Balder
Hei!
Mitt aller første bilde... *skummelt* jeg er totalt amatør, men liker veldig godt å fotografere. Kjøpte meg nytt kamera for en uke siden, og synes dette er kjempemoro!

Bildet er av hunden min,Balder.. som stort sett stiller gladelig opp som modell. Jeg driver hundeskole, så hunder er noe jeg liker å fotografere. Vil gjerne bli flinkere til dette, lære å ta bedre bilder (ser folk her ofte synes hundebilder er kjedelige)

Veldig hyggelig hvis noen har lyst til å kommentere bildet. Tåler å høre sannheten ihvertfall :)
Utstyr
  • Canon EOS 300d
  • -
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • AnnetRaw-format, brukte C1 rebel til å konvertere til TIF. Har her brukt *disable sharpening* og heller brukt litt USM i photoshop elements. Litt usikker på hva som egentlig gir best resultat. Bruker laptop, så jeg er også usikker på hvordan bildet vil bli på andre maskiner, vet ikke hvordan jeg skal kalibrere denne (?)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger422
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93540} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Atle A.

Litt trangt utsnitt. Du hadde trengt litt mer luft oppe og nede, eller burde gått enda tettere. Ellers er bildet greit komponert. Bakgrunnen er fin, bortsett fra stolpen som gror opp fra hundens hode.
Lillian A.

Velkommen hit:O) er temmelig ny selv og hundegalen:O) Veldig flott hund han Balder. jeg ville ha hatt mer av halsen på bildet. Ellers enig med Atle angående stolpen.

Jeg gjordet selv den feilen i et hundebilde( se min profil) mine bilder. Der ble trestammen i flukt med halsebåndet til min hund og det så litt groteskt ut.
Solvor N.

Fin hund og fint hundeportrett. Ville kanskje foretrukket litt luft over hodet, og heller beskåret endel på høyre side. Men jeg liker bildet.

Hilsen Solvor
Knut P.

Hei dere, og takk for kommentarer!

Atle, neste gang skal jeg få med mer luft oppe og nede. Takk for tipset. Du skriver jeg kunne gjort utsnittet tettere, hvor mye tettere synes du?

Lillian, flotte bilder du har på siden din.. og en flott hund har du! Synes vel også bildet var litt uheldig, og litt makabert... Jeg prøvde å fjerne stolpen fra bildet mitt, men jeg er ikke flink nok.. så jeg synes ikke det ble bra nok. Må nok heller passe på bakgrunnen neste gang tenker jeg..

Solvor, du sier jeg burde beskåret endel på høyre side. Jeg lurer på hvor mye egentlig? synes dette er vanskelig. Jeg har jo lest at det skal være endel luft i fartsretningen eller synretningen, men hvor mye bør det egentlig være? Er det noen tommelfingerregel, eller er det noe en tar på feelingen?

Legger strax ut ett bilde til... nok en hund... :)
David S.

Bra bilde Knut. Syns du fikk med nok av hunden. :)
Den stolpen hadde vært flott og fått bort. Også kan du ta vekk litt av gjerdet fra høyresiden, lage et minde bilde hvis du skjønner! :)
Solvor N.

Personlig kjenner jeg ikke til noen tommelfingerregel. Det kommer jo veldig an på om man vil vise noe ved det som befinner seg i området. I dette tilfellet var ikke den delen av bildet så intressant, så selv ville jeg tatt vekk litt over halvparten av feltet foran ansiktet. Men det er nok også en smaksak, så det er bare å prøve seg fram. Selve hundehodet var veldig fint presentert.

Hilsen Solvor
Atle A.

Nei, jeg har forsøkt forskjellige utsnitt i ps, men har kommet til at ørene må med. De er et viktig uttrykk for hundens personlighet. Dermed kan du faktisk ikke beskjære tettere uten at det går ut over uttrykket, i motsetning til hva jeg antydet sist. Ville heller lagt til ei bittelita stripe med ekstra luft over øret så det ikke tangerer overkanten.

Svart pels er forøvrig noe av det vanskeligste å eksponere fordi det suger så mye lys i de mørke partiene, samtidig som det lett brenner ut på grunn av glansen i høylyset. Men når man lykkes, som du har gjort her, blir resultatet alltid ekstra godt.
Atle A.

Angående tommelfingelregel: Bruk følelsen. Tommelfingelregelen sier at motivets tyngdepunkt bør ligge i det gylne snitt, det vil si ca en tredel fra den ene langsiden og ca en tredel fra den ene kortsiden.

Les mer: http://www.beautyanalysis.com/mba_phiin1dBOTTOM_page.htm
Marina R.

Fint hundeportrett, og hundebilder er IKKE kjedelig...

Marina
Svein Martin K.

Hei Knut og Balder!
Et fint portrett av Balder. Hundebilder er det bare å legge inn flere av, blir aldri lei av det jeg ihvertfall. Kunne godt ha tenkt meg å sett et bilde der hele Balder er med også.

Regner med dere er samme Knut og Balder som jeg snakket en del med på gamle Canis chatten for noen år siden? Lenge siden det nå. :-)

Svein M.

Knut P.

Hei Svein! Det er nok den samme Knut ja... artig å treffe på deg igjen! Det var hyggelig på chatten i gamledager...hmm det er lange siden ja. Vi skulle nesten hatt ett '' 5 år etter'' treff eller noe sånt! Eller.. er vel kanskje bare 4.... :)

Takk for kommentarer også, bilde av hele Balder er det nok ikke umulig at dukker opp etterhvert :)

Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu