Januarlys
Bildet inngår i albumet Langs Sagelva - Sagelva, som har sitt utspring langt inne i Østmarka og renner gjennom Strømmen og ut i Nitelva, er unik. Elvas rike historie omfatter et industrieventyr, som knapt noen annen elv i Norge kan oppvise maken til. Over en tid på rundt 400 år, fra ca. 1550 og fram til 1960, var elva viktigste kraft­kilde for 20 sagbruk, 3 møller og annen tre- og stålindustri. Dette skapte grunnlaget for utviklingen av Strømmen som tettsted.

Vil du vite mer om Sagelva, kan du gå hit:http://home.no.net/sagelva/
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX VR ZOOM NIKKOR 18-200mm
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger364
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231878} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Andreas S.

Hei

Flotte farger du formidler, dessuten er forgrunnen skarp og fin selv med tanke på lukkeren her.

Mvh. Andreas D.
Carina Hedegaard F.

Herlige farger! Fint med det levende vannet mot de litt triste fargene i forgrunn og i bakgrunnen.
Også veldig fint hvordan grenene speiler seg i vannet her.

Mvh Carina
Torbjørn K.

Vakkert lys og farger, men jeg synes det skorter litt på komposisjonen i dette bildet. Jeg liker den horisontale flateinndelinga i bildet, men jeg synes interessepunktet (stråene) blir for mitdtilt. Jeg synes også det er litt uheldig at treet til venstre bare såvidt stikker innom bildet. Enten ville jeg tatt det med, og gitt det en mer sentral rolle i bildet eller så ville jeg kuttet det bort.

Torbjørn
Avsluttet .

Det fine lyset har du klart å fange. Utover det finner jeg ikke noen holdepunkter. Eneste er de stråene, men de blir for små og tamme.

Etter å ha studert litt kommer jeg frem til at du kanskje burde ha med minst mulig av nedre kant og at den bjørkestammen hadde vært hel.
For så vidt så kan du også gå andre veien, ta bort elvebredden på andre siden, he, ja det finnes vist nok av muligheter, men et vanskelig motiv det er det.

mvh arild
Brita Helen E.

Hei!
Et liiiitt småvanskelig bilde å kommentere synes jeg..hehe.
Det er et nydelig lys du har fanget her,men jeg blir ikke helt enig med meg selv hva det er som liksom ''mangler''... Savner nok å se hele trestammen..
Ville også ha kuttet litt i toppen,men beholdt forgrunnen tror jeg.. men jeg er jammen usikker. Som A.A. sier; det finnes mange muligheter her..
Men absolutt et bra motiv du har funnet! :) !

Stå på!

Mvh Brita...
Inger Anne Maritsdotter V.

Nydeleg lys som speiler seg i vannpytten, jeg ville ha vurdert å kutte bort øvre del ned til pytten:)
I.A.
Bergliot E.

Et flott og stemningsfullt lys her. Ville kuttet øvre kant. Den ble litt voldsom syns jeg.

Bergliot:)
Anne-Grethe S.

Heilt enig med BHE, eit vanskeleg bilde å kommentere.
Eg har sett lenge på det no. Eg er ikkje heilt fornøygd med komposisjonen slik den er no. Hvis du kuttar i toppen slik ay du får vatn heilt opp, blir det eit heilt anna bilde. Mykje bedre, synest eg. Dei flotte fargane, speglingen og stråa kjem veldig godt fram da.

Mvh
Anne-Grethe
Ole-Kristian T.

Utrolig vakker farge på vannspeilingen, ellers er jo en konstruktiv diskusjon i gang m.h.t. komposisjonen. Jeg har ingen nye momenter der :)
Vegard L.

Flott lys og speiling. Komposisjonen fungerer, men kanskje litt tungt i overkant.
Mvh Vegard
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Ser nok at det kan være rom for flere utsnitt, men det var først og fremst lysspillet jeg var ute etter. Inger Anne: Dette er ikke en vannpytt, men Strømmens stolthet; Sagelva. :-)
Stine J.

Her ville jeg sagt at du burde vært litt nærmere stråene. Bildet blir litt ''hverken - eller'' slik det nå er komponert. Men fargespillet er nydelig!

mvh Stine
Stig Børre E.

Dette var veldig spesiellt. Utrolig flott refleksjon, fine varme toner.
Komposisjonen er litt utenom det vanlige. Har kikket på det en del ganger og jeg syns det blir bedre for hver gang. Ville kanskje hatt med litt mer av bjørkestammen. Bortsett fra det så syns jeg dette ble meget vellykket.

StigB
Odd Tore S.

Veldig spesielt er vel det som dekker min oppfatning av dette bildet også.
Fargene, eller skal vi heller si fargen, er det, likeså utsnitt og komp.
For meg formidler dette bildet først og fremst en litt uvirkelig stemning ved en liten og stille elv omgitt av vinterdøende natur.
-------------
D200: Har klådd på D200/D80/D70s hos Lefdal og Elkjøp, sammenlignet søkere med 400D og 30D, alle med kitobjektiv med samme lysstyrke.
Nikon faller rett gjennom, mørk, kornet og umulig å stille skarp. Men ingen av kameraene hadde batteri!
Er default for Nikon uten strøm minste blenderåpning, mens Canon har største? De fotosakkyndige her var blide, men ikke særlig kunnskapstunge, så da spør jeg deg. Antar at batteriet var årsaken, og at disse kjedene ikke vil selge mange Nikon med slike demokameraer!
Odd Tore
Steinulf L.

Ikke sikker på om jeg forsto spørsmålet ditt, Odd-Tore; til jeg tok ut batteriet av kameraet og sjekket. Da blir det mørkt ja, og søkeren fungerer definitivt ikke som den skal. Du må få tak i et kamera hvor batteriet sitter i. Ellers blir det helt opplagt feil. For ordens skyld, batteriet må ha strøm, men kameraet kan godt være avskrudd for å gjøre testen din.
Odd Tore S.

Da er Nikon tilbake i løpet, noe annet hadde da også vært meget uventet.
Det var forøvrig batteri i noen av kameraene, men jeg fant ingen spor av strøm i disse. Nikon bør nok oppdra kjøleskapselgerne litt.
Takk skal du ha!
Odd Tore
Ina W.

Fantastisk lys du har fanget, dette var vakkert.. et stemningsfult bilde!
Rune S.

Nydelige kveldstoner i elva. Fin stemning. Interessant og lese historien om elva, som jeg ikke hadde en aning om, selvom jeg har gått mye i Østmarka, som ungdom.

Mvh
RuneS
Avsluttet .

Stämningfullt. Gillar vinterljuset och färgerna mycket. Bra komponerat.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu