Lueneburg
Bildet viser senteret av gammle hansebyen Lueneburg, som ble rik med saltprodukson, en dyrbar vare i middelalderen. Rikdommen gjennspeiler seg fremdeles i arkitekturen.

Jeg kunne ikke la være å legge ut bildet rett ved siden av Jan sitt Dubai-bilde. Jeg syns at bildene spiller bra i lag;)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger77
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_995390} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Jan G.

Slektskap (fugleperspektiv) og stor avstand i historie. Er Hansabyen Lueneburg blitt bygd opp etter krigen eller ble den spart? Det pussige er at Emiratet Dubai har ikke olje eller andre råstoffer eller mineraler. Dubai er blitt rikt på grunn av handel, bl.a. med gull og diamanter. Halvdelen av gullet som omsettes i India kommer fra Dubai, og i India er gull en viktig del av kulturen og familietradisjonene.
Mvh Jan
Carsten W.

Takk for kommentaren, Jan.
Lueneburg fikk ikke beholde betydningen sin når salthandelen tok slutt, siden byen ligger litt unnå fra senere handelsrouter.
Under krigen ble det en fordel. Allierte sa ikke vitsen i å bombe en strategisk ubetydelig, mellomstor by, så opprinnelig bebyggningen be bevaret.
Senere, 70-talls, byen var faktisk for fattig for å lokke investorer. Heldigvis. Ellers hadde sikkert en god del av disse hus ble revet ned og erstattet med noe betongklosser.
I dag er alle husene i god stand og bebodd.
Walter S.

Flott bilde av en byggestil som absolutt må bevares, slik som her - heldigvis! Artig, men effektiv vinkel du har funnet frem til, Carsten. Oversiktsbilde fra fugleperspektiv, kombinert med denne eventyraktige arkitekturen, samt noen små mennesker nede i gaten, minner ved første øyekast på en slik miniatyr-by eller et Märklin-sett til et anlegg med modell-tog!
:o)

Slike bilder med mye som foregår og med sterke linjer på kryss og tvers, er som regel vanskelig å komponere, men du har valgt et snitt som er behagelig å se på.

Mvh,
Walter
Jostein S.

Hei
Spennende komp på dette bildet CarstenEt motiv som vekker interesse
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu