God natt Oslo...
..nå reiser jeg til Lillestrøm og legger meg.
Jada, enda et fartsbilde fra meg. :o)Igjen har jeg vært i bakre førerrom og knipsa litt med lang lukkertid. Denne gangen ut fra Oslo S, på vei til Lillestrøm på en av mine natttjenester. Er ikke så bevandret i nattbildenes verden, så tar gjerne imot tips på ting jeg kan gjøre annerledes!!
Bildet inngår i albumet På skinner - Bilder fra min hverdag i NSB. Siden kundene sikkert ikke er så glad for å bli tatt bilder av, blir det mye togskinner og fart da.. ;)
Utstyr
  • Canon Ixus400
  • -
  • Blender-
  • Lukker1,3s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger825
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_79388} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Inger-Lise S.

Hei! Jeg syns dette var stilig.Ga inntrykk av både fart og dybde.Fine farger.

Inger-Lise:)
Kay R.

Ganske kult bilde. Behagelige softe farger og fin dybde. Likte uskarpheten godt hær. Vi er alle fasinert av noe, du av togskinner. Helt ok det. Du sa du ville ha tips. Vel, kan tenke meg at du får en kul effekt hvis du setter kameraet på stativ i førerhuset (om så en liten fotsokkel). Hadde vært kult å sett et slikt bilde ''bare'' horisontalt ustabilt, med en ganske fin skarphet vertikalt. Da vil bilde kun bli uskarpt i fartsrettningen. Men lett er det ikke.. Bare en tanke Frøydis..

Fortsett med serien din ''på skinner'' du.. Liker slike bilder

Kay:)
Steinar Asp O.

Jernbanebildene dine blir jo bare bedre og bedre søs. Helt topp. Kunne også tenkt meg å se noen dagslys eller skumrings-bilder i samme stil (med f.eks snøføyka som samler seg bak toget, elller lignende). Litt uskarpt i horisontalplanet, men vanskelig når man står på noe som beveger seg (vet jo jeg som har jobbet på båt...). Flotte fargekombinasjoner, og litt imponert over skarpheten på skinnene.
Flott søs!
Klem fra Broder'n
Avsluttet .


Veldig fint bilde. Oslo gutt som jeg er, synes jeg at dette bildet viser Oslo S på en fin måte. Blir litt trist av å tenke på å forlate Oslo. Fin tittel :)

Hilsen Younas fra Oslo
Svein A. N.

Hei
Et bilde med skikklig fart og driv i. Eg får litt følelsen av å bli sugd inn i bildet, likte det godt

Mvh Svein ;o)
Øyvind L.

Hmmm.. tøft igjen! :D Hvis du stod i bakre førerrom, vil det si av du nettopp forlot spor 9, hadde du stått i fronten av toget ville det vært spor 7 du kom til.. snodig... hihi... stemmer det eller? :p

Hadde en togtur til sandefjord i går, hadde tenkt til å lane kamera og ta noen togbilder, men det er vel ikke lov til å ta bilder på toget uten tillatelse? ja ja...

Tøft var dette ihvertfall! :D

Øyvind
Steinulf L.

Fint bilde. Håper du blir inspirert av noen av rådene du har fått her.
Frøydis A.

Hei alle sammen! Dette var hyggelig! :)
Ja, stemmer det Øyvind, reiser fra spor 9 her.. Hadde det vært andre veien hadde det ganske riktig vært spor 7. Men dette vet jo du som pendler med dette toget til stadighet ;o)
Har ikke hørt om noe forbud mot å ta bilder på toget.. blir vel en offentlig plass som alle andre steder..? Eller?
Skal kjøpe meg et sånt bittelite stativ igjen tenkte jeg,Kay, sånn med bevegelige bein. Hadde et før, men ble ødelagt. Men kameraet står på ''dashbordet'' til lokførern så det står ganske stødig.(hvis det går ann på et skranglete lokaltog...hehe) Men jeg fortsetter nok å prøve meg frem ja! :o)
Kjempehyggelig at du liker bildene mine, broder'n! Du har jo liksom vært forbildet mitt når det gjelder fotografering, så betyr mye at du liker dem serr'u! :)
Dere andre også; jeg blir inspirert av alle kommentarene jeg får, og betyr mye at dere liker bildet :) Ha en flott lørdagskveld!
Kjempeklem fra Frøydis!
Tor A.

Hallo ! dette var tøft....suges mot lyset der borte.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei !

Likte dette fartsfyllte bildet med kjempefin dybdefølelse.
Bra lys og farger.

-IAV-
Hans-Petter L.

Forslag til beskjæring: Helt ned til plattformtakene. Da blir det et mer universelt bilde. Ettersom himmelen er helt svart - i hvertfall på min skjerm - synes jeg ikke øvre del tilfører så mye. Hadde himmelen vært dyp blå med Postgirobygget og Hotell Opera og Oslo S i silhuett, ville bildet blitt enda bedre - uten beskjæring.

Hadde det ikke vært for tittelen, kunne det vært ankomst til en stasjon (selv om mengden av røde signaler muligens sladrer om retningen på toget).

Fint med det orange lyset på sporene (selv om dette lyset får gult materiell til å ''forsvinne'')!

mvh
hpl
Ketil K.

Tøft bilde, med skikkelig sug! Fin bruk av lys og lukkertid. Synes utsnittet er OK som det er.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu