Edel
Edel var lederhund de siste kilometrene på vinnerspannet i begrenset klasse i Finnmarksløpet. Hun er trett etter å ha dratt i spann i nesten 500 kilometer. Hun er nok også litt oppgitt over den fotografen som absolutt skal ha et nærbilde. ;)

Det begynte å bli dårlig lys ut på ettermiddagen. Jeg skrudde opp til 400 ISO, men måtte ned i en lukkertid på 1/20 for å få en god eksponering. Gamla klarte å holde kamera stødig nok, og en trett Edel leet ikke på et hårstrå. Dette ble jeg fornøyd med. Hva syntes dere?
Bildet inngår i albumet Presse - Bilder jeg har tatt i forbindelse med reportasjer og nyheter.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon 24 - 85 MM
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/20s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • AnnetIKKE stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger252
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_79847} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Odd Karsten H.

Gratulerer med en Edel seier! (det var til hunden) Eg ville kutta litt i toppen, ellers er det eit flott bilde
Tom R.

Kjempefint hundebilde, med mang fine
farger. Likte dette.

Tom:)
Odd Eirik S.

Det har du all grunn til å være fornøyd med for her du vært dyktig. Litt heldig for deg at den satt stille, men ofte er det nesten en forutsetning - å ha hellet med seg.

Jeg er ikke i stand til å finne noe å utsette på dette.

Hadde du ikke sagt det så hadde jeg ikke kunne ha sett at det var tatt med ISO-400 og 1/20s lukker. Ser det ikke selv om jeg vet det heller.

Synes du har gjordt et godt valg av blender og fokuspunkt. Passe diffus bakrunn som begynner allerede ved ørene. Men fra nesetippen og bak til ørene er det krystallklart.

Et flott bilde av en skikkelig sliter.

mvh
Odd Eirik
Paul K.

Fint uttrykk på ''vinneren''. Ville nok helst hatt skarpheten på øynene istedetfor snuten. Tom har allerede nevnt fargene. Det røde båndet er en del utbrent på en del områder.

Jeg liker hodets posisjon og vinkling. Synes du har fått skyggepartiene godt til uten å ''gro igjen'', selv om hunden er veldig mørk i pelsen.
Reidun G.

Et flott bilde Wenche, skal si du er stødig på hånden.
Å ta bilde av mørke hunder er faktisk vanskelig, men her har du fått frem bra med detaljer.
Jeg skjønner ikke PK som nevner utbrenthet på det røde båndet - jeg ser ikke en fargeløs flekk på hele bildet ?
Reidun
Ketil K.

Fint reportasjebilde, hvor du har brukt teknikken med ISO-justering helt perfekt. Dette hadde du ikke klart med et vanlig filmkamera med normalfilm - uten å anvende blits. Meget god gjengivelse av detaljer - på en mørk hund med lyse områåder som her i tillegg er det vanskelig.
Eskil O.

Flott fargerikt portrett.

Eskil.
Bjørn H.

Flott hundebilde dette Wenche ...og sååå flink en voff -

Skulle gjerne sett mer skarphet i øynene, men, det er pirkepirkepirk -

Pent er det :)

Bjørn ;¤
Jonny E.

Eg liker disse hundeøynene, gode, kloke og oppmerksomme,
ligner veldig på min hunds blikk.
Eg har selvfølelig tatt mange bilder av min hund og vet at det e vanskelig med sort pels og hvite tegninger, det blir svært sjeldent så bra som du har klart her.

Send et eksemplar til Edel som hun kan ha på veggen.

JonnyE
Marina R.

Gratulerer!!!

Dette var flott!
Liker komposisjonen og du får frem at Edel er sliten... ser det i øynene. Fargene er flotte, og fargene godt gjengitt.
Den mørke pelsen får struktur og det er et stort +

Marina
Venche J.

Takk for kommentarene dere. :)

Odd Karsten: Jeg vurderte å kutte, men ville forsterke nærværet av mennesket bak.

Paul: Jeg forstår hva du mener. Ikke utbrenthet, men refleks. Jeg har tre skjermer. På to av dem er refleksene greie, på den tredje er de veldig synlige, og utvisker detaljene i silkesløyfa. Jeg orket ikke å gjøre noe med det, men var klar over at noen ville bemerke det. :) Jeg er fornøyd med fokusen slik den er - du skulle sett noen av de andre pressebildene som har vært i avisene. Ikke bra. :)

Reidun: Ja, jeg overrasket meg selv også. Det ser ut til at den resettingen gjorde underverker, både med kamera, bilder og eier. :)

Bjørn: Jeg prøvde, tro bare ikke annet, men jeg fant ut at den fine tretthetsfølelsen som jeg ville ha frem ble borte da. Av og til kan ting bli for skarpt. :)

Jonny: Edel skal få bilde.

Fy farao, det er godt med slike helger hvor en får testet seg selv på masse flotte motiv. Det er knallbra øvelse. Anbefales til alle. Ut og øv...

Wenche.
Øyvind A.

Fint portrett, tankefullt blikk. Bra eksponert også. Bakgrunnen forstyrrer, et litt tettere utsnitt gir bildet et roligere inntrykk.
mvh Øyvind
Stig B.

Flott bilde av en litt sliten, men verdig vinner. Godt eksponert, fine toner og detaljering. Jeg tror jeg ville tatt en liten cm på toppen, for å få enda sterkere fokus på hodet, men samtidig beholde menneskene.

Godt gjort uten stativ, og uten bevegelse på hunden

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu