På jakt etter meningen med livet og den tapte musikken
Bildet inngår i albumet By Invisible Light - UV/IR bilder:
Fotografering uten å se noe som helst. (i søkeren), men med alle muligheter for å ta bilder på tradisjonelt vis likevel
Utstyr
  • kamera
  • objektiv med nattsvart filter
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger770
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Lars-Anders M.
Harald Eiaparodi, trodde jeg.
Jon Fredrik S.
Glimrende komponert. Gøy å se et ansikt på et bilde fra deg. Det er et eller annet mot øvre venstre hjørne, som forstyrrer litt, er det tilsiktet?

Fargevalg, struktur og toner sitter.

Mvh JFS
Birna R.
Siden jeg knapt ser på TV gir ''Harald Eia'' ingen assosiasjoner, sorry LAM (ikke din feil selvsagt).

Jeg skulle egentlig ha lagt til musikk her, men fant ikke ut hvordan, samme kan det være. personen har iallefall tilknytning til musikk.
Arne S.
Liker 'feelingen' og regelbruddene i dette bildet. Ikke minst kuttingen av munnen nede. Det håpefulle blikket rettet oppover gir bildet innhold. Presentasjonen forsterker undertoner og assosiasjoner.

En liten stripe på veggen oppe til venstre irriterer litt. Ellers visuell kommunikasjon på høyt nivå.


Lars-Anders M.
Ok Bjørn.
Bildet er ok det.
Lars-Anders M.
Ok Bjørn.
Bildet er ok det.
Lars-Anders M.
Ok Bjørn.
Bildet er ok det.
Lars-Anders M.
Beklager min gentagelse. men min pc hengde seg. Ok.
Lars-Anders M.
Jon Fredrik. Glimrende komponert, skriver du. Det er ok når fotografen er den han er. Men om noen annen i mengden lagt ut dette bilde. Hadde sikkert noen av ''de flinke'' skrivet att hovedmotivet var feilplassert. Dårlige farver og grovt korn. Tror du ikke det?

Men vi har helt klart vår ''kunstnerlige frihet'' til å skrive vad vi vil. Som du gjør her.

Dette bilde fikk meg att se likheten med Harald Eias sangopptak på badet som har gått i Team Antonsen en tid nu.

Mener ikke å støte noen, men tar meg friheten og komme med ett Hm, som denne fotograf skriver om mine bilder.

Men visst er det kunstbilde. Det er ju slik de skall se ut!
Espen G.
Prøve som en må, har jeg nå sittet og sett på bildet ditt en stund Bjørn, men ennå ikke funnet noe. Ingen sammenheng mellom tekst og bildet, samt ingenting i bildet i det hele tatt.
Ser ut for meg som et tilfeldig knipset bildet, noe det jo strengt tatt er, i og med at du ikke har sett noe gjennom søkeren. Så der ryker mulighetene for pluss for komposisjon, også.
At personen har noe med musikk å gjøre er jo bare forstått av fotografen så da er oss iaktagere satt utenfor med en gang.
Kanskje et høyst personlig bildet som har mye mening for fotografen og muligens modellen, men som gir meg lite.
Må her si meg litt enig i LAM`s kommentarer.

eg
Birna R.
Du har iallefall prøvd Espen, og det i seg selv forteller vel noe.

Det hender jeg leser bøker både to og tre ganger før jeg får tak i forfatterens budskap. Bilder er ikke synnerlig annerledes og det er opplagt tilfeller hvor man har de største problemer, enten grunnet egne begrensninger, eller fordi man støter på avsenderens begrensninger. Jeg pleier å la tvilen kommen autor til gode, for egen del, men dette får enhver avgjøre etter smak og behqag.

Det eneste jeg har lyst til å kommentere spesifikt fra deet du skrev er ordet ''knipsing''. Det er en misforståelse at det ikke å se i søkeren under opptaket betyr at bildet er ''knipset'' (underforstått, uten mål og mening eller forsøk på komposisjon). Kameraet siktes bevisst inn, så vanskelig er det ikke å previsualisere hva objektivet vil oppfatte, og med en DSLR sjekker jeg jo utsnittet umiddelbart for å se om det ble som jeg ønsket. Modellen kjente jeg og hun sto tålmodig i posisjon inntil jeg hadde fått det bildet som jeg hadde sett for meg, og som er vist her.

''den tapte musikken'' kan f.eks. henspille på de auditive assosiasjoner man får ved å se på et bilde.
Paal A.
Jeg liker dette bildet. Kanskje det beste jeg har sett fra BR.

Pussig nok likte jeg det fra første blikk, her er det mye som trigger de riktige følelsene hos meg, kanskje bortsett fra fargen.

Street/rockefoto feeling og det digger jeg.
Reidar N.
Eg blir av og til overraska over bilda dine, men blir mest glad over å bli det overraska den andre veien.

Reidar
Caroline M. S.
I likhet med Lars-Anders fikk jeg også assosiasjoner til en syngende Harald Eia på badet (han synger lavt, for seg selv nå - etter å ha fått kjeft fra kone og vekket opp ungene). Assosiasjoner til Harald Eia hadde jeg kanskje ikke fått uten billedtittelen (den tapte musikken). Jeg tviler på at jeg ville tenkt på musikk i det hele tatt uten billedtittelen. Modellen ser blid/fornøyd ut, som om hun nettopp her oppdaget noe viktig. ''Auditive assosiasjoner'' fikk jeg ikke på egenhånd, men når du skriver det, så ja - det ser virkelig nesten lydløst (dempet eller døvt) ut her, og dermed synes jeg dette ble et bra bilde.
Avsluttet .
I kombinasjon med tittel et godt bilde dette. Bildet for seg selv uten tittel, kanskje ikke like mye. Skjønner i en viss grad din forklaring på budskapet, men døra og dørpumpa i bakgrunnen kunne du kanskje ha unngått. Tittelen hadde muligens passet like så godt med en mere nøytral bakgrunn...men jeg regner med at dine komposisjoner aldri er tilfeldige.
Jarle L.
Er usikker på om meningen med livet kan jaktes på av en som aldri har opplevd den, eller bare uttrykkes av noen som har mistet den.
Savnet er uansett stort for den som opplever det.

Den tapte musikken kan være at man har mistet det som ga livet mening. En utøver av sport vil savne fot/arm og kan stå som eksempel for de som fysisk mister noe. Dette ”noe” kan føles umulig å unnvære for å utøve det som er meningsfylt. Andre igjen kan miste noen som var nær, og som ga livet mening. Følelsen (musikken) av å være noe, for noen, er ikke umistelig og et stort tap for den som opplever det.

Bildet viser en kvinne trengt opp i et hjørne. Ansiktet er vendt opp og ser ut til å være fylt av håp. Håp om hjelp til å komme ut av noe som oppleves uløselig. Utveien er der i form av en dør, men det skal kraft til å åpne den, på grunn av pumpen.

Korningen gir bildet et preg av alder. Noe som gjør det tidløst. Dette har mange opplevd, og andre vil oppleve det i fremtiden.

Bildene dine er ofte svært vanskelig å tolke, men her var det en mulighet for noen assosiasjoner.

:-\

Jarle
Leif Y. C.
Dette bildet, samt tittelen ga meg noe. Skulle til å forsøke å forklare hva, men Jarle Lund kom meg i forkjøpet. For meg er den kalde veggen, døra og dørlukkeren vesentlige elementer som gjerne henleder tankene til sykehus, offentlige institusjoner og slikt. Et uttrykksfult bilde som ikke forteller hele historien. Her kan hver og en legge inn sine erfaringer, tanker og tokninger. Bra, Bjørn!
Avsluttet .
Bildet treffer meg veldig hjemme, Bjørn.
Som du sikkert husker har jeg reflektert en del, på amatørvis, over dette med ikke-verbal kommunikasjon, og tittelen såvel som bilde treffer godt i ''mitt'' interessefelt.

Bildet er helt topp. Tittelen enda bedre!

MMVH
Ola


Sverre B.
Dette bildet, sammen med Echo Trap og Vestlandsfanden, gir et røft og litt kaldt inntrykk. Flere av bildene dine har lignende ansatser, men her treffer du ekstra godt, synes jeg. Lovende serie...

- Sverre
Sverre B.
Dette bildet, sammen med Echo Trap og Vestlandsfanden, gir et røft og litt kaldt inntrykk. Flere av bildene dine har lignende ansatser, men her treffer du ekstra godt, synes jeg. Lovende serie...

- Sverre
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu