Rassteplass ved havet.
Jeg leste en artikkel i et blad om at bilder fikk mer dybde dersom de inneholdt forgrunn, motiv og bakgrunn. Med dette i tankene gikk jeg på tur.
Da jeg kom hjem og såg bildene på pc`en, så har det som skulle være forgrunnen, ( i dette tilfelle benken),kanskje blitt motivet? Eller har jeg
bare forgrunn og bakgrunn, men mangler motiv?
Utstyr
  • Olympus 400 mju
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger211
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_89562} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Inga Helene J.

Hei!

Benken er forsåvidt motiv godt nok syns jeg, men det blir litt for mye rot i bakgrunnen. Fortsett og let; forsøket er godt.

Jeg ville prøvd å få med havet, steingrunnen benken står på og selve benken. Tror at fargene i disse tre elementene står godt til hverandre.

Inga
Avsluttet .

Her har du tatt poenget Janne. Benken er et fint motiv og du oppnår bra dybde i dette bildet. Fine farger og god skarphet.

Jeg skjønner hva IHJ mener med rotete bakgrunn men jeg synes bakgrunnen her passer bra til benken. Kanskje med andre motiver i forgrunnen så bør du nok tenke litt på hvordan bakgrunnen blir presentert.

Jeg kjente meg umiddelbart igjen i dette bildet og jeg synes bildet fungerer veldig bra.

mvh Tor
Kay R.

Hei, hei Janne....

Synes du har fått et pent naturbilde med flotte farger og fin dybde. Benken e helt grei å bruke som forgrunn i mine øyne.

Du stiller en del spørsmål i teksten din å æ skal prøve å svare på dæm sånn som æ ser det.
Når det gjelder mye forgrunn i bilder for dybde e svaret helt klart ja!!! En stor blender alene gir ikke mye dybde uten et holdepunkt i forgrunn... Når det e sagt så trenger ikke forgrunnen være så markert som den benken du bruker hær. Synes den gjør seg godt i bilde ditt, men det kan like så bare være bakken rett foran dæ bare den har en markert fokus. Se dette bilde mitt for eksempel: bilde nr. 111133 . Bildet mitt har en skarp og klar forgrunn som går over i vann og avsluttes med fjell i horisonten. Enig i at dette tilfører dybde?. Vel, håper iallefall du synes eksempelet var representativt...

Til slutt spør du om benken ender opp med å bli motivet.
Vel, delmotiv e det så absolut, men æ synes ikke den stjeler for mye oppmerksomhet. Det føles egentlig som æ sitter på benken å ser utover en flott natur, så æ må si mæ enig med Tor når han sier at det e et bilde man kjenner seg igjen i. Du har jo fått en flott fokus på benken samt at den skiller seg ut fargemessig fra resten av bilde. Dette gjør utvilsomt at den gir en sterk og klar kontrast kontra bakgrunnen. En positiv kontrast i mine øyne.

Likte bilde veldig godt Janne. Synes du presanterer det på en veldig fin måte.

MVH Kay:-)
Inger-Lise S.

Trivelig bilde,godt presentert!Likte det godt.

Hilsen Inger-Lise:)
Ann F.

Joda, du har oppfattet et viktig poeng godt.
Ikke at det alltid skal følges, men er kjekt å ha i bakhodet.
Hvis mulig, ville jeg vurdert å snu meg litt mer mot venstre slik at benkens kant ikke var så nær og relativt parallell med overgangen land/vann i benkens venstre kant. Kanskje latt benken gå litt utover vannet, hvis du forstår hva jeg mener.
Laaaaang benk i forgrunnen, kutte den gule hytta, kanskje begge, mer vann og landskap.
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu