Skytefelt
Her skytes det friskt til glede for alle naturelskere
Bildet inngår i albumet Brøytestikkerier - Det er for få bilder av brøytestikker i norsk naturfo. Jeg ønsker å rette opp dette mangelen.
Utstyr
  • kamera
  • objektiv
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger886
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77198} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Avsluttet .
Tøff fargebruk og stilig komposisjon. Likte det godt - ikke minst fordi en ser hva som er avbildet - noe en ikke alltid gjør med dine mer abstrakte bilder. Bra.
Lars-Anders M.
Enig med Tommy. Ok bilde. Spennende.
Siri Elisabeth J.
Hei.

Hmm... Jeg ser og jeg ser.... Skjønner ikke hva den røde stolpen er ( Tommy Næss har bedre fantasi enn meg...:-) )Kanskje det ikke er viktig, behøver jo ikke alltid forstå, men ville bare si hva jeg ser hvis du vi at jeg skal fårstå... Om du skjønner hva jeg mener....

Jeg liker veldig godt himmelen. Liker også at du har gjort bildet så grovt. Kanskje jeg liker den røde ''dingsen'' også... egentlig. Bare lurer på hva det er...

Mvh Siri :-)
Birna R.
står massevis av dem langs alle veier i dette landet her hvor det brøytes ..... jeg liker dem jeg og inkluderer dem ofte i mine bilder, det finnes flere eksempler allerede på fotodotno. flere kan være i anmarsj.
Avsluttet .
Må nok innrømme at jeg siktet til naturen og himmelen...den tilsynelatende røde stolpen aner jeg ikke hva er, så jeg bør vel kanskje omformulerer meg litt mer presist til...''...fordi en ser mesteparten av det som er avbildet...''

....hvis jeg tipper at stolpen er en av tre føtter på et kamerastativ, så er vel det sikkert feil...men det kan jo hende kamerastandpunktet er lavere enn det ser ut til ved første øyekast...
Avsluttet .
Akkurat ja....der rakk du å gi svaret mens jeg satt å grublet og skrev....ja, ja...jeg tok nå i allefall skammelig feil da...
Birna R.
neimen folkens da, hvor blir fantasien av: brøytestikker har dere vel sett før?
Håkon L.
Brøytestikka var grei den. Bildet ellers likte jeg og.

Får jeg spørre hvor det er tatt?

Mvh Håkon
Birna R.
det er tatt på hjerkinn skytefelt (herav tittel) og fjelltoppen i bakgrunnen er Snøhetta.
Avsluttet .
Dette bildet var bra. Rett og slett fordi fargebruken er intens.
Ja, hva skal man vel si mer??
Ikke alltid like lett og finne på noe vettug å si......
Thorfinn B.
Snøhettan på en annerledes måte, men her ble det for mye effektmakeri for min del.
Birna R.
ja ja sier du det Thorfinn - dette er mitt personlige favorittbilde fra 2003 og brukt som skjermbakgrunn på mine doble flatskjermer på hovedmaskinen min. smaken er altså *temmelig* forskjellig, så sant så visst.

skal hilse deg forresten fra en av mine bekjente i østerrike og si at han likte dine bilder i samfotoarkivet. du har fått fanklubb utenlands.
Thorfinn B.
Jo, jeg kan 'forstå' dette er en av dine favoritter. For egen del lå det å vippet...., men havnet utenfor. Effektene slo, men så var det slutt. Er ofte sånn.. og kjenner det igjen fra egne bilder. Mine egne favoritter er sjelden de som blir tatt best i mot av andre.

Vedr Østerrike; Hyggelig å høre Bjørn. Du får hilse tilbake :-)) Ser for øvrig at andelen utenlandske treff på min hjemmeside (med direkte link til Samfoto og mine bilder) er sterkt økende. Deriblant Østerrike :-))
Tom B.
Dette likte jeg Bjørn ! Den røde greia (brøytestikke ser jeg i etterhånd at det er) til venstre irriterer, men den må jo bare være der.... Selv uten bruksanvisning er dette bildet strekt og godt - spesielt for de somer opptatt av natur og det å verne om den.
Ser ut som om du har noen artifakser her og der, men (dersom det er tilfelle på originalen) gjør det meg ingenting. Nevner det bare fordi det tidligere har vist seg at jeg har blitt oppmerksom på sånne ''blinde ting'' etter å ha lagt ut ting her på dotten.
TomB.
Birna R.
takk for det ,tomb. igjen evt. problemer forårsaket av at jeg har tilrettelagt fotodotno-bildet fra en jpg. (hjemme har jeg bare bildearkiv-kopi som jpgfiler). jeg har printet ut originalfilen i kjempeformat (50 x 130) uten noen posteriseringsproblemer.
Avsluttet .
Her synes jeg du viser din aller sterkeste side som naturfotograf. Selv om det er gjenstand for smak og behag, synes jeg at du i dine bilder i denne sjangeren viser en holdning til miljøet rundt deg.

Uventede elementer, krevende komposisjon og overraskende farvekontraster gjør bildetkrevende for betrakteren. Historien står ikke klistret på en Post-It lapp nede til venstre.

-k
Avsluttet .
Et spenstig bilde, blir ikke så fort ferdig med det
Caroline M. S.
Sært med den mørke bakken med gult og rødt, fjellene som er helt annerledes enn bakken og den lyse himmelen med regnbue. De passer liksom ikke sammen og nettopp derfor liker jeg bildet. Synes brøytestikken ble litt for stor og dominerende. He, he - hadde aldri trodd jeg skulle klage på for mye rødt på dine bilder. :-)
Birna R.
CMS: bildet er kuttet for nettopp å gjøre brøytestikken ''stor og dominerende'' .... Den visuelle disharmonien er forøvrig både tilsiktet og det bærende elementet i bildets idé.

Vi får ta en diskusjon om en praktisk tilnærming til løsning av fotografiske utfordringer på et kurs til våren. Skal prøve å få tid tid å sette opp en kursplan i aller nærmeste fremtid.
Rune Edvin H.
Synes dette funka bra og har i grunnen ikke noe å utsette. Bilde og tittel står også bra sammen.
Rune
Thomas A.
Dette ble litt vel mange photoshop effekter på en gang etter min smak. Og i stede for kategori natur burde det vel være manipulasjon...
mvh
ThomasA
Birna R.
ingen PS i det hele tatt her. Hvorfor tror folk at bilder de ikke forstår hvordan er laget, *må* være laget i PS ????

Ordet manipulering passer etter min oppfatning ikke her i det hele tatt. Reserver dette begrepet for bilder som *virkelig* er manipulert.

Steinulf L.
Ser ut til å være tatt på en annen planet. Vakkert, men kanskje litt mye skrik og lite ull. Blir ikke fortrolig med brøytestikka. Siden jeg må tenke meg om for å få disse tankene ned i kommentarfeltet gjør bildet kanskje noe med meg?...
Birna R.
uten brøytestikken(e), intet bilde for meg (den skarptsynte vil skimte flere eksemplarer av arten innover i bildet).

jeg oppmuntrer meg selv til å lage en brøytestikke-serie.
Caroline M. S.
Ja, hvis dette bildet inngår (eller skal inngå) i en brøytestikk-serie, skal jeg ikke klage på at brøytestikken er stor på dette bildet. :-)
Ann F.
Kraftig innlegg i skytefeltdebatten. Det blir vel antagelig slik etter hvert når rester og bestanddeler av diverse ammunisjon har fått ligge og godkjøre seg i bakken en tid.
Og så atpåtill skyte en forsvarsløs brøytestikke, fyda!
Kan regnbuen tolkes dithen at det tross alt er håp i sikte?
Mvh Ann

P.S: Si fra når du har kursplanen klar. Er i tvil om hva jeg skal bruke våren til sånn rent tidsmessig, eller om noe fototreffaktig til høsten kan friste mer i år.
Kai-Wilhelm N.
Skal du lage sprøytestikke serie, så *må* du få med deg brøytetrærne i området Røldal gamlevegen ut til kysten (husker ikke navnet akkurat nå, men du har de vel på lager, de er morsomme...)
Bildet, ja, har sett på det noen ganger. Trodde først du hadde demontert bildøra for å få med det røde...
Jeg har problemer med å bestemmer meg om dette, men det dukker jo opp og opp igjen, så det er ett eller annet som trekker. Prøver bare å finne ut hva.
Åsså irriterer jeg meg grønn for regnbuen i himmelen, den ser litt ut som stress, men jeg finner ikke ut av det.
Nåvel, kommer vel til å fortsette å titte på dette for å finne ut hva det er som rykker i labben.
Vel, jeg prøver å være seriøs... Har bare ikke alltid ordene.

-kai




Knut L.
Hei Bjørn,

- jeg er tilbake igjen, og etter å ha sett på bildet ditt mange ganger i løpet av dagen (m.a.o. det engasjerer !) - er jeg kommet til at jeg liker det godt.
Jeg synes ikke det akkurat er ''et pent naturbilde'', men du verden - det funker !
Brøytestikken er flott plassert; - en ildrød pekefinger, - hit ! og ikke lenger, ellers går det i grøfta! - Den markerte veien og den giftige regnbuen.

Et visuelt trøkk - og et kraftig varsko !

mvh
Knut

Thorfinn B.
....bildet vinner seg. Klarer ikke å bli ferdig med det, noe som er et positivt tegn.

Ok, jeg liker bildet lell, men vet ikke helt hva det gir meg. Egentlig ikke noe, men det er en fargesprakende øvelse for de små grå :-)

Thorfinn
Merethe W.
Har sett på dette mange ganger, men må dessverre konstantere at det ikke treffer meg. Mange og sterke farger, som for meg ikke harmonerer med hverandre, og jeg lykkes ikke i å finne noe å jobbe med her.
Tom A. T.
Jeg har sett på dette bildet flere ganger og blir like ''vekket'' hver gang. En skikkelig oppkvikker i mine øyne.
mvh Tom T
Kjetil J.
Av brøytestikkeogbananbildene sitter dette best av de jeg har sett. Er usikke på regnbueeffekten i himmelen. Det gjør det hele litt for søtt slik det er nå. Ellers stemmer det for meg. Får det ikke til å bli noe innlegg i skytefeltdebatten eller liknende men et flott blikkfang.
Øyvind A.
Dette fenger. Jeg liker både perspektiv og fargebruk godt her.
Det skytefeltet der er jo forøvrig snart historie.
mvh Øyvind
Arild S.
Flott bilde Bjørn.
Liker elementene som hver på sin måte bidrar, med veien og fargene innover som et bærende element for meg.
Stikken og hetta står fint til hverandre komposisjonsmessig.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu