Bypåske
Bildet inngår i albumet Endless Urban Wilderness - Bynatur. Slik jeg opplever den.
Utstyr
  • D2H
  • 17-55 Nikkor
  • Blender-
  • Nei
  • Annet(kamera & objektiv for den som tror slikt er nødvendig å vite for å vite noe om et bilde)

    og ja, intet er arrangert, bare slik det faktisk var i Oslo i starten av denne påsken.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger759
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_83526} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Trond H.
Ja, dette er et skikkelig påskebilde! Her har man påskeblomst, på et biltak med taktstativ, kjekt hjelpemiddel for dei som velger å tilbringe påskeferien på fjellet. Her kan man kanskje også tolke inn aspektet med at påske for mange forbindes med reise, ergo biltak, som igjen er et urbant element (kanskje litt vel langt å tolke inn den siste, men...) I bakgrunnen ser vi ei kyrkje, som igjen danner bakgrunnen for påskefeiringa. Du har til og med fått med et lys fra oven i en ellers grå bykvardag. Spekka med informasjon som vanlig dette Bjørn, og lever definitivt opp til tittelen.

Moro å leite i bildene...

PS: er det en Lada?

MVH TH
Ragnar W.
Bra komposisjon og fine lysvariasjoner.

Men det burde vært litt luft melloom toppen på kirken hjørnet og blomsten burde vært mer i fokus.

Biltaket hever ikke bildets kvalitet, men det får gå. Uten trærne foran kirka kunne jo dette blitt riktig bra!

Birna R.
tror det var en toyota, er ikke så god på bilgjenkjenning med mindre det er en Peugeot og det var det defintivt ikke.

tatt på vålerenga for de sokm ikke er lokalkjent i oslo
Birna R.
biltaket er en nødvendig og svært bevisst del av komposisjonen. blomsten er forøvrig meget skarp den.
Ulf R.
kult bilde. finfin fortellende stil. bra beskrivelse av oslo-påsken i dag, håper den blir bedre i morgen.

/ulf
Knut L.
Dette likte jeg godt; Bjørn.
En tittel som satte som et skudd på elementene i bildet.
En spennende komposisjon i farger og linjer. og fin fortelling knyttet til bynaturen.
Tøfft.

mvh
Knut
Tom A. T.
Liker godt måten du bruker fargene på med gjentagelsen av gult og det røde taket i skarp kontrast mot den noe grå og overskyede bakgrunnen. Kirka som fyller ut bildeflaten mot hjørnet gjør det hele komplett. Et herlig bilde som er vel verdt å bruke litt tid på.
mvh Tom T
Kjetil N.
Fint dette, men ville definitivt droppet blomsten. Den ser malplassert ut og får dessuten bildet til å virke arrangert. Biltaket MÅ være med.

Liker ikke at kirkespiret treffer akkurat i hjørnet, det samme gjelder takstativet nede til høyre.

Litt usikker på det store gjengrodde (på flere måter, hehe) treet som står i veien for kirka.

Noen detaljer skjemmer litt. Det hvite huset og litt av himmelen har fått litt gulfarge, det kan virke som om du har gått over lysflekken på jordet med et verktøy i PS og fått med litt ekstra. Det ser også ut som om du har brukt dodge på trærne til venstre, dette resulterer i lysere himmel bak og høy metning (magenta) i greinverket.

Nå fokuserer jeg kanskje vel mye på tekniske ting, muligens fordi jeg har et inntrykk av at det visuelle / estetiske / formale står sentralt i dine bilder.
Birna R.
Blomsten lå nå der og var årsaken til at vi stoppet fototuren der og da for den neste halvtimen (kom bare 100 m fra startposisjon denne gangen, før bremsene ble tråkket i bånn). Jeg er alltid på jakt etter det uventede innenfor det vanlige og har en øynene med seg i by og bynatur så er mulighetene tallrike nok.

Beskjæringen er meget bevisst gjort, og finpusset i etterkant, for å få frem en dobbeltvirkning med kryssende diagonaler. Det er også en dobbeltbunnstolkningsmulighet for de som liker å finne meninger bak meninger. Den ''luft'' som noen etterlyser vil klart være påkrevd i en mer konvensjonell variant, men i mine øyne helt ødeleggende for en stram diagonalgang (hhe: nok et påskebegrep for folk som flykter til fjells ,,,).

Det er kjørt en kontrastøkende USM på deler av bildet og det kan ha gitt noe sideeffekter i bakgrunnen i den lille utgaven av bildet som vises her. Tekniske kommentarer kan folk komme med av hjertens lyst.
Jarle L.
Et skrått blikk på mange elementer med fine toner.
Blomsten må være med.
Dette likte jeg.

Jarle
Avsluttet .
En ateist ville like bildet. Selv om det er en del av byen, ville mange reflektere over at dette ser ganske så landlig ut.

Nydelig lys i ramma.

-k
Birna R.
Jeg er en ateist, KSR.
Steinulf L.
Bypåskestemning så det suser dette. Fint 'spotlight' på plenen. God påske til deg.
Avsluttet .
Mulig jeg er litt off, men det er mulig å ane at denne påskeblomsten bader i det samme blodet som reflekters fra den kristne kirken (ved grantreet).

Heri ligger det en flere muligheter til fortolkning av påskebudskapet.

Bra gjort dette, BR.


-k
Birna R.
Det kan du gjerne ''se'' om du vil KSR, personlig falt jeg bare umiddelbart for gult mot rødt kombinasjon, som vel er en av fargeklangene jeg liker best.
Kjetil N.
Ja, det er vel fordi rødt og gult er den majestetiske og himmelske fargekombinasjon (Itten). Det bor en skapkristen i oss alle. ;)
Birna R.
Akkurat den kommentaren mislikte jeg sterkt. Jeg er en erklært ateist og har vært humanetiker hele mitt liv. Slikt vås bør du betenke deg på å slenge ut om mennesker du ikke kjenner.
Kjetil N.
Jøss, var den så vanskelig å ta? Blinketegn og greier. Ja, det var dette med humor og ironi på verdensveven...

Jeg er selv ateist og humanetiker, forresten. Beklager hvis denne lille spøken var for uklar, hadde regnet med den kom til å havne i god jord.
Avsluttet .
Utradisjonelt i kjent stil fra deg. Du har et godt øye for detaljer, og bypåske kan helt klart være vel så bra som fjellpåske ja; definitivt. Liker fargene og kontrastene her godt.
Rune L.
Interessant og bra komposisjon. Bra tittel.

R
Hilde J.
Å tippe kirken opp i høyre hjørne, sett over et biltak.. jeg har opplevd påsken slik jeg også, men det begynner å bli noen år siden jeg så verden på skeive. Fine fargevariasjoner, skarpt og velkomponert, -mange interessante elementer. Men det er ubehagelig å se på, antagelig på grunn av horisontlinjen. Synes de store svarte trærne foran kirken er i veien. Burde antagelig vært hugget ned ;-)

~~Hilde~~
Rune L.
Enig i at trærne foran kirken ødelegger. Men iblant må man vel velge. Enten godta de begrensingene som er på stedet, eller la motivet forbli ueksponert.

R
Lars-Anders M.
Jeg liker komp og farverne. Ok.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu