Sjakk med Yoko Ono
Bildet er tatt på åpningen av hennes utstilling i Bergen.
Utstyr
  • Canon EOS-1D
  • Canon 16-35 mm f.2.8
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetBlitz i taket
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger303
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_97173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Sjur R.

For mye hvitt for min smak. Overeksponert, men var det med vilje?
Synes ikke personen til høyre tilfører noe til bildet heller, blir mer en forstyrrende faktor for meg..
Kanskje det blir bedre om du kutter ved kanten av veggen der, så personen ikke kommer med?

Mvh,
Sjur
Joakim H.

Heftig å få bilde av en slik personlighet. Mener immidlertid at bildet som portrett funker litt dårlig. Fargene er lyse og litt blasse. Du har heller ikke kontakt med din modell i det hele tatt. Mye av dette hadde vært helt greit hadde du valgt en kategori som f. eks journalistikk. Bildet dokumenterer en hendelse. Jeg mener et protrett bør formidle en følelse eller en sinnsstemning. Får ikke den følelsen her. Den nyskjerrige personen til høyre bør også greit kuttes bort. Hadde du kategorisert bildet som journalistikk ville jeg kalt bildet vellykket. Men. Ikke alle som har bilde av Yoko Ono i samlinga da. Det er tøft.
JH
Marit Anne S.

Liker den nysgjerrige personen i bakgrunnen :) Liker det kjempegodt! mer og mer jo mer æ ser på det! Bildene i bakgrunnen, sjakkspillet i forgrunnen....er ingen proff, vet ikke hva ordet portrett innebærer.....for meg innebærer det å få fram personen.....hvem er personen.....? Og det syns æ du får fram her........hadde du tatt bilde av bare ansiktet hennes hvor hun ser kunstnerisk tenkende ut, ville det blitt kjedelig sammenlignet med dette! Kaller dette et herlig spennende portrett og klapper i hendene :)

ma
Geir D.

Bildet er tatt mens jeg var på jobb, altså et journalistisk bilde, men jeg mener likevel at det kan stå som et portrett. Alle portetter må ikke følge en norm!!

For mye hvitt? Overeksponert? Lyse og blasse farger?
Vel, alle 32 sjakkbrikkene er hvite, og er ett av kunstverkene til Yoko Ono..

Etter min mening er det mye personen i bakgrunnen som skaper dynamikk i bildet.

Takk for kritikken fra dere!

Geir
Stephen F.

Først og fremst ville jeg ''frigjort'' verkene bak henne. M.a.o, de skulle ikke rammet henne inn. Ville også fotografert henne fra en slik vinkel at du befinner deg nogenlunde mellom de hun kommuniserer med.

Slik tror jeg det hadde blitt ''kontakt'' med bildet.

Selv synes jeg personen til høyre forstyrrer.

Ang. fargene. De kan rettes opp i Photoshop.
Vegard E.

Er ikke med på kritikken du får her. Tonene er gode. Personen til høyre skaper spenning, og illustrerer for meg de som skal og se på utstillingen - kanskje litt ''sjenerte'' overfor kunstneren, men veldig nysgjerrige på verkene.
Synes du illustrerer denne saken svært godt - og bildet kan godt stå som et portrett i pressesammenheng. Det er ikke så ''tett på'' som mange tenker at et portrett må være - men dette forteller mye om kunstneren etter min mening. Et portrett i presse skal skildre noe ved personen utover ansiktstrekkene - og det er nettopp dét dette bildet gjør.
Stephen F.

Vel, på meg virker det som at personen til høyre har fått beskjed om å holde seg unna.
Geir D.

Forstår fortsatt ikke hva som bør gjøres med fargene?!! De er stort sett gjengitt 100% slik de i virkeligheten var, og bildene i bakrunnen er også Yoko Ono's arbeider.

Ellers er det hyggelig at bildet skaper debatt ;o)

Geir
Cathrine W.

Likte personen til høyre i bildet, skaper nysgjerrighet i forhold til kategorien portrett. Tøft bilde av Yoko Ono også, slike bilder kan ofte bli litt kjedelige og snapshot aktige. Men syntes det fikk frem personlighet,humor,sjarm og fikk frem utstillingen.
Sjur R.

Synes det blir vanskelig å skille brikkene fra hverandre. Prøvde selv både autocurves og autolevel på deler av sjakkbrettet, og synes det ga bedre resultat, selv om uskarpheten da kom bedre frem. Men var det hvitt så var det vel hvitt :)

Mvh,
Sjur
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu