Blå symfoni
Mye pene detaljer når en går tett nok på. Ordinære blomster får en annen dimensjon
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon 80-400 VR
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetAkromatisk forsatslinse
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger363
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_88770} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Bergliot E.

Heisann,
Fantastisk motiv. Skarpt og knallfine farger. Likte dette bildet. Vakkert!!!

Bergliot:)
Liv Anette T.

Synes du hadde et flott bilde her men en nydelig blåfarge. De bakerste blomstene er så duse at de ikke forstyrrer, men heller er med å hever bilde ( sett med mine øyne og smak)
Følger deg helt i det du sier her at det er en ny verden som trer fram. Har de siste dagene for første gang hatt mulighet til å dykke virkelig inn i blomstene.
Det er utrolig gøy. Det har tatt av litt, men roer seg kanskje. Kanskje ikke:-) Holder enda på å teste ut hvor stor skarpheten blir på ukike eksponeringer og ved bruk av div mellomringer. Skriver ned etter hvert hva jeg har gjort så jeg kan gå tilbake til dette når jeg får framkalt filmen. Det er den eneste måten å lære på tror jeg.
Hva er en aromatisk forsatslinse? Er det det samme som en nærlinse??


Anette
Kjetil J.

Takk for kommentarene.
Akromatisk forsatslinse er en ''nærlinse'' som gir minimalt med fargefeil. I dette tilfellet en Canon 500D. Det er en bra måte å få gode nærbilder med lange telelinser og zomer der mellomringer ikke fungerer like godt.
Dette bildet er fra litt eksperimentering i blomsterbedet. Fordelen med så lang brennvidde er blant annet den uskarpe bakgrunnen og muligheten for å komme dypt inn der kortere brennvidder ville forstyrre motivet.
Avsluttet .

Noe så nydelig!

Supert jobba!

MVH Stian Håpnes
Helge A.

Dette er pent. Uhyre kort skarphetssone, men de mest detaljerte blomstene er skarpe, og det holder. Den fine bakgrunnen gjør mye av bildet.

Mvh Helge
Avsluttet .

Fantastisk flott bilde. Gode farger og en spennende komposisjon. De grønne partiene passer godt inn i bildet. Skarpheten er helt utrolig! Nå skal jeg sjekke ut de andre bildene dine.
Inger-Lise S.

Aldeles nydelig bilde! Herlige blåtoner,kjempefin bakgrunn,god skarphet.Meget bra!

mvh Inger-Lise
Ann F.

Riktig bra! Nydelig blåfarge og passe skarpt der det skal være.
Kan skrive under på at en akromatisk forsatslinse er god å ha, jeg bruker en Nikon 6T, enten på vanlig objektiv eller som tillegg til min Sigma 105 mm makro.
Har du vurdert beskjæring til tilnærmet kvadratisk format, dvs. fra høyre til ca. halvparten av det blå diffuse der, og det grønne da kanskje kommer bedre frem som motvekt mot det blå?
Mvh Ann
Kjetil J.

Takk for kommentarer igjen. Jeg skal tenke litt mer på beskjæring, men tror i alle tilfelle ikke så mye. Ville ha noe blått som motvekt til høyre.
Renate F.

For et nydelig bilde!!!
Og for noen deilige farger!!!
Einar E.

Vakkert!

Har du gjort noe med fargene i ettertid?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu