Jeg driter i forglemmegei'en din! 2
Disse sabelgresshoppene (nymfene) trives godt i forglemmegeien utenfor her. Driter gjør de ihvertfall :))
Tok dette etter et regnskyll i ettermiddag.
Bildet inngår i albumet Diverse macrobilder. -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • MP-E 65mm/2.8 1-5x
  • Blenderf/16
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeIso 100
  • Nei
  • AnnetMR-14EX blitz er brukt.
    Håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger654
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_90155} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Bjørn H.

Heeeeeeelt strålende dette Frode :)

Bjørn ;)
cathrine d.

hei
kjempe tøft bilde.. veldig skarpt og klart.. dråpene og selve huden/skallet på gresshoppen!! kjempe flott! mvh cathy
Amund Blix A.

He-he, utrolig artig bilde dette her! Veldig skarpt og fint også.
Bård Lauris H.

Nok et bra makro bilde...
Bra!
Rune T.

Hei Frode!

Talende og beskrivende tittel fra deg, nok en gang :)

Dette bildet synes jeg du teknisk sett har løst meget bra. Antydningen til det grønne nederst i bildet skaper en helt annen dybde enn ditt forrige. Fargene er også helt annerledes her, ikke så flate og ''slappe'' som det forrige. Her er du sikker mht kompsisjon.

Nå begynner jeg virkelig å se frem til flere bilder tatt med MP-Een. Stå på!!!!

Mvh
Rune

Kristine G.

Helt supert Frode!!!!! Veldig bra!!
Grethe B.

Et ord..GURI!
Jammen bra de er smååå, fy flaten så stygg....brrr, men allikevel så stilig. Men du da, la folk...eh, dyr drite ifred!;-)

mvh og god natt!
gt
Avsluttet .

Fantastisk dybdeskarphet og et interessant og inspirerende arbeid du har lagt ned her !
Anniken S.

Er det mulig å finne så mange stygge dyr å ta bilde av....
Du får det til Frode. Dette var så nært og godt at jeg bare må ta av meg hatten og si...gratulerer!
Kate L.

Du er utrolig flink:) Nok et fantastisk bilde fra deg, kjempe skarpt og fint. Fine detaljer og kult med dråpene på blomsten. Fin rolig bakgrunn. Kjempe bra!

Mvh kate
Stig B.

Dette var flott!!

Fin dybdeskarphet som gir god skarphet på både blomst og insekt. Nydelige farger, fint med dråpene som ligger der. Fin bakgrunn med antydning til grønt.

Bra dette.

Mvh Stig
Lars Erik N.

Flott igjen Frode. Selv om det er fy-fy så hadde jeg kanskje forsterket øynene litt. Jeg vet de er slik, men det gjør seg med en liten manipulasjon syntes jeg


Lars
Kay R.

Hei Frode...

Ja ka skal man si som ikke e sagt...hmmm
Får vel henge mæ på all skryten du har fått hær for det fortjener du... Skjønner egentlig ikke kordan du får det til. Fantastisk skarpt og klart (som vanlig) med utrolige dråper som effekt på blomst... Kordan får du forresten bilde så skarpt samtidig som du har så god dybde?...
Perfekt komposisjon....

Ha en flott kveld..

MVH Kay:-)
Tom A.

Humm jeg tar meg selv i se for meg deg ålende rundt nede i gresset på magen med Kamera foran deg.. makroen din imponerer som alltid meg ihvertfall.. utrolig bra.. hvil også gjerne hvite jhvordan du beholder dybden...
Frode A.

Tusen takk for kommentarer :)

Det er utrolig morsomt å ta bilder av småkryp. Å få se hvordan disse skapningene egentlig ser ut er fasinerende synes jeg.

Dybden i bildet ha jeg fått ved å blende ned objektivet til F16, som er minste blenderåpning på dette objektivet.
At det er skarpt skyldes 2 ting: Fokus sitter, og jeg har klart å unngå bevegelsesuskarphet. Det siste er faktisk ganske vanskelig ved macro. Blir nesten som å ta bilder med en lang tele håndholdt. Alle små bevegelser, pust, til og med hjerteslagene ser man tydelig i søkervinduet :) For ikke å snakke om vind :(
Pusteøvelser og mye trening på å presse utløseren ned uten rystelser i kameraet har hjulpet meg mye. Holdeteknikk er også veldig viktig. Har også brukt en lukkertid på 1/100s for å unngå bevegelsesuskarphet. Bruker ofte lukkertider enda kjappere enn dette ved godt lys, men jeg jobber jo nesten alltid med blitz ;)


Morsomt at folk liker det jeg gjør, det trigger meg også til å prøve å overgå meg selv hele tiden. Noe som for meg er helt kjempe. Man tvinges til å finne bedre måter å løse problemer på.

Mvh: Frode
Thomas B.

Dette bildet er det beste i serien med det nye objektivet ditt. Du har virkelig fått teken på det, for veldig mange av disse bildene var veldig gode. Jeg syns kanskje bildet hadde vært bedre hvis du ikke hadde kuttet kronbladene på blomsten.

Mvh
Thomas
Ann F.

Drittlekkert.
:-)
Kan du gi noen blitz-tips når det gjelder makro-arbeid? Jeg har ikke prøvd det anda, bare jobbet uten, men ser helt klart at det av og til kan være en fordel.
Bruker du spesiell makroblitz (ringblitz)?
Mvh Ann
Frode A.

Takk :)

Tips ang. blitzbruk...hmmmmm...........prøve og feile kanskje? :))

Har vel egentlig ikke erfaring nok på området selv enda til å begynne med råd til andre. Tar imot tips selv med glede på bildene mine for å få ting bedre.
Om du følger med på mine bilder fremover er det helt sikkert noen som kommer med noen gode tips. Skal også få med på bildene mine hvilken teknikk jeg evnt. har brukt med blitzene.

Har her bruke en ringblitz, laget spesielt for macro. Objektivet er også et dedikert macroobjektiv, som ikke kan ta bilder av annet enn macro 1-5x lifesize. Dvs. at en bie fyller hele bildet ved 1:1. Ved 5:1 ville man bare fått med hodet dens, men jeg har enda ikke klart å få dem til å sitte stille lenge nok til at jeg har klart det enda. Mulig jeg får legge ut åte? Multesyltetøy skal visstnok være bra til slikt bilde nr. 87588 :)) Takk for tips Paul.


Tusen takk til den ultrasnille Robin Balas for at han låner meg dette utstyret!!!!! Flotte tips om bruken av det får jeg også fra deg, så dette er helmax :)

Mvh: Frode
Inger-Lise S.

Flott macrobilde igjen! (Du har tatt mye fine bilder da jeg var på ferie,ser jeg.Får kommentere etpar..)

Mvh Inger-Lise:)
Avsluttet .

fantastisk...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu