Gaza
Gulvet i en av de nylig raserte husene i byen Rafah, Gaza. Her kjører det Israelske Forsvarsmilitæret inn med jevne mellomrom og utvider sikkhetssonen sin ved hjelp av tanks, mitraljøser og bulldosere.
Bildet inngår i albumet Midtøsten, Våren 2004 - Bilder fra en reise jeg var på gjennom skolen min (Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole). Jeg ble valgt ut til en gruppe som reiste nedover for å kurse Palestinske flyktninger i Beirut i å lage avis. Etter tre uker med dette reiste gruppa rundt i Midtøsten i en uke med lærerne som guider.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF NIKKOR 28-80mm 1:3,5-5,6 D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger350
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_80206} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Haakon D.

Utrolig bra bilde! Vet ikke helt om håpet er knust og ligger i ruiner, eller om håpet er der til tross for ruinene.. det er vanskelig å si. Men utrolig godt fanget!

HD
Ida N.

heihei! kjempe fint! :D passet så sinnsykt godt inn med det utslitte merke ''hope'' bare sier så mye liksom. (syntes kanskje det var bittelitt forstyrrende med den hvite planken eller hva det er i hjørnet, men er ikke noe å henge seg oppi, for fokuset, mitt hvertfall, ble dratt mot midten av bildet)
-ida
Katrine F.

Veldig bra bilde. Gir sterke inntrykk det her.
Ole Martin T.

Nå er vel ikke dette noen side for å spre politiske meninger(?)
I så måte kunne det vel sies litt om palestinere som bomber uskyldie isrelere også.

Som bilde synes jeg det er litt for mørkt samt at komposisjone blir lite oversiktelig. Uten teksten din ville det ikke vært mulig å vite hva bildet skulle formidle, og teksten i seg selv ville egentlig vært nok.

mvh - Ole Martin
Lars Harald J.

Helt klart enig med Ole Martin her. bildet hadde ikke klart å stått uten tekst, men med tekst og tittel sier det mye mer. Liker den journalistiske delen tekst/bilde. Bildet er forøvrig altfor mørkt og detaljene kommer ikke godt nok fram. Har aldri vært noen spesiell fan av bilder av ting i slike sammenhenger, men som sagt med teksten fungerer det.

Mvh Lars Harald
Egil H.

Takk for kommentarer!

Bildet er uredigert, og jeg har bare sett det på LCD-skjerm, så jeg kan sikkert justere det litt lysere. Synes personlig at det kaotiske er en del av situasjonen, og at et ryddig bilde ikke hadde stemt over ens med det vi så og opplevde der. Selv liker jeg bilder som forteller uten å måtte være akkompagnert av tekst -men jeg synes faktisk dette forteller en del. Legg også merke til fjeren som ligger til høyre for ''hope''...

Men jeg setter pris på kritikk! For all del. :o)

Og angående det å spre noe politisk budskap prøvde jeg faktisk å være helt objektiv i bildekommentaren. Og det er faktisk rene fakta uten overdrivelse.
Thor B.

Rotete indeed...men det må det jo være. Kjør på med endel mer kontrast så blir dette bra! :)
Ole Martin T.

Må bare skyte inn at det ikke heter objektivt når du bare ser det fra en side. Det heter subjektivt:-)

Tror gjerne at du opplevde det du forteller, men saken har selvsagt flere sider. Har vært der nede flere ganger selv også, og kunne presentert historier som ikke akkurat favoriserer PA. Det ville også vært subjektivt og hatt mer med politikk å gjøre enn foto, så jeg vil heller gjøre det i andre forum enn her:-)

mvh - Ole Martin
Egil H.

Ja, du har rett i at det å se en sak subjektivt er å se ting fra én side, men nå var jeg altså objektiv, og derfor skrev jeg at jeg var - nettopp - objektiv. Jeg er helt enig i at man bør bruke andre fora for å diskutere slikt. Derfor valgte jeg å presentere rene faktaopplysninger, og beskriver derfor bildekommentaren som objektiv. Fakta er objektivt, og hadde jeg skrevet at de onde Israelerne kommer og angriper de forsvarsløse Palestinerne hadde jeg vært subjektiv.

Jeg kan da å skrive. ;o)
Ole Martin T.

Sorry Mac. Ensidige fakta er subjektivt. Nå gidder jeg ikke mer:-)

mvh - Ole Martin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu