Siri&JanEgil
Et av bildene fra min første ''bryllupsjobb''..

Såe..tell me! Hva kan jeg gjøre? Det er liksom noe som ikke stemmer, synes jeg..men klarer ikke helt å sette fingern på det...(??)
Utstyr
  • FujiFilm FinePix s5000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBrudepar
  • Lastet opp
  • Visninger576
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_86474} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Per-Øystein P.

Paret er jo fint fanget. De ser litt anstrengte ut, men det er ofte vanskelig å gjøre noe med i brudebildesammenheng.

De er nok plassert i litt for dominerende omgivelser med høy kontrast (store mørke/lyse flater) og mange detaljer som drar oppmerksomheten bort. Det hadde hjulpet litt om dybdeskarpheten hadde vært begrenset til ansiktene, men det beste hadde vær å finne en roligere bakgrunn.

For meg blir også komposisjonen alt for tung på venstre side, og bildet tipper over. Linjen til gelenderet bare forsterker dette.

Photoshoptips (Fra en amatør til en annen):
Mye kan berges hvis du tar bort de lysere feltene på dørene og kutter masse på høyre side. Gå løs på omgivelsene, demp kontrasten der, legg på litt vignettering eller blur som roer ned.
Tomm H.

Hei
Det jeg liker er snøen og måten brudekjolen er plassert. Det ser ok ut.
Når det gjelder dressen så presenteres den som helt svart her. Det er også noe helsvart som dekker halve brudens arm. Brudebuketten kommer lite til sin rett.
Lyset kommer inn fra høyre og er litt sterkt på gelenderet og brudekjolen. Dette kan du balansere opp mye bedre slik at ansiktene kommer bedre frem og ikke blir mørkere enn brudekjolen.
Generelt er vel høy kontrast mellom hvit kjole og sort dress og evnen til å fange dette på disk det som skiller digitalkameraer fra hverande. Hvor mange blendere de kan fange detaljer over. Hvis du ikke klarer å lysne den mørke dressen noe så er dette bildet undereksponert. Hvis du samtidig ikke klarer å dra ned høylys pga utbrenthet så har du selvsagt et problem. Da takler rett og slett ikke kameraet kontastene. En reflektor er da tingen (som det uansett er lurt å benytte) for å balansere opp lyset og få mindre spenn mellom svart og hvitt i bildet.
Sånn ellers er det klart at detaljer som en dørklinke over hodet ikke er så bra med mindre du sørger for mindre dybdeskarphet. Her er det vel igjen teknisk utstyr som er med på å påvirke valgmulighetene i så måte.

Til slutt tror jeg i dette tilfellet jeg ville beskåret mer. Tatt bort 1/3 fra høyre og litt fra venstre.

Mvh
Tomm
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu