegelsen også har flott og blikkfangende rødfarge. Men det kan være at jeg ville ka klonet bort industrien som holder til ute til venstre.

vh ingebjørg
Stig Børre E.
Utrolig flott lys og fin gjengivelse. Redningskøyta for full motor gjør det lille ekstra.
Jeg tror at en del beskjæring hadde vært på sin plass her. ''Fastlandet'' med industri til venstre kunne med fordel kuttes vekk, det samme gjelder den lille fliken av land til høyre. Jeg tror bildet da vil bli renere og mer effektfullt.

StigB
Lasse Bjørn R.
Fantastisk lys! Båten i skummende sjø er fint blikkfang hvor blikket glir videre i kjølvannet innover mot øya. Enig i forslaget om litt beskjæring (i høyre del) og bortkloning av kran og industri.
Hilsen fra Lasse
Ivan H.
Hei Andrè,

Dette var et kjempefint bilde med Godøya i bakgrunnen (der jeg er vokst opp). Veldig fine kontraster i bildet ditt.

Hilsen
Ivan Holmedal
Lars-Anders M.
Meget pent lys. Ok bilde.
Peter M.
Flott utsnitt og lyset er allerede nevnt med mange superlativer. Ikke stort mer å tilføye enn at dette er bra!

mvh
Peter M
Torbjørn K.
Ah! Herlig lys i og dybde i dette bildet. Fint at du har med båten også. Absolutt et severdig bilde dette her.

Torbjørn
ann cecilie t.
nydelig lys og farger.
jeg liker bildet!
Maja H.
Hiver meg på alt positivt over her:-) Et veldig bra bilde!

Mvh Maja:-)
Anna Rosa L.
Her har du vært flink med fargene, kontrastene og motivet! Stemningen er herlig, motivet og jeg elsker de vakre fargekontrastene. Herlig:)

mvh Rosa
Anne-Lise S.
:-D Flott, ganske enkelt!

Anne-Lise
Dag J.
Veldig flott dette, men i meste laget hva farger og kontraster angår - i mine øyne. Dempet metning og mørknet på venstre side, spesielt lysstripen i det bakre fjellet, så blir det mektigere og mindre kitchy.
Espen A. I.
Enkelt og greit ganske så perfekt.
Eksponeringen her sitter jo som et skudd!
Liker også det dramatiske og svært dekorative lyset du
har fanget i bildet, sammen med den skarpe båten.

-Espen
André M.
Takker så mye for kommentarene. Har lagt ut en versjon hvor jeg har dempet fargene, fjernet kranen til venstre og ellers gjort litt med lyset for å framheve elementene av betydning.
Espen Gresvik S.
hei. Jeg er enig ned de andre, men jeg ville vært litt forsiktig med å fjerne krana. Hvis det er en midlertidig byggekran er det greit å fjerne den, men hvis det er en permanent industrikran så utgjør den en vesentlig del av stedets egenart og bør være med i bildet. Dette er et flott bilde som kan røre ved dem som bo der og bidra til en stolthet over stedet. Da synes jeg at man skal være veldig forsiktig med å fjerne vesentlige elementer som hører til på stedet. Bildet er jo dokumentarisk i sin form, så kanskje en slik lite skjønnhetsplett bør få bli.

Det er nå den typen vurderinger jeg pleier å gjøre og på ingen måte en negativ kritikk av et godt bilde. Jeg synes ikke det gjør så mye at krana står der. Den er bare et bidrag til fortellingen.

Suma sumarum: Flott bilde!

egs :)
André M.
Takker Espen. Jeg bor i dette området, og kan forsikre at denne kranen ikke er en fast installasjon med betydning for Ålesunds skyline.
Erlend K.
Kraftik filterbruk, men i dette motivet synes jeg det fungerer. Det gir bildet et uttrykk som setter fortellingen i et mer dramatisk lys.

Jeg liker kranen i bildet, da det er flere momenter i bildet til teknisk verdi. Du har også et bra utsnitt. Artig bilde!
Judit W.
Hei André!

Godøya is a very impressive island next to Ålesund – and the way as you show it is just amazing! You are lucky to see this every day! Versjon #2 for me – beautiful!

Judit :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu