Glødende sol
... rett inn i objektivet. En rå-sjanse å ta slike bilder fordi 9½ ut av 10 ganger blir dette mislykket, enten med masse reflekser / flares som ødelegger bildeflaten og kontrasten, eller man ender opp med en total utbrent sol og lite detaljer i mørke partier. Jeg eksponerte her slik at solen ikke skulle brenne ut, med selvfølgelig helt mørke og detaljløse skygge-områder som følge.
Bildet her er IKKE HDR, eller satt sammen av flere eksponeringer. Dette er kun 1 eksponering, skutt direkte som JPEG og etter-behandlet i Elements. Nikon Df sin sensor er - etter min mening - en sensasjon i smidighet og dynamikk. Jeg har ikke vært bort i filer som er så smidig eksponert, hvor jeg kan hente slike detaljer ut av de mørke partiene i bildet - og det i fra JPEG!! (fordi jeg er for lat til å lære meg RAW-behandling!)
Jeg vil nå påstå at bildet her også er en bra test for objektivet, denne Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR - som også har et litt "blandet" rykte bl. fotografer. Jeg er kjempefornøyd med det og bruker det mye på min D700.
Skulle jeg tatt det samme bilde med et av mine egne kameraer (Df'en var bare lånt for testing) så ville jeg ha måttet bruke fler-eksponering med diverse lukker-tider og samlet minst 5 eksponeringer med 0,7EV i mellom, i en HDR, for å få samme resultat.

Kan ikke få fullrost Nikon sin sensor som sitter i Df (og D4) nok. Bildet her er litt i tråd med denne diskusjonen som pågår i forum i disse dager, med tittel: "Er Nikon Df mislykket?" - http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=710613 - hvor mange "forstår-seg-på'ere" har til dels sterke meninger om dette kamera, mange uten noen gang å ha tatt i eller brukt det, og kun basert seg på diverse tester og omtaler om dette kamera på Internet.
"I rest my case".
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Df
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Brennvidde26mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetStativ. ISO = 200 (native ISO)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_996746} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
John B.

Flott bilde og ikke minst flott kamera høres det ut som!
Fine linjer i bildet, her mangler bare piken på broen...
JohnB.
Harald G.

Vakkert Walther. Noen ganger sitter det bare som et skudd som her. Dette er vel broen over vollgraven på vestsiden av Gamlebyen vil jeg tro.
RAW bilder er ingen sak for deg. Jeg lærte det meg selv på 5 minutter. Det er jo bare å sette kameraet på RAW, behandle bildet på vanlig måte og deretter konvertere til JPEG. Om det blir så
mye bedre er vel en annen sak.
Mvh
Harld G.
Oddmund K.

Vakkert, vakkert, godt og flott eksponert og komponert..som Harald sier er det like enkelt med raw som jpeg, og mye lettere å hente inn detaljene i det lyse og mørke.
mvh Oddmund
Hans Petter S.

Veldig flott dette Walter! Dristig å ta bilder rett i mot sola ja, men dette klarte du veldig bra! Lyset på broa er vakkert, liker lyset i hele bildet. Komposisjonen er flott! Dette bildet kom du meget godt ut av!
karin s.

Blir jo bare rett å slett overimponert,,,,,helt utrolig bra dette, jeg tar kun i jpg til daglig,men om det er spesielle bilder,tar jeg i raw, har Mac,og legger de inn der,men lagrer rawfilene i mappe på ekstern,da har jeg sikkerheten om det går fort, i bryllup kan det gå varmt inn og ut av kirken,og fort gjort å glemme isoen,da er raw fint å ha.
Må tafse på df'en neste gang det er bytur.dette var exelent walter.
Jostein S.

Hei
Vakker denne "Golden gate"
Nydelig Walter
Jostein
Solvår B.

Vakkert!
: ) Solvår
Walter S.

Takk til John, Harald, Oddmund, Hans Petter, Karin, Jostein og Solvår, for vennlige og oppmuntrende ord i kommentar.

Mvh,
Walter
Inger Anne Maritsdotter V.

Det glødende lyset sammen med særlig bildekomp. og utsnitt av forgrunnen her, et bilde i seg selv egentlig, fine fsrger som hsrmonerer,
og en fin helhet.

Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

....harmonerer skulle det stå......;-)
Walter S.

Takk for hyggelig kommentar, Inger Anne.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu