Kirke i syd Goa
Ikke blitt så mye foto her borte foreløbig. Har vel plotta det meste I området her før. Dermed må jeg vekk herfra for å finne ting. Nå kommer kjerringa til natta så da blir det kanskje litt reising bade I og ut av Goa.
Denne kirken ligger helt syd I Goa, ikke så langt fra grensa mot Karnataka.
Bildet er drøyt 3 år gammelt.
Rødt kors er ikke akkurat det man forventer på en kirke I Norge. men her er det helt vanlig at man på mattestid kan se røde kors lyse mot deg og da spesielt fra kapeller eller små religiøse steder som er bygget opp rundt en statue.
Det har kanskje noe med det norske lynnet at kors absolutt skal være hvite. Her kan man finne alle regnbuens farger.

http://pbase.com/kneppen
OK
Utstyr
  • Canon EOS 40 D
  • Sigma 18-200 med OS
  • Brennvidde18mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_992924} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jan G.

40% av innbyggerne i Goa er kristne, en arv fra den portugisiske kolonitiden. Hinduistiske templer ser ut som fantasifulle konditorvarer og det er vel ikke unaturlig at det smitter litt over på de mange kirkene.

Mvh Jan
Trygve B.

Interessant å se og å lese. Jeg likte dette. Mvh Trygve
Roar K.

Jan:
Antallet kristne i present i forhold til folketallet har nok sunket ganske kraftig for det har vært stor innflytting til Goa.Jeg er ikke sikker nå, men for få år siden var det nede I 5 %, men det skal visstnok ha steget noe igjen.
Jeg vet en god del fra Karnataka har bosatt seg her da de har barn som går på skole og kan derfor ikke flytte fram og tilbake ettersom det er turistsesong eller ikke.
Men så langt har vi vært forskånet fra at kirker blir brent ned osv. slik som andre steder i India. Her ligger kirker og hindutempler fortsatt fredlig side om side.
Nå er det fortsatt slik at de som ble født I Goa under portugiserne kan bade for seg selv og sin familie få portugisisk pass og på den måten komme seg fritt til Europa og følgelig helt lovlig bosette seg hvor de vil fordi de da jo er porugisiske borgere. Men det er ikke så mange som benytter seg av det. De drar heller til Gulfen eller USA. Ikke så enkelt å koomme inn I England lenger som inder. Hørte en kelner I en restaurant som fortalte at han hadde fått seg portugisisk pass og hadde tenkt seg til Norge.

Roar
Nils Christian S.

Interessant kirkearkitektur med frisk bruk av farger i utsmykningen. Alle lyskjedene som er rikelig drapert over kirkebygget har vel vært i anledning julehøytiden ? Artig å lese din undertekst og kommentarene over!

Mvh
Nils Christian
Olav Bjarte K.

Ikke bare korset, men også klokketårnene avviker fra vår normal. Hele gavlen virker som om den er klippet i papp og deretter er reist mot resten av bygget.

Informativt, artigt og i et pent utsnitt!

Vh.

Avsluttet .

Fin lek med lys og skygge, tydelig tilhørighet.
Berit A.

Merkelig kirkebygg. Men fint med det store røde korset og utsmykningen ellers. Litt annerledes enn det vi er vant til. Flott vinkel fra fotografen. :))
Carsten W.

Et spennende bilde. Forsto jeg riktig? Denne merkelig formede veggen med korset på er så å si en fassade foran en eldre byggning?
Jostein S.

Hei
Flott bilde og interessante opplysninger
Bra at kristne og hinduer kan leve fredelig sammen side ved side
Det er slik det bør være!
Røde kors på nattehimmelen kan jeg tenke meg må være flott
Jostein
Truls Bastian H.

Spennende arkitektur, og et helt annet design på dette kirkebygget enn hva vi nordmenn er vant til. Siden det er en stor kontrast imellom den prangende frontfasaden og byggningen bak, kunne du muligens ha tatt med litt mere av den kjedelige byggningen i skyggen bak den enormt fine fassaden.
Frode L.

Hei Roar.

Dette var et solid kors, synes fasaden er spennende på dette inngangspartiet.

Fint lys med ditto skygger og fine farger.

Frode.
Roar K.

Jeg har bare tatt bildet og aner ingenting utover det om bygget.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Lars-Anders M.

Spennende kirke. Går du der?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu