Bikkja på tur I
... på Gamlebyens voller som omgir hele byen. Bikkja var tydeligvis gammel eller sliten, for da han kom frem til "krysset" så "frøs" den og var ikke til å rikke. (og jeg som skulle ta flere bilder av denne scenen uten hund og folk!). Bikkja sto bom stille i hvert fall i 5 minutter, før damen fikk den "i gir igjen"....
Tror nok at den egentlige grunnen var synet av alle andefuglene i vollgraven rett nedenfor. Både svaner, ender og et utall av andre uidentifiserte "vannfugler" (?) holder til her. Og for en fuglehund (antar jeg...) er vel det "snadder"...
.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_992696} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Kirsten H.

Vakkert lys og fine detaljer i dette bildet.det er alltid hyggelig å se på dine bilder fra den andre sida av fjorden.
Mvh Kirsten
Walter S.

Takk for besøket på denne siden av fjorden, Kirsten. Hyggelig at du stakk innom og la igjen kommentar!
:o)

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.

Detaljrikt og fargesprakende, gjennomarbeidet og med ny (?) ekvipasje. Valgte brennvidde gir i dette tilfellet et "behagelig" og passende utsnitt for dette motivet.

Fint!

Vh.
Bjørn Åge O.

Ja det er flått på den siden av byen Walter. Flott formidlet av broen over til Vatland Kongsten
Walter S.

Takker Kirsten, Olav Bjarte og Bjørn Åge, som tydeligvis er godt kjent her i Fredrikstad!
:o)

Mvh,
Walter
Truls Bastian H.

Nydelig bilde, og bikja passet faktisk bra inn i motivet.

Fugler er riktig snadder for hunder, og kan distrahere dem. Selv om St. Bernhard er langt ifra noen jakthund (vokste selv opp med den beslektede rasen New Foundlander), så er instinktet der til en viss grad - selv på en slik gammel bamse. Slike gamle bamsehunder har ofte hofte og revmatiske plager, og da er det ikke rart om de tar en liten streik i ny og ned.

Slike kryss med litt stolper og gjerde-hjørner er typiske steder for å markeringspisse. Ofte fordi to bikjer passerer hverandre der, og de legger ut vissittkort til hverandre, og senere skal alle bikjene som passerer lukta markere på samme sted. Når en bikje kommer til et slikt sted så nekter de ofte å gå videre - de vil "lese avisene" slik at de oppdatert, for det er utrolig hva en slik nese kan fange opp av informasjon om hunder som pisset der dagen i forveien.

Walter S.

Takk skal du ha, Truls Bastian for en omfattende og analyserende kommentar. Det er godt at noen kan "lese" hunders "følelsesliv" slik du skildrer. Da faller mye på plass. Markeringsteorien og det "å lese dagens" (Smil!) hadde ikke jeg kommet på, enda jeg selv har hund hjemme.

Mvh,
Walter
:o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu