Alene i mørket..
..man bør helst ikke være mørkeredd når man er ute å tar sånne bilder;)!! Det her huset står kilometervis fra nærmeste bebyggelse, på vei ut mot Tjeldodden på Tjeldøya. De som bodde her fikk ei stund etter 2. verdenskrig penger fra staten for å flytte herfra, det var for dyrt å gi kommunale tjenester. Bildet er tatt natt til søndag 02.02.14, og jeg var alene i mørket..
Utstyr
  • Nikon D600
  • Nikkor 24mm f1.4
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker3 seks
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_994450} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
John B.

Nydelig bilde som rommer mye... flotte farger, herlig lys, og i tillegg litt skummelt!
Signaturen din ødelegger noe av opplevelsen, men du har vel dine grunner til å ha den med??
Flott bilde uansett som bør få en vegg å stråle på...
JohnB.
anders s.

knallbilde
dette bildet likte jeg veldig godt
komposisjonsmessig er jeg litt usikker paa om det er litt for mye luft i høyre bildekant
mulig du skulle gaatt noen meter til venstre undeer opptaket
uansett bare flisespikking
mvh anders
Fred Åge H.

Hei, og takk for fine kommentarer;)! Når det gjelder signatur så er jeg enig med deg John, her på Foto.no trenger man vel strengt tatt ikke så mye signatur på bildene sine, men av gammel vane så er det den ferdige versjonen med signatur jeg pleier å legge ut. Særlig nordlysbilder er populære å manipulere, slik at de fremstår som en annens. Har en god venn av meg, Arild Heitmann, som er en av de fremste i landet på nordlysfotografering, og han har opplevd en slik sak. Bildet hans ble da sett av over hundre tusen, uten at han ble kreditert.

Anders; jeg er egentlig helt enig med deg vedr. komposisjon. På nattfotografering er det jo vanskelig å se bildet man komponerer på skjermen, derfor må jeg nesten alltid korrigere minst en gang etter å ha tatt et prøvebilde eller to. Når jeg tok dette bildet så jeg med en gang at det skulle vært mer luft på venstre side. Trengte bare å vri kameraet litt så ble jeg fornøyd. Imdlertid; ved gjennomgang og redigering, så følte jeg at den stemningen jeg ønsket å oppnå i bildet, kom mest fram i de første bildene av huset. Det var akkurat som om huset kom nærmere, teksturen i huset var mer synlig og treet mer dominerende. Derfor valgte jeg det bildet, selv om komposisjonen ikke er helt tilfredsstillende;)!!
Sven Erik F.

Flott stemningsbilde der belysning og tekstur stemmer godt! Fin komposisjon, og så er det jo noe ved dette gamle bygget da..
Mvh Sven
Øyvind L.

Var et pent bilde dette,godt valg av motiv , pluss for temming av mørkreddheten,er selv litt skvetten.
Jan G.

Utrolig flott med nordlyset og huset og at du har fått til farger også i det gamle huset. Jeg synes du treffer godt med å plassere huset sentrert som i originalen. Husets statiske ro understreker de dynamiske bevegelser i himmelen.
Mvh
anders s.

naar jeg ser versjon2 her maa jeg innrømme at jeg liker best verson1. en magisk stemning du har faatt frem her
mvh anders
Knut Georg F.

Godt motiv, fremhevet av fotografens standpunkt
Mvh Knut
Liv F. D.

Helt magisk. Liker best #1 da det her flere kontraster i seg.

mvh
Liv ")
Fred Åge H.

Igjen; tusen takk for alle fine kommentarer;)!! Om ikke daglig, så ihvertfall nesten daglig er jeg ute og tar bilder, og de virkelige blinkskuddene er ikke alltid like lett å få. Det er så mye som skal stemme, lyset skal være riktig og man skal være på rett sted til rett tid. Her skjønte jeg-før jeg kom fram til huset-at forholdene kom til å bli perfekte. Nordlyset lå som et teppe over hele himmelen.

Det er en forøvrig en litt artig historie knyttet til dette bildet! Tidligere på dagen hadde jeg vært på samme sted med min kone, jeg stoppet bilen ved huset (det ligger cirka tre kvarters kjøring fra hjemme, og de siste 5 kilometerne går på en vei som er i svært dårlig forfatning) og fortalte henne hvilken plan jeg hadde for dette huset, vel vitende om at det kunne gå år før jeg fikk tatt bildet. Den siste måneden har jeg avspasert fra jobb et par ganger nordlysvarslet var bra (jeg jobber som nattevakt), uten at nordlyset viste seg i det hele tatt. Samme kveld eksploderte det på himmelen..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu