Storesand, Hvaler
Utstyr
  • Canon Powershot A70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetGradert gråfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_86475} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Kurt S.

Synes forgrunnen ble litt for dominerende. Linjene i berget leder mot steinen og øynene stopper liksom der. Ville derfor (selv om berget ble flott ) beskjært i bunnen nesten opp mot steinen, slik at bare litt av berget ble med.
Egentlig ser jeg to bilder her. Et som jeg nevnte ovenfor, og et annet hvor du beskjærer i overkant slik at bare litt av havet blir med oppe. Håper du forstår hva jeg mener -:)
Det var jo et flott landskap og lys dette så det er nok veldig lett å bli fristet til å ta med alt i samme bilde.
Bildet ble forøvrig flott med et nydelig lys, fine fargetoner og god skarphet.
mvh Kurt S.
Joakim T.

Jeg ser lett hva du mener med beskjæring nede, Kurt, men jeg er en stor tilhenger av så stor vinkel som mulig! ;) Om jeg burde ha utnyttet den vikelen jeg hadde til rådighet bedre er jo selvfølgelig en diskusjonssak...
Eirik H.

Dette var riktig så flott. Synest forgrunnen kjem til sin rett her, men du kan godt kutte 2-3 cm slik at du unngår den vesle fordjupninga i forkant. For hard usm i horisonten. Eit tips er å bruke layers ved USM. Lag fyrst eitt som du gir ei moderat mengde usm. Dupliser dette layeret og tilfør eit større mengde usm som er tilpassa størstedelen av biletet. Deretter viskar du ut dei delane av dette layeret som viser for mykje USM (typisk den ''halo'' effektden som viser i horisonten på dette biletet)
Joakim T.

Hei Eirik! Takk for kommentar og gode råd! Et liten kutt i bunnen kan jeg gå med på! Ser at det forbedrer komposisjonen. Når det gjelder skarpheten har nok du et bedre trent øye enn meg, for jeg ser ikke at det er for mye usm på horisonten...forøvrig har jeg brukt NeatImage på himmelen, så det kan være noe der også...jeg skal prøve teknikken du nevnte og fortsette å jobbe med saken! ;)
Eirik H.

Du ser det på den såkalla ''halo''-effekten ved overgangen mellom skog og himmel. Du kan sjå at mellom den mørke skogen, og den lysare himmelen, er det ei rad med pixlar som er heilt lyse. Dette skuldast stor kontrastskilnad mellom himmel og forgrunn. Ved oppskarping blir denne forsterka.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu