Myrsanger
Ikke like spennende motivmessig som det forrige, men dette synes jeg viser hvilken skarphet som det er mulig å få til med digiskoping. Denne fuglen synger ikke i det bildet blir tatt, dermed sitter den også helt stille. Ca. 20 m avstand.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-14 23:03:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Coolpix 4500
  • Swarovski ST80HD
  • Blenderf/5
  • Lukker1/167s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger330
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_92655} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
charles w.

Flott bilde, god skarphet på fuglen. Synd ikke all kvisten er like skarp. Ikke alltid lett å få tatt slike bilder av en aktiv krabat.
Børge J.

Dette var meget bra skarphet til tross for digiskoping, men du har jo ikke noe billig skop da.
Den bakgrunnen var jo utrolig bra,har du klippt ut sangeren for etter på å satt inn ny bakgrunn, eller var den så flott??? den fremmhever i allefall fuglen veldig bra.
BJ
Jens Erik N.

Jeg kunne vel antakelig ha fjernet den uskarpe kvisten nokså lett, gitt den mørke bakgrunnen, som er umanipulert. Det er skogen bak som ligger i skygge. Den lille dybdeskarpheten gjør bakgrunnen helt jevn, som ofte skjer med digiskoperte bilder.
Bård Lauris H.

Bra og detaljert artsportrett, men mangler litt på skarphet igjen...
Jens Erik N.

Hvor mye skarphet skal man forlange, Bård? Gitt en dybdeskarphet som er mindre en fuglens egen dybde, klarer jeg neppe å hente ut noe mer av dette utstyret.

Jeg har jo sett en del ultraskarpe bilder fra digitale speilreflekser med dyre linser som jeg ikke kan matche, men håper at jeg med dette utstyret kan greie å ta bilder av en del arter som ellers ikke er så lette å komme i nærheten av.
Stig B.

Flott bilde igjen. Som tidligere sagt så imponeres jeg av kvaliteten på digiscopingen din.

Flott detaljering, fin skarphet og rolig bakgrunn.

Det må jo være en utfordring bare å finne fuglen med sånn liten bildevinkel!!Fokusering må også by på sine utfordringer.

Bra.

Mvh Stig
Jens Erik N.

Takk, Stig. Det er mange utfordringer i digiskoping som ikke finnes i vanlig telefotografering. Jeg har montert på et riflesikte med trådkors som hjelper meg å finne fuglen. Og jeg har skiftet ut stativhodet med ett som har meget jevn gange (Gitzo 2380), slik at det er mulig å gjøre de ørsmå justeringene som skal til for å få fuglen innenfor ramma. Fokusering er ikke lett på den lille skjermen på kameraet. Jeg bruker ikke linse over skjermen som en del gjør, fordi jeg synes bildet blir så grovkornet, og jeg mister litt fleksibilitet når jeg må legge øyet helt inntil.
Helge A.

Kvistinga gjorde underverker. De gjenværende greinene passer godt inn. Bildet ser skarpt ut, men det er noen små utflytende felter i fjærdrakten. Kan det være for kraftig komprimert ved lagring?

Mvh Helge
Avsluttet .

Fint artsportrett. Utrolig imponerende rent teknisk å ta noe slikt på 20 m avstand! Ukomprimert ville det vel vært enda bedre.

Bruker du okularet på teleskopet? I så fall hvilket? (Har 20-60 x på min ATS 80 HD, og har såvidt prøvd å digiskopere med en lite egnet Ixus. Det blir skrale greier foreløpig...)
Jens Erik N.

Helge, både komprimering og bruk av NeatImage for å fjerne digital støy kan vel gå ut over noen detaljer. Bildet er på ca. 140 kb, ikke spesielt hardt komprimert altså.

Knut-Sverre, jeg bruker 20-60x okular på teleskopet, det må sitte okular på teleskopet, så vidt jeg vet. Bruker mest laveste forstørrelse, kan av og til zoome litt inn. Kameraet er ganske viktig for resultatet. Det er fortsatt ikke kommet noen klar etterfølger til Nikon Coolpix 4500, selv om det brukes litt av hvert. Du har jo et ypperlig teleskop, det er bare om å gjøre å finne et egnet kamera. Besøk www.birdforum.net, der finner du mye informasjon og diskusjon om digiskoping.
Bård Lauris H.

Skarpheten er imponerende bra til det utstyret du har og det er sikkert ikke rettferdig å sammenligne med en dslr med dyreste optikk, men jeg klarer liksom ikke helt å unngå sammenligningen....
Ketil K.

Like imponert av din digiscopingteknikk som tidligere. Her var det lite å utsette på detaljering og farger!! Swarowski hevder vel at man helst bør bruke fastokular på 30x til digiscoping. Har du noen synspunkter på det? Hvor mange gangers forstørrelse regner du med dette er?
Jens Erik N.

Kjetil, jeg har ikke sett Swarovskis anbefalinger, men jeg synes at 30 xx er litt mye. Jeg liker zoomen, den er også mest fleksibel på vanlig fuglekikking, så jeg tror jeg beholder den. Jeg har trolig brukt 20xx på okularet, ca. 2,5 xx på kamera og beskjært litt, så bortimot 60xx forstørrelse alt i alt. Tilsvarende 3000 mm tele altså.

Mine resultater med digiskoping-teknikk ligger 50% på utstyr og opptaksteknikk og 50% på billedbehandling vil jeg tro. Jeg ser ganske mange bilder med potensiale som blir lagt ut, men som forblir halvgode på grunn av mangelfull billedbehandling

mvh Jens.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu