Ingen tittel
Jeg likte bildet dårlig først, men nå liker jeg det. Dette er det beste min scanner presterer.
Utstyr
  • Rolleiflex SL35
  • Schneider Kreuznach 50mm SL Xenon
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeFuji neg. 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger267
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_7320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Tom E.

Flott komposisjon. Ihvertfall etter min smak....
Johan G.

Takk for det. Den plagde meg og jeg syntes ikke noe om bildet først. Men så likte jeg det etterhvert. Noe med de lyse punktene nede eller ... noe i alle fall.

Noen som har tips til forbedringer hva gjelder scanning (får mange klager på det) ? Hvordan unngår jeg f.eks. hakkene i vindusrammene ?
Carsten A.

Du gjør et interessant forsøk på å fotografere et litt uvanlig motiv, bra komponert og med en dempet fargeskala. En viss dydbevirkning har det også. Jeg ville foretrukket litt mer kontrast.

Jeg tror at jeg forstår at dette er et interiøropptak fra et prangende, moderne kontorkompleks, men får likevel ikke riktig tak i hva dette er (hvilket IKKE må oppfattes negativt).

Dersom du scanner en papirkopi av minst samme fysiske størrelse som bildet på skjermen her med 200-300ppi, skal du kunne lage en utskrift med rimelig god kvalitet. For visning på skjerm må du redusere pixelantallet til det som gjelder på FOTOdotNO, dvs. høyde max 500, bredde max 600. Når du tilpasser filen for visning på FOTOdotNO eller annet nettsted er det viktig at du sørger for at din grafiske editor foretar en såkalt ''resampling''. I Photoshop (evt. PS LE) betyr det at med Image->ImageSize må du påse at boksen ''Resample image'' er sjekket. Ellers blir det foretatt en såkalt ''Resize'', som fort kan skape den pikseleringen (''jaggies'') som du har i dette bildet.
MVH CA
Johan G.

Først Carsten, mange takk for kommentar !

Det er et facinerende bygg, det kongelige biblioteket i København !

Skjønner jeg deg rett så vil altså scanningen bli best om jeg scanner inn bildet stort og resampler det i photoshop ? Tror jeg tester det. Får meg photoshop om noen få dager, slik bildene er nå er det scannerdriveren som står for alt sammen.

Kontrasten er forøvrig valgt med vilje, for det er slik dette bygget er. En sterkere kontrast ville ha ødelagt, -mener jeg.
Carsten A.

Scanningen blir som den blir, men det resultat du viser her (eller andre steder)blir bra om du ''scanner inn bildet stort og resampler'' (downsampler egentlig) i PS. Etter downsamplingen skal du etter boka gjøre en forsiktig tilpasset bruk av USM-filteret i PS (såkalt ''oppskarping''). Det kan nok se ut som denne del av prosessen ikke er gjennomført her. Om en forsøker seg, blir bare ''jaggies'' mer framtredende, slik dette bildet er laget. Pass på at scanneren ikke foretar oppskarping under scanningen. Oppskarping skal settes inn som siste grep!

Det jeg sier om kontrast er selvsagt min subjektive oppfatning (som omtrent all bildekommentar som ikke er av rent teknisk art).
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu