Rød desembersol på brostein
På tur i Gamlebyen i desember med en lånt Nikon DF (et kult-kamera med en utrolig god, smidig og dynamisk sensor!!) på stativet, da denne "typen" her, helt hensynsløs, vandret rett inn i "mitt" "rød-sol-på-brostein"-motiv. Først så var jeg lettere irritert, men så så jeg jo at et menneske-skikkelse bare kan øke spenningen i dette bilde.
:o)
Liker selve stemningen, lyset og fargene - og til en viss grad denne fyren som vandret rett inn i mitt motiv. Og så er jeg svært imponert over dynamikken i denne sensoren på DF! Dette er ikke HDR, men kun1 eksponering.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Df
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_996246} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
tom mamen b.
+1
synes irritasjonsmomentet ditt gjorde seg meget bra i dette bildet Walter, hvor du for øvrig i klassisk Walter-stil portretterer et nydelig øyeblikk fra gamlebyen i Fr.stad, synes du er dyktig!!!
Avsluttet .

Du har helt rett Walter, personene er liksom på vei inn i lyset vist du skjønner hva jeg mener. Tror du var heldig med denne mannen som kom inn i ditt bildefelt her. Men av og til kan det være fryktelig irriterende. Aldeles nydelig bilde uansett her. Hilsen Tony.
Sissel Kleivdal H.

Stemningsbilde med lys og varme.-
Nydelig!

Mvh
Sissel
John B.

Makalaust flott bilde fra gamlebyen i Fredrikstad! Imponerende kvalitet dette kameraet leverer...
Jobber du i fotobutikk?? Synes du kommer med nye kamera annenhver dag??
JohnB.
Avsluttet .

Meget stemningsfullt (med mannen i:)
Jostein S.

Hei
Et nytt flott verk fra "lysmesteren"
Dette er du god på Walter
Jostein
Walter S.

En takk til Tom, Tony, Sissel, John, Kjell og Jostein, for hyggelige og oppmuntrende kommentarer.

@ John: Nei du, jeg jobber ikke i fotobutikk, og har til dels 3-4 år gamle kameraer selv.

Men, jeg var så heldig og få låne denne Nikon Dj av en god fotograf-kollega, og kunne bruke den en ettermiddag i Fredrikstad. Brukte den sammen med mitt eget Nikkor 24-85mm VR objektiv, fordi jeg kjenner det godt fra før. Det var nok med et fremmed kamera i hendene om en ikke skulle venne seg til et annet objektiv også. Uansett, sensoren på Df imponerte stort. Jeg holder ennå på og "fremkalle" bilder i fra den dagen (kom hjem med nesten fullt 8Gb minnekort), og blir bare mer og mer imponert. Jeg fotograferer konsekvent direkte i JPEG (kan ikke RAW) og klarer nå å dra frem en mengde detaljer i fra de mørke valørene, noe jeg ikke trodde var mulig.
:o)

Mvh,
Walter
Jan G.

Walter, du kombinerer spennende motiver med spennende apparater. Fint at du deler med oss tekniske data, det kan virke som at du er like motivert av fotografiets tekniske forutsetninger som av koloritt og komposisjon.
Mvh Jan
Walter S.

Takk for hyggelig kommentar, Jan. Du vet, denne Nikon Df er et svært omtalt (og litt kontroversielt i noen kretser) kamera, som har fått et slags kult-status. For meg så er kamera alt for dyrt (25.000,-) og ute av rekkevidden av den grunn. Men når en av mine gode kompiser kjøpte et slikt, like før Jul i fjor, bød sjansen seg og få lånt dette kamera for en ettermiddag bare for å kunne "klå" på et flott kamera, men også for å studere filene den produserer, på egen PC. Df'en har samme sensor som den store D4 og har vel noe av det ypperste i så måte. Ikke rart man blir entusiastisk.
Sensoren er smidig og dynamisk. Dette bilde her hadde jeg vanligvis trengt HDR-teknikk (med flere eksponeringer) for å favne alle valører fra høylys til det mørkeste. Men, dette er 1 eksponering som favner alt.

Mvh,
Walter
Inger Anne Maritsdotter V.

Eit nydeleg stemningsbilde kor alt stemmer (i mine auger)
Frå sola`s siate stråler som speglar seg i brusteinen i forgrunnen til konturen av dei vakre trea log dets fine greiner som skaper dybde i bildet. Personen er prikken over i`en og skaper liv i bildet.
Som vanleg teknisk, meget godt levert frå deg, Walter.

Mvh Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

....ps:......skriveleif......sola`s siste stråler....skulle det sjølvsagt stå....:)
Helge .

Flott bilde, Walter.
Har samme opplevelsen av Nikon Dj som jeg kjøpte for et par uker siden, utrolig bra i lavt lys samt rene og pene filer.

Mvh
HelgeB
Geir K.

Meget bra dette. Skarpt og fint med flotte farger og et nydelig lys. Imponernde kvalitet du har på dine bilder.

Geir
Walter S.

Takker også Inger Anne, Helge og Geir, for kommentaren.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu