I Hengende Snøre
Fant en fin edderkopp på tørkestativet utenfor blokka vår. Prøvde å dytte litt på den for å få et finere motiv. Da slapp den seg en halv meter nedover. Den var i perfekt kamerahøyde. Litt kjedelig bakgrunn på dette bildet. Ikke så mye jeg kunne gjøre med det.
JH
Utstyr
  • Olympus C5050
  • -
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 400. Fjernet støy.
    SuperMakro modus fra ca 3 cm
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger259
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_97658} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kate L.

Flott bilde:) Vet ikke om jeg hadde tørt å gå så nær....hehe Litt redd for dem ja. Jeg synes du har fanget en fint og skarpt bilde av denne edderkoppen, fin komp også, synes i grunnen ikke bakgrunnen er så kjedelig, den står i alle fall fint til motivet og edderkoppen kommer fint frem i flaten.

Mvh kate
Sjur R.

Skarpt og fint. Kanskje jeg hadde likt det bedre om du hadde forsøkt å snu det andre veien, selv om det kanskje blir litt ''ulogisk'' siden bildet mister meningen i forhold til tittelen da. Prøvd å endre farge på bakgrunnen litt? Den er ikke kjedelig, men kanskje en annen farge kunne ''spritet opp'' bildet litt.
Ellers pent snitt, men kanskje det kan beskjæres litt i overkant.

Mvh,
Sjur
Joakim H.

Hei sjur.
Takk for gode innspill. Har en versjon som har et litt annet snitt. Grunnen til at jeg valgte så mye luft oppe var for å gi en ''hengeeffekt'' Selve ''snøret'' synes ikke i bildet derfor valgte jeg å gjøre det slik.
JH
Avsluttet .

Likte effekten din meget bra, det du sier med hengeeffekt klarte du virkelig å fa fram syns eg:)
Stilig edderkopp også..tøffe farger..

MvH Regine..
Torbjørn S.

Spennende edderkoppbilde. Synest ikke bakgrunnsfargen er kjedelig. Bra skarphet. Kan kuttet noe i topp, uten av det er livsviktig.

TS
Odd Eirik S.

Imponert over hva du får til. Dette var kjempestilig.
Synes ikke bakgrunnen var kjedelig. Fokus er så å si perfekt. Vet meget godt hvor vanskelig det er å få fokus til å sitte med SMacro. Mener det er en prestasjon i seg selv.

Du sier ikke noe om stativ og derfor regner jeg med at det var håndholdt. Slike karer som dette henger normalt ikke rolig så stativ er vanligvis ikke en opsjon på slike motiver.
Enda mer imponert. Teknisk så har jeg ingenting å utsette på dette. Ei heller noen gode råd å komme med for dette var VELDIG bra.

mvh
Odd Eirik
Joakim H.

Hei igjen og takk for kommentarer.
Jeg brukte ikke stativ her. Ikke så mye hjelp i at kameraet står støtt når motivet er rimelig urolig. Det må nevnes at jeg tok mellom 25 og 30 bilder og kanskje var det to som ble bra. Men sånn er det jo ofte med makroknipsing. Tålmodighet er en nødvendighet. Redigeringsmessig gjørde jeg ikke så mye. Skarpet det opp bittelitt og justerte litt på fargebalansen. Morro at jeg får så positive tilbakemeldinger. Takk skal dere ha og god sommer.
JH
Mariann S.

Hei. Flott bilde !
Jeg liker godt den duse fargen i bakgrunnen. Står i fin stil til fargen på edderkoppen som antagelig ut fra fargen er en agurkedderkopp (familie med hjulspinnere)

-Mariann-
Joakim H.

Takk for artsopplysninger. Dette er noe jeg ikke har peiling på så alltid fint med slike opplysninger fra folk som har peiling:-)
JH
Carina H.

Hei.. Er ikke så veldig begeistret for slike dyr som disse, men det var i hvert fall bra utført og fine farger selv om jeg ikke studerte det så grundig. Får bare frysninger av å se på det dyret =/ hehe...
Syntes fargen på bakgrunnen passet veldig godt in her.

Fortsatt god sommer Joakim!
Mvh Carina =)

Inger-Lise S.

Meget dyktig jobba! Fine farger også.

mvh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu