Hvem er dette?
Har plutselig begynt å like å ta bilder av fugler, men aner ikke hva jeg tar bilder av.
Hva bør gjøres her ?
Bildet inngår i albumet Fugler - Har sett på alle de fine fuglebildene her på fotodtno og blitt bitt av basillen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-03-29 09:53:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-03-29 18:57:57
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 10d
  • Canon EF 75-300 III
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetBrukte stativet hengende under kamera for å få roligere bevegelser. Tatt i overskyet pent vær. Kom heller ikke rundt den før den lettet, så den er tatt i (nesten) motlys
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1118
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82404} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Geir Helge S.

Dette er en tjeld. Slike fluktbilder er ikke lette å ta, og du traff ikke helt her. Forsøk å finne et standpunkt der lyset gir fuglen ''glimt i øyet''. Det kan se ut som om bildet vil heve seg med en liten økning i kontrast og fargemetning. Ellers så er jo fuglefotografering utrolig gøy, så stå på!
Geir
Jostein M.

Dette er en tjeld:-) TRUR EG:-). ET greit fluktbilde men det virker litt slapt i kontrasten. Prøv å juster ørlite mer i levels eller curves. En liten S kurve i curves vil fremhve dyret på en bedre måte. Det er show å fotografere fugl akkurat fordi de er så sky at de noen ganger (som oftest) stikker før du kommer nær no :-)
Mvh
Jostein
Knut M.

Takk for kommentarrene.

Til Jostein, den buen som du kan stille på, den finner jeg ikke i PS-Elements, kan det stemme?
Men jeg forsøkte å legge på litt Saturation, gir det noe av den samme effekten?

Til Geir, skal forsøke å gjøre som du sier. Jeg hadde ikke orginalen til stede da jeg la på litt Saturation, men det har jeg nå.
Det med retningen i forhold til sola, det er ikke lett. Dette er vel tatt ca 45'grader fra sola og langt i fra riktig reting. Men fersk som jeg er i faget så sliter jeg med å treffe fokus først og fremst.
Men gøy er det fordet :o)
Neste mål er å klare og ta en som sitter stille.

:o)
Knut
Geir Helge S.

Følgefokus er vanskelig med optikk med så lav lysstyrke, så det kan nok være noe av grunnen til at det er vanskelig å treffe på fokusen. ''Buen'' som Jostein snakker om finner du under ''curves''/''kurver'' dersom du har photoshop. Du kan gjøre det samme under ''nivåer'' ved å dra den midterste spaken mot venstre (gjør mellomtoner lysere).
Geir
Hilde J.

V3 ble absolutt bedre. Jeg synes det er godt gjort å få bilde av noe som beveger seg såpass fort jeg. Selv foretrekker jeg det som står helt i ro...
Men det er klart det er morsomt når man lykkes. Jeg tror du har en innstilling på kamera som gjør at du kan fyre av tre bilder i ett avtrekk, det er sikkert lurt å bruke på slike motiver?

~~Hilde~~
Inger-Lise S.

Hei Knut! Godt jobba her.Flott fugl i farta.Kan ikke være så lett..
Har selv tatt mitt første fuglebilde idag,men den sto nesten i ro....Men bare nesten;)
Like disse versjonene,men v#3 er hakket bedre..


Inger-Lise:)
Ulf R.

v3 helt klart. er ikke noen fugleekspert, men er ikke så glad i gråværsbilder generelt av dyr, det er lettere når solen skinner!

/ulf
Geir Helge S.

Brukbart nå, men det er ikke skarpt nok. Mulig at det er filen som ikke er bra nok (da får du det ikke skarpere), men hvis ikke kan du muligens skape mere skarphet med ''USM-filteret'' (unsharp mask/uskarp maske). Forsøk deg frem med høyt nivå på øverste ''spake'' og lavt nivå på de to nederste. Ikke overdriv oppskarpingen, det blir ikke fint!
Lykke til videre.
Geir
Knut M.

Takk for kommentarene!
Fikk meg en tur til på fjorden igjen og kommer med et nytt bilde av Tjeld, bare jeg kommer meg hjem i kveld.
Har forsøkt meg med RAW format og finner relativt stor forskjell på jpg og crw i kontrastfylte bilder. Det virker på meg som om det gir større mulighet til redigering av farger og kontrast uten at det går utover billedkvaliteten.

Leste over kommetarene rett før jeg tok den siste turen og håper at dere kan se forskjellen :o) Takk for kommentarer.

:o)
Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu