Rekreasjon.
På yttersiden av Lofoten, ut mot storhavet, ligger det mange fine sandstrender. Dette er et utsnitt fra en av disse. Hauklandstranden på yttersida av Vestvågøy. På godværsdager er dette et populært utfartssted.
Den dagen jeg tok dette bildet, i midten av august, var det stille i området. Det var midt i uka og selv om det var fint vær innbød ikke temperaturen til bading i havet. De få som hadde søkt utover hit fikk ha stranda for seg selv. Rusle en tur og nyte sola, frisk havluft og stillheten.
Det som slår meg når jeg kommer til steder som dette, og på dager som dette, er hvor stille det er. Nærmest en ''øredøvende'' stillhet. Naturens lyder hører man selvsagt men det kom ikke mye bråk fra den kanten heller. Et og annet måkeskrik og en og annen bølge som slo slapt mot stranda.
Det virket som om denne stillheten virket inn på folk. Man gearet liksom ned. De få som spaserte på stranda ruslet sakte avgårde. Et stykke bak der jeg sto og tok dette bildet hadde en gruppe turister slått seg ned i gresset. De snakket lavmælt sammen. Ville liksom ikke forstyrre idyllen.
Det er denne stemningen, på en sensommerdag ute ved havet, jeg prøver å få frem gjennom dette bildet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-07 21:27:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde7.2mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1024
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154275} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Jan Frode A.

Teksten din, sammen med bildet, beskriver veldig godt den stemningen mange av oss kjenner seg igjen i. Sånn balsam for sjela, og det å kunne gire ned mange hakk etter travle dager. En naturens katedral der en finner roen og seg selv. En blir virkelig høytidstemt under slike forhold.
Bildet formidler absolutt dette, med to mennesker på vandring i et storslått landskap.
Selve bildet er meget bra. Komposisjonen sitter som et skudd syntes da jeg. Utsnittet med høy himmel og berg, viser hvor små vi mennesker blir i disse omgivelsene. Samtidig forsterker den inntrykket av ro.
Godt levert igjen av deg!

mvh Jan Frode
Elise K.

Tenk at det er saa vakkert der oppe i nord. Det er ekte fredelig søndagsstemning i dette bildet. Nydelig med de mørke klippene mot den flotte lyse sanden. Flott komposisjon - igjen. :)

Mvh Elise Klaveness
Steinulf L.

Synes absolutt du har fått frem den fredelige stemningen. Stilsikker og fin komposisjon.
Tone A.

Vakkert bilde med ein flott natur som formidlar ro denne fine sommardagen Du har ein fin tekst som skildrar godt kva du vil med dette bildet. Vakker natur som har sommaren sine fargar, det er stillt og sola skin. Det er litt kaldt så stranda ligg der utan folk som badar og solar seg. Sjøen ligg stille og fjella ligg der høge på kvar si side av fjorden. Himmelen er blå med nokre lette skyer og det går to personar som ser små ut i denne storslåtte naturen. Eit vakkert bilde med fine fargar, fin dybde og flott komposisjon. Vakkert bilde!
:) Tone
Reidar T.

Hei Kurt.
Vakker formidling av nord norsk natur dette. Et behagelig bilde å se på med god balanse og klare flotte farger. Fin plassering av horisonten og bra at du har med de to på stranda.
Det eneste jeg kan pirke på er fjellene i bakgrunnen. Synes de virker litt for blå, uten at jeg vet hvordan det så ut i opptaksøyeblikket.

RT
Vegard L.

Flott bilde. Slenger meg på det positive som er sagt.
Mvh Vegard
Jørgen K.

Henger meg på resten. Friske og fine farger!
Mvh Jørgen
Venche J.

Øyesukkertøy. :)

Wenche.
Inger Anne Maritsdotter V.

Velkomponert og vakker naturidyll fra Nord-Norge.
Sammen med din velskrevne tekst ble dette veldig bra.
Best naturligvis i #2.
Mvh Inger Anne
Lena A.

så riktig du traff med navnet på bildet:) Det var et veldig behaglig bilde å se på.
Knut L.

Hei Kurt.

Stilrent og velkomponert bilde som går hånd i hanske med teksten.

God dokumentasjon av billedskjønn natur.

Et landskapsbilde med spesielt stemningsfullt innhold og det i ''vanlig dagslys''.

meget bra.

mvh
Knut

Kurt S.

Tusen takk til dere alle for kommentarene-:)
Reidar: Du hadde rett. Fjellene i bakgrunnen hadde fått et blåskjær. Det var ikke slik på orginalen slik at det er noe som har kommet til gjennom bildebehandlingen i P.S. La bare ikke merke til det da jeg la ut bildet og har fiksa det, tror jeg, i V2.
Mvh Kurt
Kurt S.

Vil bare gjøre oppmerksom på en liten detalj. Under fjellet, til høyre, og nesten ned til havet ligger det en liten steinbu med torvtak. Den faller fint inn i terrenget og er ikke lett å få øye på. Er ikke sikker på hva den blir brukt til.
Kurt
Kjell H.

Vakkert bilde.

KJH
Fred S.

Mildere og åpnere enn bildene fra f.eks Reine, og for meg kanskje enda mer severdig. Grunnen til det er sikkert at området lengst vest i Lofoten er så mye fotografert at en blir litt ''mett'' i lengden; men her viser du en annen side av landsdelen. Ikke ukjent den heller, men sjeldnere fremhevet.
Lyst og harmonisk, dette, og de blåtonene som jeg leser om, er bare fine på den lyse skjermen min, synes i det hele tatt at fargene virker svært naturtro her. Et poent og tiltalende bilde er det.

vh fred
Svein O.

Flott bilde dette. Trodde først det var et maleri, men ser jo etterpå at her kan du LYTTE til stillheten. Det går an .. Flott !!!!!!!!!
Har opplevet N. Norge mange ganger,men har ikke klart å få den riktige stemningen som du har gjort her.. Gratulerer !!
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene til dere siste også.
Fred: Denne delen av Lofoten, d.v.s Vestvågøya og yttersida der har et særpreg i landskapet som er litt forskjellig fra det mange forbinder med Lofoten. D.v.s høye, ville og stupbratte fjell.
Landskapet her er mange plasser mere harmonisk, ikke så voldsomt og mere avrundet i formene.
Skal vise litt mer av dette senere i et annet bilde jeg tok på samme tid og sted.
Kurt
Audhild E.

Nydelig bilde.
Flott komposisjon. Fine linjer og buer i naturen.
I V#2 ble fargene veldig bra!
Du har fått godt frem den roen og idylliske stemningen du skriver om, synes jeg!

Mvh-Audhild
Geir B.

Flott bilde med fin tekst til.

Geir.
Jan O Ø.

Hei. Flott bilde av flott område. Litt hardt lys som jeg likevel synes du har taklet bra.
Mvh Jan O.
Avsluttet .

Hei Kurt

Et herlig bilde. Så stort og vakkert med høy himmel, perfekt med personene som du har dirigert til riktig plass i bildeflaten.

Ja, det meste er jo skrevet, har ikke mer og legge til, og synes at v2 ble bedre.

mvh arild
Nina S.

Storslått og vakkert, og stille, kan føle det.
Mvh Nina
Helge A.

Her synes jeg du har lykkes godt i få fram nettopp den ''store'' stillheten.
Fine, avstemte farger i #2, og et inntrykk av mer rom og ''åpenhet'' enn i bilder fra f.eks Reine.
I tillegg formidler du også her den mektige naturen.
De 2 personene er flott ''plassert'', og gir liv i bildet

Helge
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også.
Mvh Kurt
Torbjørn K.

Jeg synes dette ble veldig bra. Velkomponert med mange linjer som skaper dybde. Bra at skyene på en måte speiler gresset i forgrunnen. Menneskene i forgrunnen lager også et naturlig interessepunkt her. Mettede og friske farger. Du gir inspirasjon i landskapsfotografering, dette er du god på!

Torbjørn
Roger K.

Hei og god dag, Kurt!
Langt ut i rekka her ser jeg. Henger meg på rosende ord ovenfor som er høyst fortjent. Litt merkelig dette med å se motivene. Jeg som går og vandrer i dette støtt ser ikke de samme mulighetene eller overser dem.
På dette bilde kan vi øyne den gamle vegen til Uttakleiv som går langs fjellfoten og rundt odden som jeg refererte til i mitt siste bilde. Når havet og været står på her som verst er det nok best å holde seg i skjul. Herlig bilde og versjon 2 på meg.

Ha en fin dag i Bødø

Mvh RK
Kurt S.

Torbjørn og Roger takk til dere også.
Roger: Jo jeg skulle likt å ha vært her en dag med skikkelig uvær.
Sikkert en uforglemmelig opplevelse!
kurt
Johan K.

Kjempeflott!
Synes du formidler stemningen veldig bra her. Noe som personene er med på i bidra til.
Flott komponert, og friske fine farger.
V2 er et hakk bedre :)

Johan
Janne L.

Jeg såg nettopp at vi hadde fått en ny kategori som heter landskap. Jeg tenkte at vi har jo kategorien natur. Hva er forskjellen på natur og landskap. Når jeg såg dette bildet, så forsto jeg med en gang. For dette er landskap. (Selvom du har plassert bildet under natur.)

Et nydeligt landskaps bilde.

Janne
Kurt S.

Takk for kommentarer igjen-:)
Janne: Takk for at du sa ifra ang. den nye kategorien. Var ikke klar over det og dette skulle da helt klart ha ligget under kategorien landskap.
Mvh Kurt
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig bilde, Kurt! Vakker natur, eller landskap, med mektige fjell! Fine farger og en veldig god tekst. Liker best v2.

hilsen ingebjørg
Hege J.

Et lekkert landskap og et lekkert bilde med interressant tekst til.
Fine linjer i bildet.
Du bygger som vanlig opp motivet på en fortreffelig måte.

Det ser fristende ut dette, Kurt! Jeg er av dem som godt kunne tenke meg å rekerere litt i slike omgivelser om dagen! Her går det i ett, og et pusterom i bakken er ikke å forakte.

Mvh Hege
Stine J.

Hei Kurt,

Vakkert landskapsbilde av en storslått natur. Personene er fint plassert i bildeflaten og bildet er godt komponert. V2 ble best pga fargene på fjellet ser mer naturlige ut. Bra!

mvh Stine
Tone B.

Ja dette må være den beste medisin for sjæla! Tittel og bildet står godt sammen! Fin plassering og retning på personene som vandrer innover i bildet. Fine naturlige fargetoner. Et nydelig stykke natur du viser frem og det gjøres som vanlig på en fortreffelig måte!

mvh Tone
Avsluttet .

Et velkomponert og vakker bilde hvor den storslåtte nord-norske naturen er i fokus. Teksten til bildet er velskrevet og god. Personene i bildet er meget godt plassert i bildeflaten.

De små enndringene i V2 ble meget bra selv om jeg ikke oppfattet det ved første øyekast.

MvhJRH
Helene E.

Versjon 2 ble enda bedre.
Flott landskapsbilde. Skyene danner en fin linje innover i bildet, likeså menneskenes bevegelse innover.

Helene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu