Issmelting
Bildet tatt like før sola forsvant i havet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt med 50mm makro plus converter og mellomring på stativ. Forstørrelsesgrad er litt mer enn 1:1. Det er brukt full blenderåpning (f 5,6). Hvis man hadde blendet ned, hadde sola blitt mye mindre og åttekantet. F.eks å blende ned til f:11 hadde gitt ei åttekantet sol med en diameter på det halve.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger713
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82068} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Daniel F.
Dagens utvilsomme ''WOW''

Herlig!
Ulf R.
herlige reflekser i isen, og ett beskrivende bilde nå som vinteren endelig gir slipp på oss... :D kanonfett, er alt jeg har å si.

/ulf
Odd Eirik S.
Flott speiling og vakre farger i isen. Den store gule og diffuse sola gjorde seg veldig bra.
I det hele en og store et vakkert bilde..

mvh
Odd Eirik
Avsluttet .
Lekkert! Skulle bare ønske at du fjernet prikkene på solen. Ellers et utrolig vakkert bilde.

Rolf S.
Isen er fantastisk synes jeg, men jeg synes sola blir for stor og dominerende.
Rolf
Jostein M.
Jeg liker speilingen av skogen nederst i isen. Slike små detaljer er ofte med på å gi bilde det siste som skal til for å få et knallbilde, noe dette er. Jeg er litt usikker på om jeg kunne tenkt meg sola litt mer dempet i fargen og lysstyrke..
Hilsen Jostein
Finn M G.
Takk for kommentarer!

Til Ole Marius: Joda, jeg glemte nok å bruke ''Digital ICE''-funksjonen på scanneren da jeg scannet inn. Og siden skjermen min var ganske støvete, la jeg ikke merke til flekkene på sola. Skal prøve å fjerne de i Photoshop når jeg har fått renset skjermen skikkelig....

Til Rolf Støa: Størrelsen på sola er en funksjon av brennvidde, blenderåpning og forstørrelsesgrad. Hadde jeg bare hatt et makroobjektiv med dårligere lysstyrke så skulle jeg fått sola litt mindre og samtidig fått større skarphetsdybde. Men noe slikt finnes vel ikke?

Til Jostein: Skulle fått til speilingen av skogen bedre dersom jeg kunne ha blendet ned. Men det kunne jeg altså ikke gjøre....
Husker noen fantastiske makrobilder som Jan Rabben tok for mange år siden. Det var bilder av duggdråper i spindelvev der man inne i duggdråpene såg opp/ned-bilder av blomster! Tror han brukte opptil 4 blitzer for å belyse blomstene + bakgrunen. Glemmer det aldri.....
Frøydis A.
Vannvittig flott bilde!
Liker at sola er så stor, den dominerer ikke likevel.
Flotte speilinger i isen også.. Bare rett og slett vakkert.. (mine forsøk på isbilder fremstår plutselig ikke så spennende lenger.. Hehe)
Men du inspirerer virkelig med bildene dine!
:¤ -Frøydis
Odd Tore S.
For meg er det isen og dråpen med fargespill og speilinger som gjør dette bildet, og de gjør det helt bra. Sola er det etter min mening mer enn nok av.
Hva om du hadde brukt et vidvinkelobjektiv med mellomringer i stedet? Det burde gitt mindre sol og større dybdeskarphet, og fortegningen hadde vel vært å leve med for dette motivet? Et annet alternativ hadde vært å gjemme sola bak isen, men det gir jo et helt annet motiv. Du inspirerer til eksperimenter!
Ved siste sjekk oppdaget jeg at støvflekkene på skjermen min satt fast på bildet. Jeg ser at du har tenkt å fjerne dem, noen stor sak var det ikke i noe tilfelle.
MVH
Odd Tore
Tore Johan V.
En ærlig og velbegrunnet ''Meget Bra'' fra meg.

-TV
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu